NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Als het echt recht moet zijn

Als het echt recht moet zijn

Wie zijn heftruck wil aanpassen aan zijn producten, zal mechanische aanpassingen nodig hebben. Een kolfje naar de hand van Mechanisatie Vandamme uit Diksmuide dat op basis van de wensen van de klant zelf de nodige stukken vervaardigd. Expertise die het ook ter beschikking stelt voor bedrijven die op zoek zijn naar stukwerk in draaien en frezen. Om met de juiste maatvoering te beginnen, investeerde het bedrijf onlangs in een Behringer zaagmachine. “De eerste machine die echt recht zaagt en niet trilt. Elke euro waard”, vat zaakvoerder Herman Vandamme samen.

Het ondernemersbloed moest hij niet ver zoeken. Zijn ouders baten een slagerij uit in Diksmuide, maar zijn passie voor technologie erfde Herman Vandamme van zijn grootvader. “Als jonge kerel, deed ik niets liever dan op zijn landbouwbedrijf aan tractors sleutelen.” Het inspireerde hem om landbouwers uit de buurt uit de nood te helpen met mechanisatiewerk. Vandaag ligt de focus meer op de industrie en op heftrucks. “De helft van het werk dat hier over de vloer passeert heeft te maken met aanpassingen aan heftrucks. Flexibels, cilinders, kleine machinebouw, common rail dieselinstallaties … we doen het allemaal. Maar het machinepark staat ook ter beschikking voor toelevering in draai- en freeswerk.”

Samen oplossingen zoeken

Wat Vandamme Mechanisatie typeert is de bijzondere relatie met klanten, die veelal uit een radius van 50 km hun weg naar Diksmuide vinden. Vandamme: “Ik heb 27 jaar alleen het werk hier in het atelier gedaan. Dat rechtstreeks contact om samen naar oplossingen te zoeken, zorgt voor een sterke band. Je wil niet alleen geld verdienen maar je ook goed voelen bij wat je aflevert.” Vijf jaar geleden kwam ook zoon Benoit de rangen versterken. Het sein om er nog ‘een lap’ op te geven. De plannen voor een nieuwbouw die 1.200 m² atelierruimte toevoegt zijn intussen uit de startblokken. Daarin moet een draaibank komen die ook het grotere werk aankan. “Een niche met wat minder concurrentie in en waar wij als klein familiebedrijf dat snel kan schakelen een sterke troef in handen hebben. Toekomstmuziek, maar met de komst van een nieuwe zaagmachine in 2020 is de eerste horde toch al genomen. Want alles begint met een perfecte zaagsnede.”

5-aangepast-kopieren

Met een bereik tot 520 mm diameter is de nieuwe Behringer zaagmachine een maatje groter dan zijn voorganger. Bovendien snijdt hij zowel profielen als vol materiaal perfect op maat.

 

Nooit meer een ander

Vandamme koos resoluut voor het merk Behringer, vertegenwoordigd door Promatt. “Een klant uit de buurt had me toegefluisterd dat eenmaal je met een Behringer zaagmachine gewerkt had, je niks anders meer zou willen. En hij had gelijk. Dit is de eerste machine hier op de werkvloer die echt recht zaagt en trillingen elimineert. Het zijn duidelijk machines die zeer doordacht en vooral goed gemaakt zijn.” Met een bereik tot 520 mm diameter is de nieuwe Behringer zaagmachine een maatje groter dan zijn voorganger. Bovendien snijdt hij zowel profielen als vol materiaal perfect op maat. “Je kan daarvoor zeer snel schakelen tussen zagen met koelvloeistof en het droogsmeersysteem. Een bijkomend voordeel is de grote doorlaat, waardoor we nu geen problemen meer hebben met de spaanafvoer.” Binnenkort volgt nog een nieuw rollenbaansysteem. Daardoor zal het materiaal met een heftruck kunnen ingeladen worden.

Orde en netheid

Ook over de service van Promatt is Vandamme bijzonder te spreken. “De machine werd geïnstalleerd tijdens de coronalockdown, volgens de afspraken. Uiteraard mits het in acht nemen van alle veiligheidsvoorschriften. Het team zorgde voor een propere en goede montage. Wie binnenwandelt in onze productiehal zal meteen zien dat orde en netheid belangrijke prioriteiten zijn voor ons. Dat zet zich immers ook verder in je werk. We waren blij die mentaliteit ook terug te vinden bij de monteurs van Promatt en Behringer”, besluit Vandamme.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details