NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
20e parts2clean (26 tot 28 september 2023)

20e parts2clean (26 tot 28 september 2023)

parts2clean 2023: Met het juiste reinigingsproces naar optimale productkwaliteit, hoge economische efficiëntie en duurzaamheid

Tegenwoordig is het reinigen van componenten in alle sectoren een kwaliteits- en kostenrelevante productiestap, waarvan het belang voortdurend toeneemt. Het concurrentievermogen van bedrijven zal daarom in de toekomst nog sterker afhangen van het voldoen aan de hoge eisen inzake grondstof- en energie- efficiëntie en componentspecifieke reinheid. Als informatie- en inkoopplatform met het meest complete assortiment wereldwijd, biedt parts2clean hiervoor de passende oplossingen. Het randprogramma van deze 20e internationale vakbeurs voor industriële componenten- en oppervlaktereiniging, die van 26 tot 28 september 2023 plaatsvindt op het beurscomplex van Stuttgart, biedt ook informatie over trends, innovaties en benchmark-toepassingen.

Aangepaste en nieuwe componenten, veranderde productie- en coatingtechnologieën, innovatieve materialen en materiaalcombinaties, de voortschrijdende digitalisering van de productie – deze en andere trends vereisen ook nieuwe en aangepaste reinigingsprocessen voor de industriële componenten- en oppervlaktereiniging. Naast partikelverontreinigingen wordt steeds meer aandacht besteed aan filmverontreinigingen, die op een betrouwbare en efficiënte manier verwijderd moeten worden. Tegelijkertijd moeten steeds strengere doelstellingen inzake energie-efficiëntie en klimaatbescherming worden gehaald.

Oplossingen voor alle sectoren en toepassingen

“De exposanten op de parts2clean presenteren dit jaar optimaal aangepaste en toekomstgerichte oplossingen voor deze gestegen eisen”, meldt Christoph Nowak, Project Director bij Deutsche Messe AG. “Het gaat hierbij om ontwikkelingen op het gebied van natte chemische processen en droge reinigingstechnologieën, alsmede innovaties voor een betere energie- en grondstofefficiëntie, een hogere economische efficiëntie en flexibiliteit en de integratie van componentenreiniging in verbonden productieprocessen.” Bovendien wordt in het kader van deze jubileumeditie het onderwerp “High Purity” toegevoegd aan de parts2clean-kerngebieden. Daarin komen bijvoorbeeld speciale oplossingen aan bod voor de halfgeleidersector, medische technologie, sensortechnologie, elektronica en diverse toepassingen op het gebied van elektromobiliteit. De toonaangevende internationale vakbeurs voor industriële componenten- en oppervlaktereiniging vindt van 26 tot 28 september 2023 plaats op het beurscomplex van Stuttgart (Duitsland).

Aanvullend programma concurrentierelevante onderwerpen

De presentaties van onze exposanten, die alle sectoren, technologieën en materialen omvatten, worden omkaderd door een programma dat perfect is afgestemd op de huidige uitdagingen in de componentenreiniging. “Met kennis, knowhow en oplossingen voor proces-design, -aanpassing en -optimalisatie gaat het om concurrentierelevante onderwerpen die nergens anders in deze mate aan bod komen”, merkt Christoph Nowak op.

Tweetalig deskundigenforum – basiskennis en trends met meerwaarde

Het tweetalige deskundigenforum van de parts2clean is al vele jaren één van de hoogtepunten van deze internationale beurs. Gerenommeerde specialisten uit research, wetenschap, vakverenigingen en industrie bieden dit jaar in simultaan vertaalde (Duits <> Engels) lezingen kennis, knowhow en benchmark-oplossingen over de volgende onderwerpen: Grondbeginselen van industriële reinigingsprocessen – dit omvat o.a. presentaties over de werking van reinigingsprocessen en -media, droogprocessen, eigenschappen en geschiktheid van productdragers en reinigingsgeoriënteerd design van componenten. In de sessie “Monitoring en regeling van reinigingsprocessen” gaat het bijvoorbeeld om procesautomatisering, het gebruik van AI (kunstmatige intelligentie) voor reinigings- en analyseprocessen en de integratie in systemen voor de fabrieksautomatisering. Binnen het presentatieblok “Reiniging voor elektrotechniek/elektronica” is plaats voor praktische voorbeelden en speciale oplossingen, alsmede fundamentele uitdagingen en mogelijkheden en grenzen van de reinigingstechnologie. Bij “High Purity-applicaties – Uitdagingen en oplossingen” gaat het over toepassingen en innovaties voor bijv. EUV-lithografie, halfgeleiderproductie, microtechnologie, medische en farmaceutische technologie. Als het over het aantonen van de bereikte technische reinheid gaat, bieden de presentaties rondom het thema “Monitoring en analyse van gereinigde oppervlakken” gedetailleerde informatie en oplossingen.

Procesketen Technische reinheid

Hoe kan de vereiste reinheid van componenten in het proces niet alleen bereikt maar ook geverifieerd worden? Antwoorden op deze vraag biedt het samen met het CEC (Cleaning Excellence Center) georganiseerde speciale forum “Technische reinheid”. Hier gaat het om methoden en toepassingen van innovatieve technologieën voor de reinheid van componenten en de bijbehorende kwaliteitsborging.

FiT2clean Award en speciale presentatieruimte

Ook het de Duitse vakvereniging voor industriële onderdelenreiniging (Fachverband industrielle Teilereinigung e.V. – FiT) is weer vertegenwoordigd met een speciale presentatieruimte en een interessant programma. Een hoogtepunt wordt zeker de uitreiking van de FiT2clean Award op 28 september. Deze prijs, waaraan 10.000 euro verbonden is, wordt voor de tweede keer uitgereikt in het kader van de parts2clean. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor uitstekende prestaties en innovatieve oplossingen op het gebied van industriële componentenreiniging.

Informatie over het omkaderende programma en het volledige overzicht van alle lezingen en presentaties op het deskundigenforum zijn waarschijnlijk vanaf begin augustus beschikbaar op de homepage van de parts2clean

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details