LVD Company

LVD Company
Nijverheidslaan 2
B-8560 Gullegem
Belgium
Tel. +32 56 43 05 75
Fax +32 56 43 25 00
info@lvd.be
www.lvdgroup.com


LVD, met hoofdzetel in Gullegem, is al jaren een wereldwijd toonaangevend producent van een uitgebreid gamma aan plaatbewerkingsmachines en softwareoplossingen: lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, guillotinescharen en mid-level automatiseringssystemen, geïntegreerd in en ondersteund door de CADMAN PC-gebaseerde Windows-compatibele software.

De firma werd opgericht in 1952 als LV door de vennoten Lefebvre en Vanneste met de bedoeling om hydraulische persen te produceren. LVD Company n.v. ontstond in 1954 toen de derde partner, Dewulf, toetrad. Sinds 1952 is dit familiebedrijf gegroeid naar een organisatie van meer dan 1200 werknemers in 45 landen wereldwijd. Ondertussen wordt LVD gerund door de 2de generatie van 3 families en is het een gevestigde waarde met productievestigingen in België, China, Frankrijk, Slovakije en USA.

Dankzij het uitgebreide productgamma is LVD in staat een oplossing te bieden aan klanten uit verschillende industrieën en sectoren met hun eigen noden en wensen. Zo bestaat hun assortiment uit entry-level, mid-range level en high end-level machines.

LVD heeft het World Class Manufacturing-initiatief geïmplementeerd om op deze manier de capaciteit te verhogen, afval te verminderen en de productkwaliteit te verzekeren. De firma zorgt steeds voor de continue ontwikkeling van haar productiemethoden en efficiëntie. Bovendien investeert LVD verder in onderzoek en ontwikkeling.

Het laatste jaar kon LVD met een aantal nieuwe innovaties uitpakken waaronder de Electra fiberlasersnijmachine van 4 kW met nog krachtigere en snellere prestaties, en de mogelijkheid om de Electra te combineren met de nieuwe flexibele automatisering (FA-L).

Verder werd de meest veelzijdige ponstechnologie met de nieuwe Strippit PX-serie ontwikkeld. De Strippit PX biedt de flexibiliteit om te ponsen, vormen, plooien en tappen met één enkele machine.

In het softwaresegment werd tot slot TOUCH-i4 ontwikkeld, een technologie met Industry 4.0 in het achterhoofd. Deze krachtige Windows-gebaseerde tablet, biedt een overzicht van de complete productiewerkplaats.

Nieuws gerelateerd aan LVD Company

LVD lanceert nieuwe Electra Fiberlaser 8kW

LVD Company nv introduceert de Electra FL 3015 fiberlasersnijmachine 8kW. De ultrasnelle Electra snijdt een brede waaier aan ferro- en non-ferromaterialen zo snel als het thermische proces het toelaat en dit zonder in te boeten aan dynamiek.

Lees meer »
Plaatbewerking

Toekomstbestendig werken is de nieuwe norm in Arkel

Metaalvak is te gast bij Van Dijk-Inpijn te Arkel om te praten over de samenwerking met LVD, specialist in machines voor plaatbewerking en software, uit het Belgische Gullegem. Aan tafel zitten Bram Inpijn, Hoofd Verkoop & Marketing bij Van Dijk-Inpijn en Harry Samsom, District Sales Manager van LVD.

Lees meer »
LVD Experience Center

LVD opent nieuw “Experience Center”

LVD maakt de opening bekend van haar nieuwe "Experience Center" (XP Center) in Gullegem, België, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. Deze ultramoderne faciliteit van 2500 m² zal een stimulans betekenen voor de plaatbewerking door bezoekers in contact te brengen met de technologie, de mogelijkheden en de knowhow in een innovatieve omgeving die aanzet tot leren en samenwerken.

Lees meer »
nieuwe website lvd

LVD lanceert nieuwe website

LVD Company nv lanceert wereldwijd haar nieuwe website www.lvdgroup.com. De site in meerdere talen heeft een frisse en eigentijdse look, is gebruiksvriendelijker...

Lees meer »
euroblech lvd

De slimme oplossingen van LVD

Op Euroblech toont LVD hoe de integratie van plaatbewerkingsmachines en Industrie 4.0 ready software slim produceren mogelijk maakt. Automatiseringssystemen, communicatie tussen de machines en een intelligente productieketen optimaliseren de algemene productieflow.

Lees meer »

LVD breidt gamma uit met elektrische afkantpers 40-ton

Vanwege de toenemende mate van automatisering in de industrie neemt Gullegem, België, 24 mei, 2016 – LVD Company nv voegt aan haar gamma compacte, snelwerkende, elektrische afkantpersen de Dyna-Press 40/15 Plus toe, een nieuw model van 40 ton met een werklengte van 1530 mm.

Lees meer »