Krachtige Dubbelspanner met ingekapselde spindel

Schunks productenportfolio “KONTEC KSC Basic Line” staat garant voor spanvijzen met hoge klemkrachten, gebruiksgemak, korte insteltijden en een excellente prijs-prestatie ratio. SCHUNK, competentieleider voor grijp -en spantechnologie, breidt zijn standaard productenportofolio nu uit met de SCHUNK KONTEC KSC-D, een dubbelspanner met een laag gewicht en lage bouwhoogte, uiterst geschikt om werkstukken op palletsystemen en in palletmagazijnen automatisch te verwerken.

Het inductiegeharde basislichaam, de zeer lange bekkengeleiding, de sledeafdekking, de inzetgeharde bekkens, en de volledig ingekapselde spindel, zorgen voor een hoge precisiegraad, een maximale slijtagebestendigheid en een minimaal onderhoud. De volledig nikkelgeharde spanvijs biedt een goede corrosiebescherming, uitermate geschikt bij het voortdurend gebruik op palletsystemen of opspantorens.

Eenvoudige bediening door derdehandfunctie
Bij het opspannen van het tweede werkstuk wordt het eerste reeds veilig in positie gehouden. Door het gebruik van trapeziumschroefdraad, kunnen er hoge klemkrachten gegenereerd worden bij een kleine manuele inspanning. De KSC-D sloot naadloos aan op SCHUNK’s modulair systeem voor het efficiënt opspannen van werkstukken. Zo kunnen de spanbouten van het nulpuntspansysteem VERO-S direct in het basislichaam van de spanvijs worden gemonteerd. Op de spanvijzen kunnen de meest uiteenlopende bekken, uit SCHUNK’s standaard bekkenprogramma voor stationaire werkstukopspanning, worden gemonteerd. De dubbelspanners zijn beschikbaar in 3 groottes, met spanbekbreedtes van 80 mm of 125 mm, en klemkrachten van 25 kN of 40 kN, en een lengte van het basislichaam van 300, 320 en 740 mm.

Bijschriften:

SCHUNK
SCHUNK KONTEC KSC-D: De robuuste SCHUNK KONTEC KSC-D dubbelspanner met laag gewicht, is gemakkelijk te onderhouden en verzekert een duurzame hoge precisie. Foto: SCHUNK

SCHUNK
SCHUNK KONTEC KSC opspantoren: SCHUNK’s productengamma KONTEC KSC Basic-Line combineert hoge klemkrachten, eenvoudige bediening, en hoge precisie en een laag gewicht. De spanvijzen zijn uitermate geschikt om werkstukken op palletsystemenen en in palletmagazijnen automatisch te verwerken. Foto: SCHUNK