NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Altijd de juiste oplossing voor afzuiging van lasrook

Altijd de juiste oplossing voor afzuiging van lasrook

Waar er gelast wordt, is er lasrook en dus nood aan afzuiging. Al 75 jaar zet Nederman in dit domein de toon dankzij zijn expertise en totaalaanpak. Met oplossingen voor puntafzuiging, centrale afzuiging of ruimtelijke afzuiging en toortsafzuiging, kan het ervaren team u steeds een oplossing in functie van uw noden aanbieden. En dat voor alle sectoren en toepassingen.

Nederman heeft wat te vieren dit jaar. Het bedrijf bestaat 75 jaar en staat al die tijd al synoniem met kwalitatieve oplossingen in afzuiging. “Oorspronkelijk komen we uit de garagesector, maar door onze expertise en gerichte acquisities zijn we organisch steeds verder gegroeid”, vertelt Rik Amand, consulting engineer bij Nederman. “Belangrijk, want wat we in één sector leren, kan ook in de andere het verschil maken. Oplossingen in afzuigingen zijn immers niet zomaar te kopiëren. Er moet altijd in samenspraak met de klant overlegd worden wat de noden zijn en ter plaatse gekeken worden hoe die het beste ingevuld kunnen worden.”

Hoe dichter bij bron, hoe beter

Afzuiging begint dus vanuit het juiste advies. Amand: “Hoe dichter we aan de bron kunnen afzuigen, hoe beter. Met een minimum aan energie kan er dan een maximum aan rendement bereikt worden en 100% bescherming van lassers.” Alsmaar meer producenten ondervinden echter hinder om adequaat bij de bron af te zuigen. Bij chassis- of bruggenbouw bijvoorbeeld is het niet evident om met een lasarm tot op 30 à 45 cm te komen. Dan moet verder gekeken worden naar centrale of ruimtelijke afzuiging of naar toortsafzuiging. “Ook daarvoor hebben we oplossingen in huis om de concentratie van lasrook onder controle te houden. Future proof oplossingen, die de grens van 1 mg/m³ volgen, zodat de veiligheid altijd gegarandeerd is. Vandaag en morgen.”

IoT-oplossing om stilstand te vermijden

Om die oplossingen dan tot in de puntjes uit te voeren, zet Nederman in op kwalitatieve materialen en alle nodige certificeringen. Ook daarin stelt het zijn expertise ten dienste van de klant met uitgebreide tekeningen. Om het systeem in tiptop conditie te houden, maakt Nederman gebruik van de nieuwste technologie. “Insight is onze IoT-oplossing om erover te waken dat de emissiewaarden niet overschreden worden en onze afzuigsystemen perfect blijven functioneren. Zo kan u zich in de eerste plaats verzekeren van een gezond binnenklimaat. Daarenboven hebt u de ideale tool in handen om problemen vroegtijdig te detecteren, onderhoud te optimaliseren en stilstand te vermijden”, besluit Amand.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details