Schunk

Industrielaan 4, Zuid lll
9320 Aalst-Erembodegem  België

T: +32-53-853504
F: +32-53-836351
E: info@be.schunk.com

bedrijfsprofiel-facebook bedrijfsprofiel-twitter bedrijfsprofiel-youtube

SCHUNK GmbH & Co. uit Lauffen / Neckar is een Duits familiebedrijf en uitgegroeid tot een wereld speler binnen de sector. Meer dan 3.000 medewerkers in 9 fabrieken en 33 rechtstreekse dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 50 landen over de hele wereld zorgen voor een intensieve aanwezigheid op de markt. Met 11.000 standaard componenten biedt SCHUNK ‘s werelds grootste assortiment van span- en grijpsystemen en met 2550 SCHUNK grijpers het grootste assortiment standaard grijpers. Het volledige gamma van grijpers bestaat uit meer dan 4000 onderdelen.

FEITEN EN CIJFERS
Opgericht :                    in 1945 door Friedrich Schunk
Bestuurders :                Heinz-Dieter Schunk, Henrik A. Schunk en Kristina I. Schunk
Export aandeel :           Ongeveer 60%
Omzet:                            260 miljoen EURO (2016)
Werknemers :                meer dan 3000 wereldwijd.
Fabrieken:                      33 dochterondernemingen en distributiepartners in meer dan 50 landen
Industrie :                       mechanical engineering
Marktpositie :                 wereldmarktleider in span -en grijpsystemen voor productiemachines en robots
Producten :                     componenten en modules voor de uitrusting van productiemachines en robots
schunk.com

Nieuws gerelateerd aan Schunk

Spantechniek voor de “Smart Factory”

Grijpsystemen en opspanmiddelen zullen in de toekomst een centrale rol spelen op de weg naar de "Smart Factory", benadrukt Henrik A. Schunk. Ze maken een efficiënte flexibilisering mogelijk, evenals procescontrole en optimalisering heel dicht bij het werkstuk.

Lees meer »

Spanmembraan voor deformatievrij klemmen

De VERO-S SPM plus 138 spanmodule van SCHUNK wordt aangeboden op de nulpuntspanmodule VERO-S NSE3 plus 138 en is speciaal ontworpen voor het opspannen van kleine, delicate en dunwandige onderdelen met verschillende contouren vanaf een diameter van 36 mm tot en met 125 mm.

Lees meer »

Dual Contact – TENDO E compact

De SCHUNK TENDO E compact hydraulische gereedschapshouder met gelijktijdig contact tussen de machinespindel en flens, elimineert de ruimte tussen de flens van de gereedschapshouder en de voorzijde van de machinespindel, bij machinespindels met een BT-opname en een CAT-opname.

Lees meer »

VERO-S NSE3 Snelwissel Palletmodule met 150% hogere stijfheid

Positioneren en klemmen in één operatie – VERO-S focust op rationalisatie. De insteltijdkiller verzekert hogere machinelooptijden, en een rationelere productie vanaf een seriegrootte van 1 werkstuk. De nieuwe premium modules zijn volledig compatibel met het bestaande VERO-S modulair systeem, dat nu uit meer dan 1000 combinaties bestaat voor het uiterst efficiënt opspannen van uw werkstukken.

Lees meer »
SCHUNK

SCHUNK MAGNOS magneetplaten met unieke klemstatus weergave

De SCHUNK MAGNOS magneetplaten laten het deformatievrij klemmen van werkstukken en een snelle werkstukwissel toe, en zijn bovendien gemakkelijk toegankelijk. Om verder het comfort van de operator te verhogen zijn de SCHUNK MAGNOS kwadraatpoolplaten nu standaard uitgerust met een klemstatus display.

Lees meer »