NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
ACE op Precisiebeurs 2022: focus op semi-conductor industrie
Het actieve isolatiesysteem ISOModA. (c) ACE

ACE op Precisiebeurs 2022: focus op semi-conductor industrie

Ook dit jaar is dempingspecialist ACE Stoßdämpfer GmbH uit het Duitse Langenfeld weer aanwezig op de Precisiebeurs, op 16 en 17 november. Het Duitse bedrijf geeft acte de présence met producten die trillingen bij nauwkeurige processen elimineren. Deze komen bijzonder goed van pas in de semi-conductor industrie.  

Actieve en passieve isolatie van trillingen 

Meetmachines zijn een delicate aangelegenheid. De kleinste onnauwkeurigheden leiden tot onbruikbare resultaten. Trillingen vanuit de omgeving die op het systeem kunnen worden overgebracht, moeten daarom worden geïsoleerd. Wanneer het aankomt op een perfecte trillingsisolatie van meettafels, testinstallaties en machines met hoge vermogens, zijn de laagfrequente componenten van ACE een goede keuze. 

Actieve isolatiesystemen 

Voor extreem nauwkeurige toepassingen biedt ACE de actieve isolatiesystemen ISOTAblA en ISOModA. Bij ISOTAblA gaat het om actieve tafelplatformen; de ISOModA-productlijn bestaat uit modulaire actieve isolatie-elementen. Ze worden doorgaans gebruikt in veel hightech industrieën, in laboratorium-, farmaceutische en medische technologie, en in toepassingen voor zeer nauwkeurige metingen. Bij ISOTablA is actieve isolatie van 0,5 Hz tot 100 Hz mogelijk. 

Een PAL-luchtveerelement. (c) ACE

Beide systemen zijn eenvoudig te installeren, zijn actief in zes vrijheidsgraden, en beschikken over geïntegreerde realtime diagnosetools. Voor nano- en subnanotoepassingen zijn deze actieve isolatiesystemen geschikter dan luchtveren. De actieve systemen gebruiken bovendien een lineaire motor als actieve aandrijving. Dit verhoogt de slag van de actieve actuator met circa een factor 3 in vergelijking met de piëzo-elektrische apparaten die vaak door concurrenten worden gebruikt. 

PAL-luchtveerelementen 

Voor minder extreem nauwkeurige toepassingen heeft ACE de hoogwaardige laagfrequente PAL-luchtveerelementen in zijn assortiment. Deze zijn voor omstandigheden gemaakt waarin de gebruiker zowel isolatie tegen trillingen als een constant niveau beoogt. De PAL-systemen zijn niveau­geregelde luchtveren en reageren snel op last- en zwaartepuntwisselingen. Ze corrigeren afwijkingen vanuit de vooringestelde positie automatisch. Daarbij zijn ze in vele verschillende groottes voor draagvermogens van 126  tot 42.000 kg per luchtveer verkrijgbaar. 

Cleanroom gereinigd 

ACE Stoßdämpfer levert via VDL cleanroom gereinigde en verpakte hydraulische stoot­dempers. Ook de RGA-geteste TUBUS-dempers van ACE worden veel gebruikt in de semi-conductor industrie.   

ACE Stoßdämpfer GmbH is op de Precisiebeurs te vinden in hal 1 op stand 335. Meer informatie op: www.ace-ace.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details