NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Anthony Machine en Kennametal werken samen om de insteltijden te verkorten

Anthony Machine en Kennametal werken samen om de insteltijden te verkorten

Al meer dan drie decennia maakt Kennametal’s KM ™ merk snelwisselgereedschap machinewerkplaatsen efficiënter. Zoals duizenden klanten zullen beamen, biedt KM kortere insteltijden, meer flexibiliteit, hogere niveaus van machinegebruik en het vermogen om te voldoen aan de steeds strengere eisen van de branche.

Een van deze is Anthony Machine Inc. Sinds 1946 heeft dit metaal-bewerkingsbedrijf in San Antonio verschillende industrieën bediend, waaronder olie en gas, mijnbouw, transport en energieopwekking. Met al die precisie-bewerkingservaring, is er weinig dat dit bewerkingsbedrijf in San Antonio niet aankan. Nadat het bedrijf echter een paar NLX 3000 1250 universele draaicentra had gekocht van CNC-machinebouwer DMG Mori – de eerste actieve Y-as draaimachine voor gereedschappen van dit bedrijf – werd Anthony’s productieteam uitgedaagd om het meeste uit die nieuwe investering te halen.

Kenniametal senior sales engineer Mark Davis was er om te helpen, net zoals hij het afgelopen decennium deed. Hij legde Anthony uit dat de beste manier om de insteltijden te verkorten en het potentieel van de nieuwe machine te maximaliseren, zou zijn om ze uit te rusten met “Aangepaste Gereedschap opnamen” (TACU) en KM snelwisselhouders.

“Het TACU-systeem ondersteunt alles van KM32 tot KM63,” zegt Davis. “We bieden houders voor zowel stationaire als aangedreven gereedschappen, en kunnen draaimachines van Okuma, Haas, Mazak, Doosan en natuurlijk DMG Mori leveren – vrijwel alle grote werktuigmachinebouwers, met steeds meer online. Dit maakt het zowel eenvoudig als kosteneffectief voor onze klanten om meer dan 80 modellen van CNC-draaicentra uit te rusten met een snel, flexibel en nauwkeurig snelwisselsysteem voor gereedschap. ”

Volgens de productietechnoloog van Anthony Machine, Daniel Goller, was de beslissing om TACU en KM voor de nieuwe machines te gebruiken een gemakkelijke beslissing. “In de loop der jaren hebben we een aantal KM-aangepaste op maat gemaakte gereedschapshouders voor o.a. diepboren en andere bewerkingen op onze CNC-draaibanken en bewerkingscentra gebouwd en gebruiken we Kennametal op verschillende conventionele draaibanken van de bedrijven om beperkingen met beschikbare gereedschapsposities te overbruggen, “zegt hij. “Meer dan eens hebben we nieuwe klanten verdiend omdat KM toleranties en oppervlakteafwerkingen kon realiseren die anderen niet met conventionele gereedschappen konden doen.”

Anthony’s operations manager Mohsen Saleh is het hiermee eens. “De verschillen zijn opvallend,” zegt hij. “Vergeleken met de traditionele wig- opschroef houders die standaard op de meeste machines worden gebruikt, zijn de TACU-eenheden met KM-voorziening zowel sneller als nauwkeuriger. We hebben standaard toleranties van 0,0005″ (0,013 mm) en er wordt mij verteld dat de maat niet verandert bij wisseling en opnieuw klemmen . De Turret is minder belast, alles is gemakkelijker bereikbaar en je hebt geen vibratie en doorbuiging die u vaak aantreft met uw typische rechthoekige schachtgereedschap en conventionele beitelhouders van het schroeftype. ”

“Anthony’s ervaring met TACU is wat we van KM gewend zijn”, zegt Kennametal’s Davis. “Gezien de breedte van het assortiment, de nauwkeurigheid en vooral de flexibiliteit, is het snel de industriële standaard geworden in snelwisselgereedschappen.”

Saleh vat het recente succes van Anthony samen met een beetje bedrijfsperspectief. “We hebben onze eerste CNC-machine in 1986 gekocht”, zegt hij. “In die tijd gebruikten we een bekend concurrerend merk toen Kennametal over de vloer kwam. Wat ons het eerst opviel, was hun servicegerichte houding. Ze zijn altijd bereid geweest om met ons mee te werken aan toepassingen, wat samen met de kwaliteit van hun producten de reden is dat ze sindsdien onze voorkeursleverancier voor gereedschap zijn geworden. We concurreren altijd tegen kleinere, goedkopere bedrijven en om in deze omgeving nieuwe klanten te blijven winnen, moeten we het nieuwste op het gebied van geavanceerde gereedschappen en gereedschapstooltechnologie gebruiken. Dit is wat ons de voorsprong heeft gegeven, en Kennametal is er een groot deel van. “

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details