NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Alles wat u moet weten over het bewerken en verbinden van platen

Alles wat u moet weten over het bewerken en verbinden van platen

Wie actief is in het bewerken van metalen platen, buizen of profielen heeft de data al lang in zijn agenda aangestipt. Van 5 tot en met 8 november zullen de veertiende editie van de Blechexpo en de zevende editie van Schweisstec tegelijk plaatvinden in het beurscomplex in Stuttgart. In de negen hallen zullen ongeveer 1.500 exposanten bezoekers met open armen ontvangen. Daarmee is het beursduo goed op weg om alle records te breken.

Blechexpo en Schweisstec vinden elke twee jaar gezamenlijk plaats. Door die synergie kunnen bezoekers er zich in een mum van tijd wegwijs maken in moderne technologie voor het bewerken en verbinden van platen. Metalen platen, buizen en profielen zijn een belangrijk structureel materiaal. Ze vormen een alternatief op gietijzer, staal en kunststof producties. Het beeld van moderne wagens, machines of apparaten, met hun lichtgewicht ontwerp en hun modulaire componenten kan alleen maar tot stand komen door slim en efficiënt van deze materialen gebruik te maken. De komende jaren zal de focus liggen op het verlagen van het materiaalgebruik en het gewicht en het verminderen van de kosten.

Rode loper voor precisietechnologie

Net daarom rollen Blechexpo en Schweisstec de rode loper uit voor precisietechnologie in het snijden, persen en vormgeven van staal, aluminium en andere non-ferro metalen. Het vakpubliek zal er verwend worden met oplossingen en systemen die alle aspecten van het productieproces behandelen, inclusief voorbereiding en afwerking, maar evengoed ook assemblageactiviteiten en oppervlaktebehandelingen voor gevoelige, zichtbare componenten. De uitdagingen die hiermee gepaard gaan, alsook de trends die spelen in plaatbewerking- en verbindingstechnologie zullen uitgebreid aan bod komen op de beursvloer.

Beurs op weg naar records

Die zal overigens voller dan ooit ogen. De beursorganisatie telt nu al 150 exposanten meer voor de komende editie. De beursoppervlakte kreeg daarom uitbreiding met 15%, goed voor een extra te bezoeken hal. Opvallend daarbij is ook de toename in het aantal buitenlandse exposanten. In vergelijking met de vorige editie in 2017 zijn die bijna verdubbeld. De organisatie gaat er dan ook van uit dat er records zullen gebroken worden. De beurs dankt zijn succes aan de duidelijke praktische focus: Blechexpo en Schweisstec behandelen alle uitdagingen en trends die van tel zijn in de gedigitaliseerde, geautomatiseerde wereld van metaalbewerking vandaag.

Sfeerbeelden van de vorige editie van Blechexpo in 2017. In 2019 vindt de beurs plaats van 5 tot en met 8 november.

 

Digitalisering centraal

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat dit het thema is waar de vierde editie van Stahlnews Expert Meet zal over gaan. Onder de vlag ‘The Steel Industry in Times of Globalisation and Industry 4.0’ willen ze de uitwisseling van ideeën promoten en deelnemers helpen om hun kennis bij te spijkeren. Gerenommeerde en internationaal erkende industrie-experten zullen het woord nemen. Het event dat plaatsvindt op de eerste dag van Blechexpo richt zich tot specialisten uit de staal- en plaatbewerkingsindustrie, operatoren uit staalservicecentra en staalverdelers met een eigen productiecapaciteit. De dagen erna kan men ook nog terecht in het Blechexpo Forum voor andere presentaties.   


Praktische info

Waar? Landesmesse Stuttgart

Wanneer? 5 tot en met 8 november

Openingsuren? Telkens van 9 tot 17 uur; op vrijdag tot 16 uur

Tickets? Dagticket 30 euro,

ticket voor twee dagen 50 euro

Meer info? www.blechexpo-messe.de

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details