Veelzijdige klauwplaat van Schunk

De veelzijdige ROTA NCA krachtbediende klauwplaat van Schunk staat garant voor constante klemkrachten, minimaal onderhoud en hoge energie-efficiëntie en productiviteit. De verhoogde doorlaat voor automatische belading van staven en het passende klembereik en verminderde gewicht, heeft de ROTA NCA heel wat toepassingen. De speciale geometrie van het klauwplaatlichaam maakt het voor gereedschappen makkelijk bereikbaar, zodat deze klauwplaat ideaal is voor het gebruik op moderne draai -en freescenters.

Door het gewichtsarme ontwerp kan de klauwplaat tegen een lager energieverbruik versnellen en vertragen. Het speciale afdichtingssysteem op de fijnvertande basisklauwen voorkomt dat er vet uit de klauwplaat spoelt en de klemkrachten gradueel afnemen. Vergeleken met conventionele krachtbediende klauwplaten zijn de smeerintervallen uitgebreid met een factor 20.

Bovendien voorkomt de afdichting dat er spaanders en stof in het klauwplaatlichaam binnendringen. Om een maximale procesbetrouwbaarheid te verzekeren zijn alle functionele onderdelen gehard en geslepen. Deze klauwplaat met fijne vertanding is beschikbaar in vijf groottes van 160 mm tot 330 mm met maximale klemkrachten van 45 kN tot 160 kN en doorlaten van 32 mm tot en met 104 mm en snelheden van 3.500 tpm tot 5.500 tpm. De slag van de klauwen is uniform 5,3 mm.