NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Automatiseren in fijnafwerking ? Ontbramen met Cobot of Robot ? R-EMENDO tools  van SCHUNK! 

Automatiseren in fijnafwerking ? Ontbramen met Cobot of Robot ? R-EMENDO tools  van SCHUNK! 

Het afschuinen, ontbramen en gladmaken van oppervlakken kan met R-EMENDO is voor elke afwerkingsfase. Bij SCHUNK kunnen we U begeleiden door het gehele toepassingsproces, van het selecteren van de juiste componenten tot het optimaliseren van parameters voor een perfect functionerende totaaloplossing voor ontbramen met robot. 

Van handmatig tot geautomatiseerd: bij veel industriële operaties wordt fijnafwerking met de hand gedaan omdat gevoeligheid en aanpassingsvermogen van mensen nauwelijks kunnen worden nagebootst door een robot. Ook al lijkt handwerk onvermijdelijk, het leidt niet altijd tot de gewenste resultaten. Bovendien is een kosteneffectieve implementatie erg moeilijk uit te voeren. Handmatige afwerking is vaak eentonig, is een ergonomische last en brengt een risico op letsel met zich mee. Eveneens is het menselijk oog onmisbaar voor het beoordelen van de kwaliteit van het bewerkingswerk. Robots kunnen de gebruiker echter efficiënt ondersteunen in repetitieve taken. Omdat de R-EMENDO tools innovatieve en elektrische functies hebben voor het compenseren van kracht en positionele onnauwkeurigheden, kunnen bijna perfecte resultaten worden behaald. Hieronder staan de technieken die op de R-EMENDO kunnen worden toegepast. 

Ontbramen

Een van de klassieke nabewerkingen in de metaalbewerkingsindustrie is het ontbramen van scherpe randen en het verwijderen van bramen. Handmatig ontbramen heeft echter een lage waarde, is zeer eentonig en kan letsel veroorzaken. SCHUNK biedt met de c-types een breed scala aan gereedschappen  voor het ontbramen met robot. Deze toestellen kunnen voorzien zijn van borstel vrije elektro-motoren waarbij snelheid en kracht kan geregeld worden. 

Slijpen -schuren

Ook dit werk is voor een persoon zeer fysisch en vraagt eveneens veel tijd. De SCHUNK gereedschappen voor automatisch slijpen en schuren zijn ideaal voor geautomatiseerde bewerkingen en zijn geschikt voor grove materiaalafname, voor zowel grote als kleiner werkstukken, in metaal, hout of kunststof. Typisch gebruik zijn de AOV Pneumatische vlakschuur toestellen met axiale compensatie voor het slijpen en polijsten van werkstukoppervlakken. Deze toestellen werken met een constante, instelbare contactdruk en geven een reproduceerbare kwaliteit van afweking. 

Polijsten

Polijsten is doorgaans de laatste bewerkingsstap die het product de perfecte afwerking geeft. De contactkracht is een cruciale factor voor het bereiken van uitstekende resultaten. Deze kracht dient constant en aanpasbaar te zijn voor iedere applicatie. Met de SCHUNK gereedschappen kunnen werkstukken geautomatiseerd bewerkt worden. Het resultaat: gladde oppervlakken voor een perfect eindresultaat. Ook hiervoor heeft SCHUNK oplossingen in het gamma. Denk daarbij aan de MFT-R polijstspil voor verschillende geometrieën. 

Eveneens bestaan in het SCHUNK gamma axiale compensatie eenheden voor flexibele aanpassingen aan contactkrachten.

Voordelen van de overstap naar robotgestuurde bewerking:

+ constante kwaliteit van de bewerkingsresultaten 
+ verkorting van de doorlooptijden 
+ verbeterde ergonomische werkomstandigheden 
+ meer veiligheid op de werkplek voor de werknemers

Een automatiseringsoplossing kan de kwaliteit en efficiëntie voor fijnafwerking en ontbramen verbeteren. Vraag hiervoor gerust advies aan SCHUNK ! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details