NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Altijd snel geholpen
De technologie in het hart van Behringer zaagautomaat is een stuk geavanceerder dan wat Aciers GVK had. Van de kwaliteit van de snede tot de snelheid.

Altijd snel geholpen

Zo snel mogelijk zoveel mogelijk toegevoegde waarde brengen. Het zou de leuze kunnen zijn van familiebedrijf Aciers GVK uit Charleroi. Een staalhandel die veel meer doet dan kopen en verkopen. Vanuit zijn enorme voorraad en met een heel divers machinepark levert het voor klanten staal, rvs en aluminium perfect op maat af. Of het nu gezaagd, (plasma) gesneden, geplooid, gelakt … of gestraald moet worden. De meest recente aanwinst op de werkvloer is de Behringer zaagautomaat. Op die manier gebeurt het verstekzagen nu ook automatisch. Een winst in tijd en precisie.

Aciers GVK is bijzonder tevreden over de service van Promatt. “Hoeveel een machine je zal kosten en wat ze zal opleveren, dat kan je berekenen. Maar een goede ondersteuning is onbetaalbaar.”

Ver zoeken naar kwaliteitsvol materiaal hoeft Aciers GVK niet. Deze staalhandel ligt als het ware in de schaduw van de vestiging van Arcelor Mittal in Charleroi. Zaakvoerder Patrick Vincent: “Vroeger zelfs nog dichter, maar in 1989 hebben we onze drie toenmalige depots samengebracht op één nieuwe grote locatie van bijna 1 ha groot. Mijn vader en ik voelden toen al dat de markt aan het veranderen was.” Aciers GVK kon vanaf toen immers vanuit één groot atelier zijn klanten staal, rvs en aluminium geheel naar wens en op maat afleveren. “Waar klanten vroeger zelf investeerden in machines voor metaalbewerking, leggen ze dat nu liever in onze handen. Op die manier kunnen zij zich focussen op assemblage en montage van de stukken.” Aciers GVK kan daarvoor rekenen op een team van tien medewerkers.

De operator had de Behringer, nochtans de eerste op de werkvloer, in geen tijd in de vingers.

Precisie en snelheid cruciaal

Voor Vincent zijn twee voorwaarden echt cruciaal om klanten op maat te bedienen. Dat alles bijzonder nauwkeurig gebeurt en dat alles bijzonder snel gebeurt. “We vertrekken daarbij vanuit een grote voorraad. Er ligt hier net geen miljoen ton materiaal op stock. Geen grote volumes, maar wel heel veel diverse materialen, zowel plaatwerk als profielen, balken, buizen … daardoor kunnen we heel reactief reageren op vragen van klanten. Als er ergens een as van een machine breekt, kunnen ze zich immers geen stilstand veroorloven.” Om de nauwkeurigheid dan weer te garanderen, rekent Aciers GVK op een zeer uitgebreid machinepark. “We proberen altijd weer een stapje verder te gaan om onze klanten te ontzorgen. Dat is immers de essentie van een familiebedrijf: je klanten zo goed en zo snel mogelijk vooruit helpen. Dat proberen we elke dag waar te maken door kort op de bal te spelen. In de productie, maar ook met eigen logistiek.”

Betrouwbaarheid van machine en service

De meest recente aanschaf was de Behringer zaagautomaat. Deze machine diende in eerste instantie als vervanging van een bestaande zaagmachine die haar beste jaren al achter de rug had. Vincent: “Zagen is een cruciale bewerking in onze productie. We beschikken over in totaal zes zaagmachines. Maar waar ik in dit geval naar op zoek was, dat was automatisch in verstek te kunnen zagen. Automatisch, enerzijds om sneller te kunnen werken, maar vooral ook om de precisie te verhogen. 1 mm moet altijd 1 mm zodat de stukken achteraf bij de klant dan ook perfect in elkaar passen.” Voor Vincent is betrouwbaarheid de cruciale factor in alle investeringen. “Je moet kunnen rekenen op de machines die je hebt maar ook op de leveranciers die erachter staan. Van andere metaalbewerkers in de buurt had ik al gehoord dat de kwaliteit van Behringer en de service van Promatt buiten kijf staan.”

Patrick Vincent: “Je moet kunnen rekenen op de machines die je hebt maar ook op de leveranciers die erachter staan.”

Autonoom aan de slag

Iets wat Vincent nu ook al anderhalf jaar ondervindt op de werkvloer. “De technologie in het hart van deze machine is een stuk geavanceerder dan wat we hadden. Dat merk je aan alles: van de kwaliteit van de snede tot de snelheid. Maar tegelijk is de bediening bijzonder intuïtief geworden. Onze operator had de Behringer, nochtans de eerste op de werkvloer, in geen tijd in de vingers. Op basis van het order programmeert hij de machine, dan is het enkel nog een kwestie van de knop in te drukken. Ze kan erna perfect autonoom aan de slag en levert de kwaliteit en de productiviteit af waarnaar we op zoek waren. Ook over de service van Promatt zijn we bijzonder te spreken. Hoeveel een machine je zal kosten en wat ze zal opleveren, dat kan je berekenen. Maar een goede ondersteuning is onbetaalbaar”, besluit Vincent.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details