Belgian LindeCup 2018 bepaalt wie beste heftruckchauffeur van België wordt

Op zaterdag 2 juni 2018 gaat Motrac Handling & Cleaning, exclusieve importeur van de Linde-vorkheftrucks in België, voor zijn 8eeditie op zoek naar de beste heftruckchauffeur van het land. Een theorieronde, twee praktische voorronden en een ultiem finaleparcours bepalen wie de Belgian LindeCup 2018 wint en welke top 3 ons land in september mag vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Duitsland.

De Belgian LindeCup vindt traditioneel plaats in de bedrijfshallen van Motrac Handling & Cleaning op de Noorderlaan 612 te Antwerpen. Spanning en spektakel is alvast gegarandeerd. Via verschillende proeven krijgen de deelnemers er de kans hun vakkennis, rijvaardigheid en precisie te demonstreren met de heftruck– en reachtruckmodellenvan Linde Material Handling.

Op de Belgian LindeCup komen alvast heftruckchauffeurs uit alle uithoeken van het land samen om hun passie voor hun job te delen. Inschrijven kan nog steeds tot 25 mei. De top 3 van de Belgian LindeCup wint een geldprijs van respectievelijk €500, €300 of €150 én mag België van 20 t/m 22 september vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Aschaffenburg (Duitsland) dat door 5 televisiezenders wordt gecapteerd. Het staat ook bekend als de StaplerCup en enthousiasmeert jaarlijks zowat 20.000 toeschouwers.

Belgian LindeCup 2018

Het belang van de Belgian LindeCup?  België is het distributieland bij uitstek, waar de heftruckchauffeur een cruciale rol vervult in zowat elke logistieke keten. Maar daar waar snelheid en efficiëntie vaak de logistieke ordewoorden zijn, hecht de Belgian LindeCup ook veel aandacht aan veiligheid. Zowat 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid blijkt immers te wijten aan de opleiding van de chauffeur of aan technische gebreken van de heftruck. Daarom worden kennis van veiligheid en techniek uitgebreid getest, naast precisie en snelheid. Wie deze wedstrijd wint, mag zich dan ook een jaar lang terecht op alle vlakken de ‘beste heftruckchauffeur van België’ noemen!

Deelname aan het nationale kampioenschap is volledig gratis en toegankelijk voor het grote publiek. Naast het wedstrijdelement is de LindeCup ook een gezellig familiefeest met kinderanimatie en catering.

De aftermovie van de editie 2017 is via https://youtu.be/r3rBIT19qREte bekijken.

Praktisch
Inschrijven voor de wedstrijd kan nog t/m 25 mei via https://www.motrac.be/nl-be/linde/belgianlindecup
De ‘Belgian LindeCup’, op zaterdag 2 juni 2018 van 10u tot 18u in de hallen van Motrac Handling & Cleaning, Noorderlaan 612 te 2030 Antwerpen.
Toegang is gratis. Kinderanimatie en catering ter plekke.

Belgian LindeCup 2018Belgian LindeCup 2018Belgian LindeCup 2018