AMADA

Amada S.A.
Doenaertstraat 15
8500 Kortrijk

Tel. : +32 (0)56 35 18 98
Tel. : +32 (0)56 35 21 33
Fax : +32 (0)56 37 00 39

Mail : info@amada.be
web : http://www.amada.com

De groep, die in 1946 werd opgericht door M. Isamu AMADA, telt vandaag de dag meer dan 80 maatschappijen en filialen over de hele wereld.
De oprichter, die oorspronkelijk in bandzagen was gespecialiseerd, heeft een nieuwe impuls aan de onderneming gegeven door zich te richten op de productie van machines voor het bewerken van vlakke platen. 60 jaar en 3100 octrooien later, telt de groep bijna 6400 medewerkers.

De groep is vandaag de dag een van de wereldleiders binnen zijn categorie.
Dit succes is, onder andere, te wijten aan de principes die door M. AMADA zijn uitgevaardigd:

– Samen met onze klanten vooruitgaan
– Ons menselijk potentieel op gebied van creatie ontwikkelen
– Technologische uitdagingen aannemen
– Een ethische houding in al onze handelingen hebben
– Mens en milieu respecteren

De ontwikkelingsstrategie van het bedrijf wordt vandaag de dag sterk beïnvloed door het zoeken naar een verhoging van de productiviteit en flexibiliteit in combinatie met een verlaging van het energieverbruik en behoud van het milieu.

AMADA beschikt over meerdere productiesites in de wereld, waarvan 3 in Frankrijk.
Deze staan in voor de productie van het volledig assortiment van producten die door de Europese commerciële filialen verdeeld worden.

Deze fabrieken hebben tevens een strategisch doel:
Deze zorgen namelijk voor een duurzame levering van machines aan de Europese filialen tegen de beste kostprijs en laten een regeling van de productiestromen toe.

AMADA SA BELGIE

Sinds de oprichting in 1996, is AMADA S.A. België een bijkantoor van AMADA S.A.
Ze staat in voor de commercialisatie van de producten geproduceerd door de AMADA groep en dit voor België en Luxemburg.
Vanaf 2012 is ze gehuisvest in Kortrijk en herbergt het nieuwe agentschap de administratieve, commerciële en technische diensten.
Om onze klanten nog beter te dienen is het agentschap voorzien van een demonstratie en studieruimte die de mogelijkheid biedt om machines, gereedschappen en software in werking te zien.

Nieuws gerelateerd aan AMADA

State-of-the-art technologie voor plaatbewerking

Er beweegt wat in plaatbewerking. 2017 was méér dan een vruchtbaar jaar voor Amada. Tijdens het voorbije jaar zat het bedrijf niet stil en dat resulteerde in alweer heel wat innovaties die de productie op de werkvloer faciliteren.

Lees meer »

Een tevreden klant keert altijd terug

Klantenbinding is belangrijk voor elke leverancier, ook voor machinebouwers. Bij Amada besteden ze dan ook veel aandacht aan kwaliteit, niet alleen van hun systemen, maar ook van hun service. Devos Plaatbewerking uit Zwevezele is al meer dan vijftien jaar klant bij Amada.

Lees meer »

Sectornieuws | CEO van Amada geridderd

Tijdens een ceremonie op de Franse ambassade in Tokyo ontving Mitsuo Okamoto uit handen van de Franse ambassadeur in naam van de Franse president de onderscheiding ‘Chevalier’ van de Legion d’Honneur.

Lees meer »