Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Alle snij- en prestatiegegevens voor boren, draaien, frezen met één app berekenen

Voor een vakman is het handig om op elk moment en op elke locatie de snij- en prestatiegegevens voor het boren, draaien en frezen direct bij de hand te hebben.

Hoffmann2_ToolScout24_iPad_de kopiëren
Met de ToolScout kan de gebruiker snel en eenvoudig de geschikte gereedschappen, maar ook de gepaste meet- en testtechnologie vinden.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Hoffmann Group

25 mei 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Vroeger moest hij daarvoor vaak lijvige boeken raadplegen, maar met de Hoffmann Machining Calculator is alle data onmiddellijk op een smartphone of tablet beschikbaar. Op basis van enkele parameters berekent de app het toerental en de voedingssnelheid of krijgt men alle relevante vermogenswaarden. Bovendien omvat deze online tool een directe link met de ToolScout, de gereedschapsdatabank van de Hoffmann Group.

Als de gebruiker diameter, snijsnelheid en voeding per omwenteling – bij frezen ook het aantal snijkanten – invoert, calculeert de app het toerental en de voedingssnelheid.

De Hoffmann Group, wereldwijd bekend om zijn kwaliteitsgereedschap om te snijden, verspanen, spannen en slijpen, de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en oplossingen voor bedrijfsinrichting, schrijft vandaag ook een digitaal verhaal met de ontwikkeling van verschillende apps, die men gratis kan downloaden via de Google Playstore of Appstore. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe ­Machining Calculator, een app om de klant toe te laten online en offline gereedschapsonafhankelijke snij- en prestatiegegevens te berekenen voor de productieprocessen boren, draaien, frezen en TPC-frezen. Dankzij een gebruiks­vriendelijke interface kan die klant snel en ongecompliceerd navigeren.

Verspaningsspecialist Carlos Cappelle.

Snij- en prestatieberekening

“Als de gebruiker diameter, snijsnelheid en voeding per omwenteling – bij frezen ook het aantal snijkanten – invoert, calculeert de app het toerental en de voedingssnelheid en kan men deze aansluitend aanpassen aan de machine­parameters. Bij het TPC-frezen geeft men dia­meter, verhouding ae/D en maximale spaningsdikte in, waarna onze tool onder meer de voeding per tand en de snijbooghoek berekent”, vertelt Carlos Cappelle, verspanings­specialist bij de Hoffmann Group. “In het scherm ‘Prestatieberekening’ kan men na de selectie van materiaal en invoer van overige productie­parameters – bijvoorbeeld bij het boren het aantal snijkanten, de tophoek en de boordiepte – alle relevante vermogenswaarden berekenen, waaronder spindelvermogen, spaningsvolume en hoofdtijd, maar ook draaimoment, snijbooghoek en snijkracht. Uiteraard zijn deze prestatieberekeningen steeds 100% theoretisch. Tot slot vind je er ook het ­iso-passing stelsel. Kies daarvoor de functietoets ‘Toleranties’ onderaan het beginscherm, vul enkele velden in en krijg zo direct het resultaat, dat je anders in een tabellenboek moet zoeken.”

Via Bluetooth kan men waardevolle tijd sparen bij de controle, documentatie en overdracht van meetgegevens van de Hoffmann Group Connected Tools (HCT).

ToolScout

De Machining Calculator app omvat ook een link naar de ToolScout, de online open-source databank waar de gebruiker snel en eenvoudig de geschikte gereedschappen voor het frezen, boren, draaien en draadsnijden van werk­stukken, maar ook de gepaste meet- en testtechnologie kan vinden. De geïntegreerde bibliotheek omvat gereedschappen van GARANT en HOLEX, maar ook van andere producenten zoals Komet, Kyocera en Stahlwille. Er is echter veel meer, want de database omvat eveneens toepassingsgegevens en gereedschaps- en materiaalinformatie, waarmee men het productieproces optimaal kan plannen. 

Met de Hoffmann app krijgen klanten snel en gemakkelijk toegang tot meer dan 90.000 catalogusitems op smartphone of tablet.

Andere tools

Wie visueel met de mogelijkheden van deze Machining Calculator wil kennismaken, vindt een korte demo op de website van de ­Hoffmann Group. Je kan er trouwens ook informatie vinden over de andere tools, waarmee de gereedschapsspecialist recent uitpakte. De Hoffmann app geeft klanten snel en gemakkelijk toegang tot meer dan 90.000 catalogusitems op smartphone of tablet. Ze kunnen pagina’s opslaan, afdrukken of verzenden als PDF. Met slechts één klik kan de bestelling direct in de eShop geplaatst worden. “Met de Hoffmann Group Connected Tools (HCT) presenteerden we diverse voor Bluetooth geschikte gereedschappen, zoals de momentsleutel en de digitale dieptemaat HCT uit de GARANT serie. Dankzij een innovatieve app kan de gebruiker waardevolle tijd besparen bij controle, documentatie en overdracht van meetgegevens. Die data kan immers nauwkeurig bepaald worden en het testrapport kan dan via Bluetooth naar een computer, tablet of smartphone gestuurd worden”, sluit Cappelle af. “Tot slot ontwikkelden onze specialisten een specifieke tool voor de integratie van meubilair in bedrijfsruimten. Voorgevormde sets van goederen kunnen met één klik op de gewenste locatie geplaatst worden. Er kunnen projecten met geselecteerd meubilair gecreëerd worden, maar ook foto’s en video’s van meubilair in een bepaalde ruimte. Zo kunnen klanten alles in 3D in een internetbrowser bekijken.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details