Vision, Robotics & Motion 2018: een nieuw tijdperk in automatisering

Vision, Robotics & Motion in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven vormt al jaren het unieke gezicht van slimme industriële automatisering. Centraal gelegen tussen de hightech regio’s van Nederland, België en Duitsland is de beurs op 6 en 7 juni 2018 dé plek om de nieuwste snufjes te ontdekken op het gebied van motion control, machine vision en robotica. Beursmanager Michiel Beerens vertelt over wat er dit jaar te zien is.

Beerens: “We zijn in een kritieke periode beland; robotica wordt namelijk steeds eenvoudiger en breder inzetbaar. In markten waar de inzet van robotica voorheen niet kostenefficiënt of zelfs gevaarlijk was, schieten de levensvatbare business cases nu als paddenstoelen uit de grond!” Over paddenstoelen gesproken: het geautomatiseerd plukken en verwerken daarvan is nou net één van de toepassingen die tijdens Vision, Robotics & Motion in de schijnwerpers staat.

Aandacht voor verschillende applicaties
Onderdeel van het congresprogramma is het Holland Robotics congres. Hier presenteert de landelijke roboticabeweging zijn position paper over de toekomst van robotica in Nederland. Dit congres belicht nog veel meer toepassingsgebieden van robotica. Jalte Norder van Vanderlande vertelt over de toepassing van robots in de logistiek, Iwan de Waard over de onderhoudsrobots van ExRobotics. De dag wordt afgesloten met diverse robotapplicaties in de gezondheidszorg tijdens de finale van de Brabant Robot Challenge.

Zelf ervaren
Bovenal is er tijdens Vision, Robotics & Motion veel te zien. Zo vinden er demonstraties plaats van de nieuwste collaboratieve robots, vision applicaties, pick-and-place robots en nog veel meer. De beste manier om te begrijpen wat er allemaal mogelijk is, blijft toch het met eigen ogen te zien en te ervaren. Vision, Robotics & Motion is gratis toegankelijk voor bezoekers, inschrijven kan op www.vision-robotics-motion.nl.