NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
​Zo veelzijdig hebt u nog nooit gelast
Perfect lassen begint met de juiste instellingen. Met de Tetrix XQ krijgen lassers alle mogelijkheden om die individueel aan te passen aan hun noden.

​Zo veelzijdig hebt u nog nooit gelast

Voor wie in de werkplaats een brede waaier aan lastoepassingen ziet passeren, is het vinden van een goed allround lasapparaat geen evidentie. Tot nu. De nieuwe Tetrix XQ serie van EWM scoort hoge punten in een breed scala van toepassingen met verschillende materialen. Of u nu handmatig of automatisch last, de Tetrix XQ apparaten maken montage, onderhoud en reparatie gemakkelijk. Het toestel past zich automatisch aan moeilijke materiaal/gascombinaties aan voor een stabiele vlamboog. Voor meer informatie kan u altijd terecht bij verdeler AW Tech.

De Tetrix XQ lasapparaten moeten hun gelijke nog vinden op vlak van kwaliteit en progressie. Om de perfecte lasnaad te leggen, worden je talent, ervaring en vaardigheden als lasser zwaar op de proef gesteld. De Tetrix XQ ondersteunt je in die uitdaging zoals geen enkel ander lasapparaat. De hoge inschakelduur van lasstromen tot 230 A uit een eenfasig 230 V-netwerk maakt dat je onafgebroken aan de slag kan blijven, zelfs op zwakke stroomnetten, met lange kabel en generatoren. De perfect op elkaar afgestemde gewichts-, grootte- en prestatieverhouding maakt van Tetrix XQ je nieuwe favoriete apparaat voor elke werkomgeving.

Om de perfecte lasnaad te leggen, worden je talent, ervaring en vaardigheden als lasser zwaar op de proef gesteld. De Tetrix XQ ondersteunt je in die uitdaging zoals geen enkel ander lasapparaat.

Ondersteunde functies

Maar de Tetrix XQ blinkt vooral uit in veel­zijdig­heid en ondersteunt lassers met ver­schillende functies in AC/DC TIG-lassen en elektrodelassen. We zetten er hier enkele op een rijtje:

  • Pulsen: vermindert de warmte-inbreng en dus vervormingen en aanloopverkleuring
  • activArc: dynamische TIG lasboog met auto­matische vlamboog­stabilisatie. De hoge vlamboog­druk zorgt voor een goede flank­bevochtiging en gerichte en gelijkmatige warmte-inbreng
  • spotmatic: constante hechtpunten door contact met de lastoortspunt
  • AC-balling: zorgt voor optimale kogel­vorming en daarmee voor een stabiele, een­voudig te gebruiken vlamboog
  • AC-speciaal: ideaal voor het verbinden van metalen platen met verschillende diktes
  • AC-stroomvormen: optimale stabiliteit en lager geluids­niveau door instel­bare Ac-stroom­vormen (sinus, trapezium, rech­hoek of uitgebreid)
  • AC-frequentie: aanpassing van de vlamboog­druk, optimaal voor dunne platen en hoek­lassen
  • AC-balance: perfecte harmonisatie tussen het penetratieprofiel en het bereikbare reinigings­effect
  • Elektrodepulslassen: lassen van op­gaande verticale lasnaden zonder ‘dennenboom­techniek’ met grondnaaddekking
  • Cel: 100% betrouwbaar verticaal neergaand lassen met alle cellulose-elektroden

Heruitgevonden tot in het kleinste detail

Bij het ontwerp van de Tetrix XQ is aan alles gedacht om elke lastaak zo aangenaam mogelijk te maken. Dat toont zich onder andere in de nieuw ontworpen hendel waar verbruiksartikelen makkelijk in opgeborgen kunnen worden, om ze altijd bij de hand te hebben. Dankzij de grote ledstrook kun je in één oogopslag zien wat de huidige status is van jouw Tetrix XQ. Alle verbindingen zijn ingewerkt in de behuizing om tegen schade te beschermen, zonder in te boeten aan toegankelijk­heid. Daar­naast ging heel wat aandacht naar de bediening. Perfect lassen begint met de juiste instellingen. Met de Tetrix XQ krijgen lassers alle mogelijkheden om die individueel aan te passen aan hun noden. Je hoeft zelfs je lashandschoenen niet uit te doen want in plaats van een touchscreen is er een ergonomisch klikwiel voorzien dat je door de makkelijk te begrijpen menu’s leidt, uiteraard in je eigen taal.

De Tetrix TQ in cijfers

• 5 individueel programmeerbare knoppen om jouw favoriete lastaken meteen te selecteren
• 50% minder werkkosten bij hechten dankzij spotmatic
• 4 pulsvarianten: gemiddelde waardepulsen, thermisch pulsen, automatisch pulsen en AC-speciaal pulsen
• 100% beter overzicht dankzij de intuïtieve bediening
• 100% gedigitaliseerd voor 100% reproduceerbare lasresultaten
• 3 jaar garantie, zelfs bij 24/7 gebruik

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.