De nieuwste InvoMilling™ CAD/CAM-software biedt nieuwe geavanceerde mogelijkheden voor het frezen van tandwielen

De tandwielbewerkingssoftware van Sandvik Coromant verlegt de grenzen van universele vijfassige bewerkingscentra

Sandvik Coromant, de specialist in snijgereedschappen en gereedschapssystemen, heeft de functionaliteit van zijn InvoMilling™-software verder uitgebreid. De nieuwste versie van deze gebruiksvriendelijke CAD/CAM-oplossing voor snel en eenvoudig NC-programmeren biedt nog meer mogelijkheden voor het produceren van tandwielen op universele vijfassige bewerkingscentra. Vanaf eind 2017 kunnen klanten met de software ook rechte kegelwieldrijfwerken en visgraattandwielen produceren.

InvoMilling™ gebruikt de kinetica van de machine voor een effectieve en flexibele fabricage van hoogwaardige tandwielen en splines van kwaliteit 6 of beter (volgens DIN 3962). Nadat de vereiste tandwielgegevens zijn ingevoerd bepaalt de intuïtieve CAD/CAM-software de optimale bewerkingsstrategieën en genereert het een CNC-programma waarmee verschillende tandwielprofielen kunnen worden geproduceerd met slechts een paar standaard precisiegereedschappen. De software biedt ook uitstekende grafische mogelijkheden en functies voor het creëren en simuleren van freespaden.

Met de toekomstige opties voor visgraat, dubbele spiraal (met en zonder tussenruimte) en rechte kegelwieldrijfwerken (eind 2017), komt er nog een nieuwe functie beschikbaar in de nieuwste versie van InvoMilling™: flankcorrectie. Deze is van toepassing op het ondersnijden van het tandprofiel richting tandtop en het bol-leggen (crowning) in zowel de flank- en profielrichtingen, evenals op correcties van de spiraal- en drukhoek. Ook de gereedschappen hebben talrijke verbeteringen ondergaan. Zo zijn, bijvoorbeeld, aangepaste gereedschappen ook opgenomen in de gereedschapsbibliotheek.

“Met de nieuwe softwarefunctionaliteiten en gereedschapsoptimalisaties bieden we onze klanten aanvullende opties voor het frezen van tandwielen in kleine en middelgrote productievolumes. Dit maakt het proces nu nog flexibeler, sneller en efficiënter,” aldus Jochen Sapparth, Product Manager InvoMilling™ CAD/CAM bij Sandvik Coromant. “Tegelijkertijd vergroten we het aantal toepassingen dat kan worden uitgevoerd met vijfassige bewerkingscentra.”

InvoMilling™

InvoMilling™
InvoMilling™
En Sandvik Coromant’s nieuwste InvoMilling™ CAD/CAM-software biedt zelfs nog meer mogelijkheden voor het fabriceren van tandwielen op universele vijfassige bewerkingscentra.

InvoMilling™
Met InvoMilling™ van Sandvik Coromant kunnen verschillende tandwielprofielen worden geproduceerd met slechts een klein aantal standaard precisiegereedschappen.


InvoMilling™
InvoMilling™
In de nieuwste uitbreiding van de InvoMilling™-software heeft Sandvik Coromant ook talrijke gereedschapsverbeteringen doorgevoerd.