Gereedschappen die het verschil maken in rendabiliteit

De maakindustrie is niet meer die van twintig jaar of zelfs tien jaar geleden. Inkrimpende seriegroottes, verregaande automatisering, schaarste aan technisch personeel … hebben ervoor gezorgd dat metaalverwerkers meer nood hebben aan partners dan aan leveranciers. Deze evolutie speelt in op de sterkte van Hoffmann Quality Tools. Met de combinatie van een uitgebreid assortiment aan gereedschappen, PBM en bedrijfsinrichting én technische specialisten, kundig in het optimaliseren en verbeteren van productieprocessen, heeft Hoffmann alles in huis om uw kwaliteit te verhogen en uw kosten te verlagen.

Volgend jaar bestaat het hoofdkantoor van de Hoffmann Group in München precies honderd jaar. Toch wil de gereedschappenspecialist allerminst achterom kijken. De blik is strak op de toekomst van de maakindustrie gericht. Verkoopleider Patrick Dehaene: “In deze sector zijn we groot geworden en hebben we een enorme expertise opgebouwd, die onze bijna 3.000 medewerkers wereldwijd dagelijks ten dienste van klanten stellen. Vandaag omvat ons gamma meer dan 70.000 gereedschappen om te snijden, verspanen, spannen en slijpen. Maar metaalbewerkers hoeven ook niet verder te zoeken voor PBM of oplossingen voor bedrijfsinrichting. Aan één contactpersoon hebben ze genoeg om hun volledige productievloer te beheren. Onze mensen worden daarom ook enorm getraind, zodat ze klanten technisch advies en oplossingen kunnen aanreiken om hun producten te optimaliseren en te verbeteren.”

Patrick Dehaene: “Onze productspecialisten zijn voortdurend in de weer om zelfs de meest innovatieve gereedschappen in de markt nog verder te verbeteren.

Innovaties houden vinger aan de pols
Hoffmann Quality Tools doet meer dan louter verdelen. Met GARANT en HOLEX heeft het ook twee sterke eigen merken in huis. “Ons hoofddoel is niet om de andere merken na te lopen. Neen, onze productspecialisten zijn voortdurend in de weer om zelfs de meest innovatieve gereedschappen in de markt nog verder te verbeteren”, vertelt Dehaene trots. “Innovaties die onze klanten toelaten om hun productie- en proceskosten te verlagen, daar is het ons om te doen.” Hoffmann houdt daarbij de vinger sterk aan de pols. “Neem nu de trend naar vijfassig verspanen. We hebben daar al zeer vroeg op ingezet en bijvoorbeeld de speciale spanblokken van het GARANT Xpent gamma ontwikkeld die metaalbewerkers in staat stellen om vijfassige bewerkingen sneller en eenvoudiger uit te voeren. Deze winst in flexibiliteit is net nodig om ook kleinere series rendabel te produceren. We spelen daar verder op in met het Tool24 goederenuitgiftesysteem dat garant staat voor een efficiënte en betrouwbare gereedschapslevering.”

Universeel inzetbare gereedschappen voor een beter rendement
Daarom heeft Hoffmann Quality Tools ook heel performante universele gereedschappen in zijn gamma. Dehaene: “Een mooi voorbeeld is het GARANT Master TM gamma. Deze reeks kan universeel ingezet worden voor het tappen in verschillende materialen. Dankzij de variabele spiraalhoek die zorgt voor een perfecte spaanafvoer en de nieuwe AlTiX coating die zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de standtijd, zijn we uniek in de markt. Universele gereedschappen maken dat er minder snel gewisseld moet worden en er dus minder downtime is voor de klant. En dat kan heel wat verschil maken in de rendabiliteit van kleine series.” Andere mooie ontwikkelingen zijn de PPC-frezen (parabolic performance cutting) die tot tienmaal sneller een werkstuk kunnen afwerken ten opzichte van de klassieke bolfrezen. Bij het TPC-frezen (trochoïdal performance cutting) wordt voor een vernieuwende freesstrategie gekozen die zorgt voor een efficiënt gebruik van de snijkantlengte, betere standtijd, een lagere belasting van de machine, snellere afwerkingstijden, enzovoort. Met de ondersteuning van onze uitermate deskundige verspaningsspecialisten kunnen onze klanten probleemloos deze technieken testen en toepassen in hun productieprocessen.”

Gereedschappen die het verschil maken in rendabiliteitDe PPC-frezen (parabolic performance cutting) kunnen tot tienmaal sneller een werkstuk afwerken ten opzichte van de klassieke bolfrezen.

Digitalisering en automatisering in bedrijfsinrichting
Ten slotte vestigt Dehaene ook graag nog even de aandacht op het aanbod in bedrijfsinrichting. “Dit is iets waar we ons meer en meer mee onderscheiden op de markt. Digitalisering en automatisering hebben ook hier hun intrede gedaan om de ergonomie en het gebruiks-gemak te bevorderen voor metaalbewerkers en zodoende ook de productiviteit. Zelfrijdende werkbanken bijvoorbeeld of elektrisch verstelbare bureaus die zich aanpassen aan de gebruiker. We proberen ook hierin onze klanten die ondersteuning te geven die nodig is om tot rendabelere en betrouwbaardere productie te komen”, besluit Dehaene.  

Tekst: Valérie Couplez  Beeld: Hoffmann Quality Tools
Uitgelichte afbeelding: 
Digitalisering en automatisering hebben hun intrede gedaan in werkplaatsinrichting om de ergonomie en het gebruiksgemak te bevorderen.