Mikrocentrum

Bezoekadres:
Kruisstraat 74
5612 CJ Eindhoven
Nederland

Postadres:
Postbus 359
5600 AJ Eindhoven
Nederland

T: +31 (0)40 296 99 11
E: info@mikrocentrum.nl
W: http://mikrocentrum.nl

Mikrocentrum ondersteunt bij het:

  • vergroten van kennis
  • verbreden van uw netwerk
  • verbeteren van bedrijfsprocessen
  • presenteren van uw bedrijf
  • versterken van uw concurrentiepositie

Wij beschikken over een groot relatienetwerk in de industrie, bij de (semi)overheid en bij kennis- en onderwijsinstellingen. Jaarlijks nemen 25.000 personen deel aan onze activiteiten.

Onze belangrijkste activiteiten zijn:
Opleiden
Ruim 150 cursustitels op MBO- en HBO- niveau (Mikrocentrum) en HBO+ en academisch niveau (Engenia).

Ontmoeten
Jaarlijks organiseren wij o.a. 9 grote vakbeurzen en ruim 30 themadagen. Tijdens onze bijeenkomsten staan product- en bedrijfspresentaties, lezingen en netwerken centraal.

 

Ondernemen
Het High Tech Platform biedt bedrijven de mogelijkheid om hun technisch-commerciële netwerk te vergroten en biedt leden vele voordelen. Inmiddels zijn ruim 600 bedrijven lid van het High Tech Platform.

Organisatie en locatie
Het Mikrocentrum team bestaat uit 47 vaste medewerkers, 140 freelance docenten en 20 overige freelance medewerkers. Mikrocentrum is gestart in 1968 in Utrecht en is sinds 1976 gevestigd in Eindhoven. De hoofdvestiging is op de Kruisstraat 74 te Eindhoven en er is een dependance in het Beta-gebouw op de High Tech Campus in Eindhoven. De organisatie is sinds 2008 ISO 9001 gecertificeerd.

Juridische structuur
Mikrocentrum is een onafhankelijke stichting (Stichting Mikrocentrum Nederland) met een holding (Mikrocentrum Holding BV) en een werkmaatschappij (Mikrocentrum Activiteiten BV). De dagelijkse leiding van Mikrocentrum is in handen van het MT bestaande uit: Geert Hellings (Algemeen Directeur), Frank Bruls (Hoofd Opleidingen) en Jos Kampinga (Controller).


Nieuws gerelateerd aan Mikrocentrum

Vision, Robotics & Motion

Zeer succesvolle 17e editie Vision, Robotics & Motion

Op 6 en 7 juni vond de 17eeditie van vakbeurs Vision, Robotics & Motion, georganiseerd door Mikrocentrum, plaats in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. De 1380 bezoekers ontdekten gedurende deze twee dagen slimme oplossingen om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij ...

Lees meer »
Verspanen 2020

Trends en ontwikkelingen in verspaning voor 2020

Eind januari stond de tweede editie van Verspanen 2020 op het programma, net over de grens in het Techniekhuys in Veldhoven. Met dit initiatief wil Mikrocentrum de toekomst van verspanen onder de loep nemen. De sector werd aan de tand gevoeld over welke trends en ontwikkelingen in 2020 in de werkplaats zullen regeren.

Lees meer »