Sirris

Gaston Geenslaan 8
3001 Heverlee

T: +32 2 706 79 44
W: http://www.sirris.be/nl


Sirris is het collectief centrum van en voor de technologische industrie. Aan Belgische bedrijven die willen innoveren, bieden we drie belangrijke troeven: een jarenlange ervaring en brede expertise in uiteenlopende sectoren, een hightech testinfrastructuur verspreid over het land en een uitgebreid partnernetwerk. Hiermee helpen we grote en kleine spelers in de Belgische industrie om de juiste technologische keuzes te maken voor een duurzame economische groei.

Nieuws gerelateerd aan Sirris

silver trammel

Precisie verzekeren doorheen een volledige serie

Bij het ontwikkelen van een prototype moet ruimte gelaten worden voor fouten en procesaanpassingen. Zodra het model er is, kan de serieproductie beginnen. Maar wie de kosten onder controle wil houden, moet dit met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid aanpakken.

Lees meer »
Sirris

Gieterijtechnologie van naald tot draad

Gieterijproducten zijn en blijven een cruciale basis voor heel wat eindproducten. Daarom stelt Sirris zijn ruim zestig jaar lange expertise en ervaring, prototypegieterij en testlabo’s graag ter beschikking van de sector en zijn afnemers.

Lees meer »
Innoveren brengt geld in het laatje

Innoveren brengt geld in het laatje

Wie inzet op innovatie, wordt daarvoor beloond. De 1.300 Belgische technologiebedrijven die deels samen met Sirris innoveerden, creëerden 12% meer toegevoegde waarde dan hun sectorgenoten, goed voor ongeveer anderhalf miljard euro voor de Belgische economie.

Lees meer »
APM Lier

ERP-pakket zorgt meteen voor tijdswinst

Digitalisering is niet alleen het speelveld van multinationals. Ook eenmanszaken kunnen met het juiste pakket enorme stappen zetten in professionalisering en rendabiliteit. Voor APM-Lier was de investering in software een noodzakelijk kwaad om door de bomen het bos te blijven zien.

Lees meer »
Sirris Additive Manufacturing

Hoe het potentieel ontsluiten van design voor additive manufacturing?

Grenzeloze vormvrijheid, ontelbare mogelijkheden voor personalisatie, betere materiaalefficiëntie, gewichtsbesparing … rond additive manufacturing klinken terecht jubelkreten. Met een 3D-printer alleen, bent u echter nog niet van succes verzekerd. 3D-printen vraagt om een totaal andere aanpak en mindset van de ontwerper.

Lees meer »
Additive Manufacturing

Inauguratie AM integrated factory

Additive Manufacturing is de kinderschoenen al lang ontgroeid. Deze technologieën hebben inmiddels hun waarde in de industriële praktijk bewijzen. Op 14 november presenteert Sirris een piloot van een AM integrated factory in zijn machinehal in Diepenbeek.

Lees meer »
Sirris ISF

Snel en flexibel plaatvormen met ISF

Vrije-vorm plaatwerkcomponenten komen frequent voor in de maakindustrie, maar de productie ervan is vaak duur en omslachtig, zeker voor kleine reeksen en prototypes. Al enkele jaren is Sirris actief in het incrementeel omvormen van plaatmateriaal (incremental sheet metal forming of ISF).

Lees meer »
Factories of the Future 2017

Vijf bedrijven gekroond tot Factories of the Future 2017

Daikin uit Oostende, Nuscience uit Drongen, Rousselot uit Gent, Valeo uit Ath en Veranneman Technical Textiles uit Ardooie zijn de Factories of the Future van 2017. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk bewezen dat ze goed op weg zijn om zich via zeven transformaties klaar te stomen voor de toekomst. Dat gebeurt aan de hand van het Made Different programma van Agoria en Sirris.

Lees meer »