NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Al drie generaties op rij maken metalen constructies op maat
Investeren in het finetunen van de 3D-techniek

Al drie generaties op rij maken metalen constructies op maat

Metaalconstructies Pouilliers zet in op vernieuwing. Metalen constructies zitten al drie generaties in de genen. Nu zet het familiebedrijf met de jongste generatie aan het roer stappen om het bedrijf nog toekomstbestendiger te maken. Het schuift op van toeleverancier naar betrouwbare partner met toegevoegde waarde.

Metaalconstructies Pouilliers werd eind jaren veertig opgericht. Het bedrijf uit Halle ­specialiseerde zich in lasersnijden, plooiwerken, laswerken, draaiwerken en dergelijke meer. Het verwerkt daarbij hoofdzakelijk rvs, staal en aluminium. Het bedrijf zet met de jongste generatie sterk in op vernieuwing en vooruitgang. Zo zijn 3D-tekeningen niet langer weg te denken in de sector. 

“Wij zetten dan ook volop in op het finetunen van deze techniek binnen diverse toepassingen. De ontwerp- en designafdeling heeft sinds kort een nieuwe collega mogen verwelkomen. Samen met Jeroen zal Pouilliers naar dat hoger niveau worden getild”,  zegt Ellen Mathieu, marketingverantwoordelijke bij het metaalbedrijf.

Laswerk constructie op maat.

Lat ligt hoger

De lat wordt steeds hoger gelegd. “Wij gaan dan ook voor niet minder dan een goede service voor onze klanten. Van industrie tot particulier, elk segment kan een beroep doen op de jarenlange opgebouwde kennis binnen Pouilliers. Ons team kende heel wat verschuiving, de afgelopen jaren. Onze overtuiging is dat enkel dagelijkse investering in opleiding en optimalisatie zal resulteren in vakwerk en maatwerk van het hoogste niveau.”

Core business

“Onze core business zal nooit uit het oog worden verloren”, gaat ze verder. “Een professioneel team van medewerkers staat in voor de dagelijkse verwerking van laser-, plooi- en laswerk. Tot vandaag gaat het overgrote deel van onze productie nog steeds naar waterzuivering. Een expertise die dagelijks wordt uitgebreid en ons in de mogelijkheid stelt om ook andere vernieuwende technieken en toepassingen aan te bieden. 

Denk bijvoorbeeld aan een trap op maat, een leuning, horeca-inrichtingen, machineonderdelen, liftonderdelen, vrachtwagenonderdelen… Van de meest eenvoudige tot meer geavanceerde toepassingen, geen uitdaging is ons te groot.”

Lasersnijden

In-house expertise

De in-house expertise biedt Pouilliers de mogelijkheid om een antwoord te bieden op de meest complexe vraagstukken. “Een eigen team doet opmetingen ter plaatse bij de klant. Op die manier kan de klant rechtstreeks worden bijgestaan met professioneel advies.” Door de jaren heen is er ook een goede samenwerking opgebouwd met diverse onderaannemers. “Met gebundelde krachten kunnen we die extra service aan de klant bieden die het huidige werkklimaat vraagt.”

Open blik  

“Met een open blik kijkt ons jonge team naar de toekomst. We leren uit het verleden, produceren in het heden, steeds kijkend naar wat de toekomst ons nog te brengen heeft. Nog nooit waren de uitdagingen zo groot, eens te meer zijn we er met al onze gedrevenheid klaar voor om de komende twintig jaar het verschil te maken in maatwerk. Kortom, bij Pouilliers metaalconstructies zijn we klaar voor de toekomst.”

Plooien.

Open dag

Dit najaar zet het bedrijf nog eens de deuren open voor het grote publiek. “Hou alvast onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en evoluties.”     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details