Mitutoyo BeNeLux

Showroom België/Belgique
Hogenakkerhoekstraat 8
9150 Kruibeke

T: +32 3 254 04 44
E: info@mitutoyobenelux.com
W: www.mitutoyobenelux.com

Mitutoyo is gespecialiseerd in precisie-meetinstrumenten. Het Belgische filiaal van deze Japanse firma is in Kruibeke gevestigd, hier bevindt zich de verkoopafdeling.
In de uitgebreide toonzaal worden demonstraties, opleidingen en workshops voor de eindklant georganiseerd. Naast het gamma van handmeetgereedschappen leveren wij ook digitale lengtemeetsystemen, laserscan micrometers, oppervlakte- vorm- en contourmeting, optisch meten, hardheidstesters, beeldverwerkingssystemen en coördinatenmeetmachines.

3D-meetmachines
De CNC-gestuurde 3D- meetmachines van Mitutoyo zijn breed inzetbaar, bieden een hoge nauwkeurigheid, snelheid en betrouwbaarheid. Het gamma omvat het instapmodel Crysta, de Strato en de geavanceerde Legex, het absolute topmodel van deze reeks. Het compacte model, MACH Ko-ga-me werkt snel en biedt oplossing voor geautomatiseerde meetcellen en is geschikt voor snel en accuraat opmeten van werkstukken tot 120mm.

Oppervlakte-, vorm- en contourmeting
Mitutoyo’s assortiment omvat instrumenten voor het correct meten van oppervlaktes, vormen en contouren. Zo zijn er ruwheidsmeters ‘Surftest’, profielmeters ‘Contracer’, rondheidsmeters ‘Roundtest’ en verschillende gecombineerde apparaten.

Beeldverwerking
De geavanceerde beeldverwerkingssystemen Quick Scope en Quick Vision worden ingezet in de elektronica, fijnmechanica alsook de farmaceutische industrie. Ze zijn ideaal voor toepassingen waar tasters niet gebruikt kunnen worden, omdat de te meten producten indrukbaar zijn. De Quick Scope biedt een zogenaamde 2,5D-meting waarbij de meting van de diepte aan de hand van belichting en scherpstelling gebeurt. De Quick Vision is een volwaardig alternatief voor een coördinatenmeetmachine, eventueel aangevuld met meettaster.

MiCAT Planner
De MiCAT Planner is een softwarepakket dat automatisch een meetprogramma genereert. Daarvoor heeft de software niet veel input nodig: de CAD-data, structurele informatie over de gebruikte CMM-machine en nog enkele parameters. Op basis hiervan zal het pakket de snelste meetroute berekenen, rekening houdend met een minimum aantal herpositioneringen van de taster. Door het gebruik van de ‘Rule editor’ zal het systeem verhinderen dat de kwaliteit van het meetresultaat varieert naargelang de programmeur. Grote voordelen hier zijn: een meer constante meetkwaliteit en een tijdswinst tot liefst 90 % bij het programmeren!

Nieuws gerelateerd aan Mitutoyo BeNeLux

Mitutoyo BeNeLux

Tot op de micrometer correct

Kwaliteitscontrole wordt hoe langer hoe belangrijker voor metaalbewerkers. Veel bedrijven willen hun metingen daarom graag uit de meetkamer halen en naar de productievloer brengen om aan snelheid te winnen.

Lees meer »
Inconel 718, aluminiumlegering 5083 en 7075, titanium grade 5 en zuurstofvrij koper

Verspanen: criteria voor een perfect product

Welke invloed heeft vloeibaar gereedschap op verspanende eigenschappen, gereedschapstandtijd en oppervlaktekwaliteit? Onder de titel Verspanen: Criteria voor een perfect product hebben acht leden van het Mikrocentrum hun krachten gebundeld.

Lees meer »

Hands-on training meettechniek werpt vruchten en winst af

Elk bedrijf dat aanspraak wil maken op een kwaliteitslabel moet investeren in meetapparatuur. Men moet nu eenmaal kunnen aantonen dat producten beantwoorden aan de vooropgestelde eisen. Het is dan zaak om te investeren in de juiste meetapparatuur. Maar dat is slechts één element in het verhaal. U moet ook weten wat u meet en hoe u moet meten volgens de ISO-normen.

Lees meer »
MiCat Planner

Automatisch genereren meetprogramma

Mitutoyo had op de TechniShow zijn antwoord op Industrie 4.0 klaar. Bezoekers kregen er een demo te zien van de MiCAT Planner. Deze software maakt gebruik van de PMI (Product Manufacturing Information) die in het CAD-model verwerkt zit om automatisch een volledige meetstrategie te genereren.

Lees meer »
smids tooling

Topprecisie vraagt om topmeting

Om nieuwe klanten en nieuwe markten te kunnen opzoeken, moest Smids Tooling diverse investeringen doen, onder meer in een coördinaatmeetmachine. Het bedrijf uit Lommel wil zich immers verder profileren in hoogprecieze gereedschappen.

Lees meer »

Mitutoyo | Uren worden minuten

Het maken van meetprogramma’s neemt heel wat tijd in beslag. Medewerkers van de kwaliteitsdienst zijn er vaak uren mee bezig. De oplossing: een software die meetprogramma’s automatisch creëert, in een handomdraai.

Lees meer »

Mitutoyo blikt vooruit… samen met de klant

Deze MiCAT Planner is een softwarepakket dat automatisch een meetprogramma genereert. Daarvoor heeft de software niet veel input nodig: de CAD-data, structurele informatie over de gebruikte CMM-machine en nog enkele parameters, zoals de meetstrategie en het aantal punten dat gemeten moet worden.

Lees meer »