NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Alles in eigen beheer door investering in machinepark

Alles in eigen beheer door investering in machinepark

Als je het zelf doet, heb je alles beter onder controle en kan je flexibeler inspelen op de vragen van de klanten. Net daarom investeerde AS Mechanics recent opnieuw in het machinepark. Met de StM waterstraal snijmachine, MVD plooibank en een plaatwals van Akyapak breidt de allround partner voor industriële toepassingen bovendien zijn aanbod uit. Ook voor deze nieuwe investering gingen de broers Raemakers in zee met De Tollenaere.

AS Mechanics, allround technische toeleverancier voor bedrijven, biedt oplossingen op maat voor allerlei industriële toepassingen. De firma uit Sint-Truiden kwam in 2006 in handen van de familie Raemakers en sinds 2015 zetten de broers Maarten en Martijn het levenswerk van hun vader Paul verder. “We doen onderhoud van machines en productielijnen en ook piping in staal, rvs en kunststof. Verder hebben we ook al jaren ervaring opgebouwd in het optimaliseren van werkplaatsen en het bijbouwen van burelen, labo’s en werkruimtes in bestaande gebouwen en zijn we exclusief verdeler van het volledige gamma aluminiumsystemen van Paletti”, zegt Maarten Raemakers. “Onze hoofdactiviteit is echter constructiewerk. We knippen, lassen, plooien, draaien en frezen de meest courante materialen, waaronder staal, rvs, aluminium en kunststoffen, voor de productie van eenvoudige oplossingen, zoals trappen, tot complexere constructies, zoals luifels en loopvloeren.”

De broers Maarten en Martijn Raemakers investeerden ook in een MVD iBend plooibank voor de complexere plooiopdrachten.

 

1 investering, 3 machines

De broers Raemakers willen alles in eigen beheer uitvoeren en daarom besloten ze om hun machinepark gevoelig uit te breiden. Tot nu toe werd het plooi- en snijwerk uitbesteed, waardoor met de planning van een derde rekening gehouden moest worden. Een tweetal maanden geleden werd een hoogwaardige waterjetsnijmachine type WS 1530 PremiumCut 3D van StM in gebruik genomen. Deze vijfassige waterjet, uitgerust met een geluidsarme BFT Servotron hogedrukpomp, snijdt probleemloos alle werkstukken uit onder meer staal, rvs, aluminium en rubber met een lengte tot 1.500 mm, een maximale breedte van 3.000 mm en een gewicht tot 1.500 kg/m². De roterende 3D-snijkop met automatische hoogtecontrole kan onder een hoek tot 68° geplaatst worden en in elke positie eindeloos ronddraaien, zonder dat de hoogteleidingen in de weg zitten. “Net na het zomerverlof leverden we een plaatwals en plooibank. De Akyapak ASM-S 140-15/5 is een asymmetrische plaatwals met drie inductiegeharde walsrollen voor het bewerken van platen met een breedte tot 1.600 mm en een dikte tot 5 mm (voorbuigen) en 6 mm (walsen)”, licht Peter Wuyts, vertegenwoordiger bij De Tollenaere toe. “De CNC-gestuurde MVD iBend C175-3100
plooibank, geleverd met Delem DA69T 3D software, is ideaal voor het complexere plooiwerk bij platen tot 3.100 mm lang en een plaatdikte van 2 tot 8 mm. Het servogestuurde hydraulische systeem zorgt voor een nauwkeurige en betrouwbare werking.”

De Akyapak plaatwals is ideaal voor het bewerken van platen tot 1.600 mm breed: tot 5 mm dik voor het voorbuigen en tot 6 mm voor het walsen.

 

De Tollenaere van generatie tot generatie

De waterjet bij AS Mechanics draait op volle toeren en ook de plaatwals en plooibank werden opgestart. “We zijn al klant bij De Tollenaere van toen mijn vader nog de leiding had. Toen we besloten om opnieuw te investeren, lag de keuze voor dezelfde verdeler voor de hand”, sluit Martijn Raemakers af. “Ook al liep het een beetje stroever bij de levering en ingebruikstelling van deze machines, we zijn toch opnieuw tevreden van de kwaliteit van producten en service. Je kan ook steeds bij De Tollenaere terecht voor deskundig technisch advies en voor een snelle oplossing bij vragen of eventuele problemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details