Automatisering op het tempo van de arbeiders

Het is belangrijk dat een installatie afgestemd is op de behoeften en in sommige gevallen ook op het tempo van de operator. Dat beseffen ze bij KUKA maar al te goed. Bij Lebenshilfe Limburg gGmbH, een werkplaats voor mensen met mentale beperkingen, werken ze al twintig jaar met de robots. Ze zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoudige bediening van de systemen, maar ook over de deskundige service van de leverancier. Toen de firma een robot uit de jaren 90 wilde vervangen was de keuze snel gemaakt. De directie van Lebenshilfe koos opnieuw voor de KUKA technologie en investeerde in een booglasmodule op basis van een zesassige robot.

Lebenshilfe Limburg gGmbH stelt meer dan 500 mentaal gehandicapte mensen tewerk. Zowat dertig zijn actief in de metaalbewerking. Ze maken bijvoorbeeld verschillende componenten voor een lokaal autobedrijf en onderdelen voor vrachtwagens. “Men vroeg zich af of het uitvoeren van laswerk in Duitsland wel rendabel was. Wij hebben bewezen dat het kan”, zegt manager Klaus-Dieter Ringleb. “Dat betekende meteen onze eerste stap naar automatisering, want wij wilden de technologische evolutie volgen.”

Vier robots op de werkvloer
In 1994 kocht Limburg een eerste robot. Intussen heeft de firma vier industriële robots in gebruik en een klant zal nog een bijkomende robot bij Lebenshilfe laten installeren. Je kan dit soort firma’s moeilijk vergelijken met andere firma’s, want hier zijn de sociale verantwoordelijkheid en de tewerkstelling van mensen met een mentale handicap belangrijker dan economische overwegingen. Aangezien de robotcellen door mensen met verschillende beperkingen bediend worden, moet alles eenvoudig en flexibel zijn. Het systeem moet zich aanpassen aan het ritme van de menselijke operator. KUKA ontwikkelde daarom een compacte lasmodule op basis van een zesassige industriële robot met een innovatieve programmeertablet. De lasbron is via een externe leiding op de robotarm gemonteerd. De programmeur werkt via een user interface, zonder mechanische en elektrische bedieningselementen. Deze lascel wordt gebruikt voor booglassen en het vloei-
bare metaal aan de laspunt wordt tegen oxidatie beschermd door middel van bepaalde gassen. Dankzij deze techniek treedt geen vervorming bij de gelaste delen op en is er nauwelijks nabewerking nodig. Een ideale en efficiënte technologie voor een firma als Lebenshilfe.

Dankzij de eenvoudige bediening kunnen de operatoren met een mentale handicap zonder problemen met de installatie werken.

Flexibiliteit en eenvoud in één compacte oplossing
KUKA kan terugvallen op een jarenlange expertise, wat de klanten ten goede komt. De firma is immers al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van robotsystemen voor booglasinstallaties. “Bij dit project konden wij onze technische knowhow echt demonstreren”, legt Stefan Seiler, sales & projects team leader voor las- en laseroplossingen (EMEA) uit. “Onze opdracht was duidelijk. We moesten een compacte module ontwikkelen, die de grootst mogelijke flexibiliteit combineerde met een eenvoudige bediening en innovatieve apps.” Manager Ringleb vult aan: “Het uitzicht van de robots is misschien door de jaren heen veranderd, maar voor de gebruiker is het vooral belangrijk dat de interfaces passen en de bediening voor de operatoren gelijk blijft. En dat is duidelijk het geval. Accessoires, zoals de stroombron voor het lassen, kunnen zonder probleem verder gebruikt worden en de werknemers moeten niet veranderen om de robot te kunnen bedienen. Wij zijn uiterst tevreden.”

Tekst: Johan Debaere    Beeld: KUKA