NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Aantrekkelijke machines voor ­Belgische verspaners
Op de stand zal verder nog een spanenpers te zien zijn.

Aantrekkelijke machines voor ­Belgische verspaners

Van de drie belangrijkste fabrikanten, CMZ, Hartford en Hedelius zullen aantrekkelijke machines te zien zijn die tonen hoe metaalbewerkers winst in efficiëntie kunnen neerzetten. “Het zijn merken die in Nederland al hoge ogen gooien en die ook voor Belgische metaalbewerkers veel potentieel hebben. Dat bewijzen de mooie referenties die we hier al hebben”, vat zaakvoerder Richard Hermans het samen.

Op vlak van technologie bieden de draaibanken van CMZ echt het neusje van de zalm, terwijl de prijs van deze machines met iedereen mee kan.

Met de Acura 50 brengt Promas het laatste nieuwe model van Hedelius mee naar de beurs. “Het is altijd moeilijk kiezen welk model je moet tonen. Wat deze Acura 50 met Heidenhain sturing zo interessant maakt voor de Belgische markt is dat het om een uitstekende, nauwkeurige vijfassige machine gaat, die al in de basisuitvoering bijzonder compleet is uitgerust en die zich ook bij uitstek leent voor automatiseren. Duitse topkwaliteit dus”, aldus Hermans. De automatiseringsoplossingen, of het nu om werkstuk- of palletbelading gaat, worden overigens langs de zijkant geïmplementeerd, zodat de voorkant toegankelijk blijft voor de bediener. Het uitgebreide gereedschapsmagazijn, met maar liefst 180 extra gereedschapsplaatsen, in combinatie met de goede spanenval, maakt dat er voor lange periodes proceszeker gewerkt kan worden. “De machine is nog maar net geïntroduceerd in Europa maar we verwachten er veel van omdat ze zo compact en compleet is voor een scherpe prijs”, voegt Hermans nog toe.

Promas zal ook de Hartford HCMC-1270/0i tonen, een gangbaar drieassig bewerkingscentrum, uitgerust met Fanuc sturing, blokgeleiding en tandwielkastoverbrenging

CMZ TA20TY640

Hermans: “Met dit courante model kunnen we alle mogelijkheden laten zien die CMZ in huis heeft: Y-as, aangedreven gereedschappen, spindel met tegencenteruitvoering … Op vlak van technologie bieden de draaibanken van CMZ echt het neusje van de zalm, terwijl de prijs van deze machines met iedereen mee kan.” Het geheim van de smid zit vooral in de bouw van de machines. De handgeschraapte blokgeleidingen, gegoten tegengeleiding leggen de basis voor de hoge nauwkeurigheid die deze machines kunnen neerzetten. “De koeling van componenten zoals de motoren zorgt er verder voor dat er geen temperatuurschommelingen optreden die een impact hebben op het werkstuk. En de keuze voor built-in motoren in plaats van een riem- of tandwielkastaandrijving zorgt dat er geen trillingen kunnen overgebracht worden. Kortom, een machine die tot in zijn kleinste details kwaliteit ademt. De standaard Fanuc 31i of 32i sturing bewijst dat CMZ meespeelt op het allerhoogste niveau”, weet Hermans.

De PMT-1050 komt naar Machineering met lineaire geleidingen een spindel van 12.000 tpm, kortom een zeer complete machine, die qua prijs-kwaliteitverhouding zijn weerga niet vindt op de markt.

Hartford HCMC-1270/0i

Promas zal ook de Hartford HCMC-1270/0i tonen, een gangbaar drieassig bewerkingscentrum, uitgerust met Fanuc sturing, blokgeleiding en tandwielkastoverbrenging. Hermans: “Wat de machines van Hartford onderscheidt is de keuzemogelijkheden die de gebruiker krijgt. Nergens anders krijg je binnen hetzelfde werkbereik zoveel verschillende mogelijkheden aangereikt qua sturing, spindel, overbrenging … Je kan dus je machine in functie van je eigen toepassingen kiezen, in plaats van je stukken aan je machine te moeten aanpassen. Dat geldt overigens ook voor de portaalmachines van Hartford. We zien dat deze aanpak duidelijk aanslaat op de Belgische markt, met diverse recente referenties in verschillende formaten.”

De automatiseringsoplossingen worden bij de Acura 50 van Hedelius overigens langs de zijkant geïmplementeerd, zodat de voorkant toegankelijk blijft voor de bediener.

Promil PMT-1050

Tenslotte is er nog het eigen merk Promill. “De PMT-1050 komt naar Machineering met lineaire geleidingen een spindel van 12.000 tpm, kortom een zeer complete machine, die qua prijs-kwaliteitverhouding zijn weerga niet vindt op de markt. Hierop tonen we een Siemens sturing om te laten zien dat we van alle markten thuis zijn”, vertelt Hermans. Op de stand zal verder nog een spanenpers te zien zijn. “Die compacteert de spanen zodat het volume afneemt en perst er tegelijk de koelvloeistof uit zodat die hergebruikt kan worden en de briketten met spanen een hogere waarde krijgen.” Wat ontbreekt in het lijstje, dat zijn de automatiseringsoplossingen. “Ook hier is het aanbod bijzonder ruim, want we kunnen zowel oplossingen van eigen of andere leveranciers integreren in de machines. Die behouden we dan ook voor onze openhuisdag op 3 en 4 november. Iedereen is welkom in onze ruime showroom in Maasbree dan om er uitgebreid mee kennis te maken”, besluit Hermans. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.