NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
100 m² aan magazijnruimte samenbrengen in één magazijntoren van 9 m²
De familie Wuyts investeerde in een plateaulift met een breedte van 2.860 mm en een diepte van 825 mm.

100 m² aan magazijnruimte samenbrengen in één magazijntoren van 9 m²

Wie zich in de herstelling van de meest uiteenlopende elektrische gereedschappen specialiseert, moet heel wat onderdelen van verschillende merken op voorraad houden. Als die allemaal in aparte rekken opgeslagen worden, neemt dat veel plaats in beslag. Net daarom kochten Paul Wuyts en zijn zonen Toon en Wannes van Elgepa uit Kasterlee bij DDD Technics een geautomatiseerd magazijn type Hänel Lean-Lift®. Zo kunnen ze 100 m² aan magazijnruimte samenbrengen in één toren met een grondvlak van slechts 9 m² en worden de onderdelen heel efficiënt en overzichtelijk opgeslagen.

Elgepa is een unieke hersteldienst voor elektrische gereedschappen voor de bouw en de industrie.

Zelfs de beste machines gaan wel eens kapot of hebben periodiek onderhoud nodig. Op bouwplaatsen, in ateliers of in productieomgevingen kunnen die tools echter nooit lang gemist worden. Een snelle service is dan ook belangrijk en daarom is een ruime voorraad aan ­onderdelen cruciaal. 

“In eerste instantie lagen alle componenten op rekken verspreid over ons atelier en in een klein magazijn aan de achterkant van het gebouw. Door het toenemende aantal merken en producten was er onvoldoende opslagruimte en bouwden we een plateau, waarop opnieuw een aantal rekken gemonteerd werden. Onze totale magazijnruimte nam dus best wel veel plaats in”, vertelt Paul Wuyts, oprichter en eigenaar van Elgepa. “Daarom gingen we op zoek naar een oplossing om onze stock compacter en overzichtelijker op te slaan. Bij DDD Technics ontdekten we het plateauliftsysteem van Hänel en waren onder de indruk van de ­mogelijkheden.”

“Ze kochten een Hänel Lean-Lift® met een breedte van 2.860 mm, een diepte van 825 mm en een hoogte van 6.000 mm,” zegt Marc Mertens, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics. “Alle componenten liggen nu mooi gesorteerd in een ‘kast’ met 42 plateaus, die elk een draagvermogen van 250 kg hebben. Na invoer via de intuïtieve touchscreen worden de opgevraagde artikelen binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht. Zo kunnen ze snel en zonder fouten werken.”

De onderdelen zijn over 42 plateaus verdeeld. Via de intuïtieve touchscreen worden ze binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht.

Gewaardeerde hersteldienst

En dat is nodig, want het aantal klanten en gereedschappen blijft toenemen. Slijpmachines, boormachines, afkortzagen, diamantboren, nagelpistolen, mobile compressoren, industriële stofzuigers, hogedrukreinigers, kabels, verlengkabels, verdeelposten, werfkasten, …, noem maar op – voor herstellingen hiervan kan men bij Elgepa terecht. 

“Ik had al 25 jaar ervaring als technieker en hoofd van een technische dienst, toen ik in 2013 besloot m’n eigen hersteldienst op te starten. Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. We verkopen geen machines, maar zijn wel het servicepunt voor Collomix, Dibo, Euroboor, Hikoki, Jepson Power en Makita en voeren herstellingen uit aan gereedschappen van tal van andere merken, zoals Metabo, Festool, Bosch, DeWalt, Carat, Spit, …. Ruim 120 winkels en meer dan 1.000 bedrijven doen een beroep op onze diensten voor hun herstellingen”, legt de zaakvoerder uit. “We hebben een sterke reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. Intussen zijn ook mijn twee zonen Toon en Wannes in het familiebedrijf actief. Daarnaast hebben we nog één vaste medewerker in dienst en kunnen we rekenen op één werkkracht in bijberoep.”

De Hänel Lean-Lift® is 6.000 mm hoog en past perfect binnen het atelier.

Tevreden klant

De Hänel Lean-Lift® werd in februari 2023 in geïnstalleerd. De familie Wuyts is zeer tevreden van deze investering. “We sparen enorm veel magazijnruimte uit omdat alles in deze compacte toren in de hoogte gestapeld wordt. Bovendien kunnen we snel en efficiënt alle componenten opvragen, waardoor we veel tijd winnen”, sluiten ze unaniem af. “Het team van DDD Technics zorgde eveneens voor een feilloze uitwerking van het dossier. We kregen vakkundig advies voor de aankoop, de productie verliep volgens planning en de magazijntoren werd op twee dagen tijd gemonteerd. Toen we kort na de inbedrijfstelling een klein probleempje vaststelden, kwam er onmiddellijk een medewerker bij ons langs. In een handomdraai was alles opgelost en sindsdien functioneert de ‘kast’ feilloos.”  

D2M – stand 583

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details