Seco Tools

Chaussée de Nivelles 28-30
1420 Braine-l’Alleud
België
T +32 2 389 09 60

Avelingen West 5
4202 MS Gorinchem
Nederland
T +31 183 63 66 00

W: www.secotools.com


Seco Tools, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Fagersta, Zweden, geniet wereldwijd een uitstekende reputatie op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve verspaningsoplossingen en nauwe samenwerking met klanten om inzicht te krijgen in hun behoeften en daarin effectief te voorzien.

We hebben meer dan 5000 werknemers in dienst in 50 landen en motiveren onze teamleden door training- en ontwikkelingsprogramma’s, erkenning en door een open communicatieomgeving. Onze werknemers staan voor drie kernwaarden – een passie voor klanten, eensgezindheid en persoonlijke betrokkenheid – die bepalend zijn voor onze benadering van het bedrijfsleven en voor de wijze waarop we interactief omgaan met elkaar, met onze klanten, toeleveranciers en andere partners.
Wilt u hier meer over weten, bezoek dan onze website www.secotools.com.

Productgroepen:

  • Gereedschappen specifiek voor kunststoffen of composietbewerking
  • Gereedschappen voor matrijzenbouw
  • Gereedschapshouders
  • Verspanende gereedschappen

Nieuws gerelateerd aan Seco Tools

Seco snijkanten

Nieuwe TP3501 – Veilige en betrouwbare kwaliteit met detectie van gebruikte snijkanten van Seco

Seco Tools heeft het assortiment op Duratomic-technologie gebaseerde TP-kwaliteiten uitgebreid met TP3501, een kwaliteit die een optimale toepassingsveiligheid biedt. De nieuwe kwaliteit is ideaal voor toepassingen in staaldraaien met zware onderbrekingen, minder stabiele machines, kleine inwendige eigenschappen of instabiele omstandigheden door de vorm of afmeting van het werkstuk.

Lees meer »
Paul Ribus, Metal Aliance

Nieuwe voorzitter voor Metal-Alliance.be

Metal-Alliance.be heeft een nieuwe voorzitter. Paul Ribus, general manager van Fanuc, zal het werk van voorgangers Thierry Eeckhout en daarna Rieno Destoop verderzetten. Ribus was al actief in dit overlegplatform voor leveranciers aan de metaalverwerkende industrie als ondervoorzitter.

Lees meer »

Gereedschap en expertise op maat van composieten

Wanneer u als metaalbewerker een composietmateriaal in handen krijgt, kan u er niet zomaar elk gereedschap op loslaten. Afhankelijk van de gewenste mechanische eigenschappen, zal de exacte samenstelling van composiet immers variëren. Meer nog dan bij andere materialen heeft dit een grote impact op de verspaanbaarheid en dus de keuze van de gereedschappen.

Lees meer »

ISO-S-materialen: Blijven innoveren is de boodschap

ISO-S-materialen, hittebestendige superlegeringen, zijn uitstekend bestand tegen hitte en slijtage, zijn zeer taai en hebben een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor zeer uiteenlopende cruciale toepassingen. Nadeel is dat ze moeilijker bewerkbaar zijn dan traditionele ijzer- en staalsoorten.

Lees meer »