Germond

iz Mandeldal
L. de Raetlaan 59
8870 Izegem – Belgium

T: 051 31 06 72
F: 051 31 21 69
E: info@germond.be
W: www.germond.be

In 1989 besloot dhr. Luc Donck het bedrijf waar hij sinds 1973 in dienst was, te verlaten en als zelfstandige een soortgelijk bedrijf op te starten. Op 1 augustus 1989 werd GERMOND opgericht. Begin 1990 werd het bedrijf met enkele werknemers uitgebreid. Aanvankelijk was de opbouw van een klantenpotentieel in de regio prioritair.

Oorspronkelijk gestart met de verkoop van gereedschappen en conventionele machines, is de verkoop van CNC-gestuurde machines één van de belangrijkste pijlers geworden. Germond heeft zich in de afgelopen 20 jaar opgewerkt tot één van de meest toonaangevende bedrijven in de sector.

Visie
“Germond wil niet enkel een product leveren, maar wil voor iedere klant een oplossing bieden. Hiertoe wordt de klant vanaf het eerste contact tot bij bestelling bijgestaan door ons team van ervaren ingenieurs en technici om de juiste machine voor hun productieproces te selecteren. Hier houdt het echter niet op. Germond staat garant om de klant blijvend te begeleiden zolang dit nodig blijkt. Hiertoe voorziet Germond geschikte, op maat gemaakte opleidingen voor de werknemers van de klant die de machines bedienen. Dit opnieuw om het product optimaal te gebruiken en de klant een efficiënt productieproces te bezorgen. ”

Dat deze visie door onze klanten gesmaakt wordt, blijkt uit volgende citaten (bron : Qfor-audit) :

  • ” We vergelijken en komen steeds uit bij Germond, omwille van het vertrouwen en de goede kwaliteit”
  • “Ik ben heel tevreden. Het sterke punt van de organisatie is ongetwijfeld de service. De organisatie houdt zich aan de afspraken, is correct en werkt professioneel. De mensen staan echt achter hun product en hun klant”.
  • “Ik ben heel tevreden. We hebben vertrouwen in de organisatie. Ze communiceren goed en ze hebben een goede dienst na verkoop. We hebben al vier machines bij hen gekocht en dat zegt toch wel voldoende denk ik. “

Nieuws gerelateerd aan Germond

“Nieuwe machines vergroten ons marktpotentieel”

“Nieuwe machines vergroten ons marktpotentieel”

De capaciteit uitbreiden én proactief inspelen op nieuwe noden van de markt. Dat waren voor Westlandia de belangrijkste redenen om, gespreid over een periode van twee jaar, zeven nieuwe CNC-machines in gebruik te nemen. Het maatwerkbedrijf sloeg daarvoor de handen in elkaar met leverancier Germond uit Izegem.

Lees meer »

Klaar voor elke freesopdracht

Een maakbedrijf moet blijven investeren om aan de steeds strengere eisen van de klanten op het vlak van kwaliteit, levertermijn en prijs te voldoen.

Lees meer »

Nieuwe partner verruimt mogelijkheden

Klanten verwachten van een machineleverancier een gepaste oplossing voor elk specifiek probleem. Germond heeft al jaren een sterke reputatie als verdeler van heel wat toonaangevende merken. De firma uit Izegem breidt het gamma nog verder uit en is sinds 1 juli 2017 ook exclusief verdeler van de compacte freesmachines van Brother, wereldleider op de markt van de snelle verspaning.

Lees meer »