“Charmeer jonge lassers met intelligente machines”

Kwalitatief lasgereedschap is voor metaalbewerkers even onmisbaar als bier voor een café. CBL Welding zet hier al mee dan twintig jaar op in. De leverancier uit Meulebeke kiest voor langetermijnrelaties met betrouwbare fabrikanten zoals Migatronic (lasmachines), Hyundai (lasdraden) en 3M (snijgereedschap en lashelmen).

CBL Welding fungeert als een one-stop-shop voor alle lasbenodigdheden. De door de familie Coussens geleide onderneming biedt zowel machines, onderdelen, materialen, kleding, lasafzuiging, slijp- en schuurmateriaal aan en gaat er prat op dat te koppelen aan een sterke dienst na verkoop. “Na een eerste verkoop, begint onze missie eigenlijk pas”, vertelt zaakvoerder Koen Coussens. “Pas als een klant een tweede machine bij ons koopt, kunnen we concluderen dat hij echt tevreden is over onze service. De kunst is de service te leveren die ervoor zorgt dat de klant tot die tweede aankoop over gaat.”

“Charmeer jonge lassers met intelligente machines”Migatronic produceert alles zelf: van het printplaatje tot de lastoorts. (Beeld: Ole Toldbod Fotografi)

Migatronic
De firma uit Meulebeke verdeelt intussen al twintig jaar exclusief de machines van de Deense fabrikant Migatronic. “Dit rasecht familiebedrijf maakt een erezaak van een integrale kwaliteitscontrole. Daarom produceren ze alles zelf, in Denemarken: van het printplaatje tot de lastoorts. Bovendien hebben ze een boontje voor innovatie: de machines ondergaan regelmatig facelifts en worden uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. De recentste machines beschikken zelfs over SD-kaarten, zodat ze regelmatig een upgrade kunnen ondergaan. Het gaat om zeer competitieve apparatuur, die klaar is voor de toekomst en een groot gebruikscomfort biedt.

Migatronic speelt hiermee perfect in op de spijtige conclusie dat lasser een echt knelpuntberoep is. Met de ontwikkeling van intelligente machines willen ze het beroep weer aantrekkelijk maken bij de jeugd.” De producent hecht ook veel belang aan service. Zelfs voor machines die pakweg twintig jaar oud zijn, kan je als eindklant nog makkelijk aan onderdelen geraken. Ook met de verhuur van Migatronic toestellen, speelt CBL Welding kort op de bal. “Wie vandaag een offerte aanvraagt, krijgt ze dezelfde dag nog in de mailbox.”

Hyundai
Met Hyundai Welding heeft CBL Welding een gelijkaardig uniek partnership opgebouwd. “Voor hen zijn we exclusief verdeler in België en Luxemburg. Jaarlijks bedienen we de markt met 700 ton hoogwaardige lasdraad. Deze producten zijn niet de goedkoopste, maar kenmerken zich door een sterke prijs-kwaliteitverhouding en zijn daardoor erg competitief. ”

Thuis in metaalbewerking
Als lasspecialist bedient het bedrijf uit Meulebeke de integrale Belgische markt. “Zowat 70% van onze klanten zijn actief in metaalbewerking, waardoor we heel goed de noden van dergelijke ondernemingen kennen. We vinden het cruciaal om goed te luisteren naar wat ze eigenlijk willen, zodat we hen de juiste oplossing kunnen aanreiken.” CBL Welding hecht ook veel belang aan het op punt houden van de knowhow bij de eigen medewerkers. Zowel het verkoopteam als de servicedienst volgen regelmatig opleidingen bij  Migatronic en 3M. “Op die manier blijven onze mensen goed op de hoogte van de markt en nieuwigheden bij de machines. Dat laat ons toe om een sterke service te kunnen blijven bieden en dat zelfs nog te optimaliseren.”  

Tekst: Bart Vancauwenberghe  Beeld: CBL Welding
Uitgelichte afbeelding: 
CBL Welding verdeelt ook snijgereedschap en lashelmen van 3M.