Uitbreiding assortiment vijfassige spanners van Schunk

Schunk breidt zijn assortiment krachtige vijfassige spanners uit met een spansysteem met instelbaar centrum. De onderhoudsvrije Kontec KSX-C heeft twee klauwen die nauwkeurig met een laserstraal verschoven kunnen worden. Net als alle modellen uit de KSX serie biedt ook de KSX-C zonder gereedschap instelbare spankrachten tussen 4 en 40 kN, direct aan het werkstuk gemeten. Hij biedt ruim voldoende kracht voor een veilige bevestiging, ook bij minimale spanvlakken.

Het steunvlak op een hoogte van 211 mm zorgt ervoor dat de werkstukken van alle kanten optimaal toegankelijk zijn. Dankzij de snelspanning van 160° zijn de werkstukken met één draai van de hendel in minder dan een seconde trillingvrij en herhalingsnauwkeurig gespannen. Omdat de spanning plaatsvindt door middel van trekken, ontstaat er op de basisbehuizing slechts een geringe buigbelasting. Het lange geleidingssysteem en de plaatsing van het klemmechanisme zorgen bovendien voor een zeer stijve en vormvaste spanning.

Dit resulteert in ideale voorwaarden voor een nauwkeurige bewerking van de tweede zijde. Zowel de aandrijving als het verstelmechanisme van de vijfassige spanner zijn volledig omsloten en daardoor beschermd tegen spanen, vuil en koelvloeistof. Het reinigingsvriendelijke ontwerp voorkomt bovendien de vorming van spanennesten. De Kontec KSX-C is verkrijgbaar in drie grootten met klembereiken van 14 mm tot 378 mm, 448 mm of 578 mm.