Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Alles staat of valt met het juiste materiaal, ook bij staal

img_9451-kopieren

28 november 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het juiste materiaal is het fundament van elk product. Een ultramodern machinepark, vakkundig personeel, geautomatiseerde productieprocessen … het heeft allemaal geen nut als men niet met het juiste materiaal aan de slag gaat. Dat geldt zeker voor staal, omdat daarin een enorm aantal variaties in kwaliteiten bestaat. NovioStaal helpt klanten bij die keuze. De specialist uit het Nederlandse Wijchen luistert naar de klant, adviseert en levert het meest geschikte plaat- of bandstaalproduct.

Het ISO-9001 gecertificeerde NovioStaal is al ruim twintig jaar een veelzijdige, flexibele en betrouwbare leverancier van staal in band en platen, zowel in standaard als in bijzondere kwaliteiten, voor kleine en grote opdrachten. “We beschikken over een uitgebreid gamma band- en plaatstaal: warm- en koudgewalst, Sendzimir verzinkt, elektrolytisch verzinkt, gealuminiseerd, zink-magnesium en aluzink, maar ook coils, kwarto, hoogsterkte en slijtvast plaatstaal, weervast, hoogvast en vertind plaat- en bandstaal, kokers in weervast staal en plaatstaal voor ketelbouw”, zegt Marc Coenen, commercieel directeur bij NovioStaal. “We luisteren eerst naar de klanten, geven hen vakkundig advies en leveren finaal het geschikte materiaal voor hun toepassing. Het hoeft niet altijd standaard te zijn, afwijkende soorten, maten en kwaliteiten zijn zeker mogelijk. We gaan daarbij geen enkele uitdaging uit de weg.”

Bandstaal, plaatstaal en cortenstaal van hoge kwaliteit

De kwaliteit van de producten en een snelle levertijd zijn belangrijk uitgangspunten. Daarom werkt NovioStaal samen met vooraanstaande en betrouwbare partners. Zo is de firma in de Benelux exclusief agent voor Bandstahl Service Hagen (BSH), producent van geslit bandstaal (warmgewalst, koudgewalst en Sendzimir verzinkt) en Bandstahl Schulte & Co (BSC), fabrikant van hoogwaardig bandstaal in diverse kwaliteiten. “Verder beschikken we ook over de meest uitgebreide voorraad weervast plaatstaal (COR-TEN A® en S355J0WP) in de Benelux en bieden we onze klanten de service om Cortenstaal platen op de gewenste lengte en soms zelfs breedtemaat te leveren. We kunnen platen afrollen met een dikte tussen 0,6 en 20 mm”, vult Coenen aan. “Klanten kunnen bij ons ook terecht voor kwarto platen in weervast staal met diktes van 6 tot en met 120 mm.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details