NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Automatisering voor een warme efficiëntieslag

Automatisering voor een warme efficiëntieslag

Goed begonnen is half gewonnen. Het is een filosofie die Barbas Bellfires uit het Noord-Brabantse Bladel helpt in het productieproces. De fabrikant van kachels en haarden deed in het prille begin alles met de hand: metaalplaten snijden, ombuigen en lassen totdat er een waardige haard of kachel stond. Tegenwoordig is dit wel anders en zijn verschillende geautomatiseerde oplossingen om de hoek komen kijken. Remmert neemt het begin van dit productieproces onder zijn hoede, waardoor Barbas Bellfires efficiënter en effectiever werk kan verzetten.

Vijftien jaar geleden besteedde Barbas Bellfires de productie uit, maar met weinig succes: de productiekosten over de gehele keten bleken vrij hoog, de doorlooptijd was te lang – zo’n tien weken – en het betrouwbaarheids­percentage was slechts 40%. Barbas Bellfires stelde nieuwe doelen: productiekosten omlaag, niveau van doorlooptijd en betrouwbaarheid omhoog. En dus werd de productie in-house gehaald. De productie was dan wel in-house, het proces was nog grotendeels manueel. Ook dit kon onder handen worden genomen. Het fundament voor de automatiseringsslag werd samen met Remmert gelegd.

title_discussion-kopieren

Lat steeds hoger

Barbas Bellfires startte met één BASIC Tower voor de opslag van de vele metaalplaten. Na het eerste succes, besloot de haardfabrikant de lat nog hoger te leggen. Barbas Bellfires koos voor een aantal aanvullende oplossingen, en 2016 breidde het bedrijf uit Bladel uit met een LaserFLEX en een LoopFLEX. Deze aanvullingen op de productielijn zorgde voor de doorslag in efficiëntie en effectiviteit. De Laserflex zorgt voor het transport van de metaalplaten naar de lasersnijmachines, en levert het gesneden materiaal af bij de LoopFLEX. Bij de LoopFLEX kunnen de werknemers het materiaal ophalen en ermee aan de slag. Het proces beviel, en eind 2019 breidde Barbas Bellfires uit met een tweede installatie van de BASIC Tower, LaserFLEX en LoopFLEX. Zo laten de oplossingen van Remmert Barbas Bellfires groeien, en deze oplossingen groeien op hun beurt weer mee.

title_basic-tower-3-kopieren

De BASIC Tower zorgt voor een overzichtelijke opslag van al uw metaalplaten.

 

Een warm gevoel

Onder andere door gebruik te maken van Remmert’s oplossingen, werd een efficiënte doorstroming van de materialen gerealiseerd en wist Barbas Bellfires de doorlooptijd te verkorten van tien weken naar slechts anderhalve week. Binnen anderhalve week wordt een metaalplaat omgevormd tot een heuse en volwaardige haard of kachel. Daarnaast steeg het oorspronkelijke betrouwbaarheidspercentage van 40% naar een aanzienlijke 95%. “We zochten een leverancier die in eenrichtingsverkeer kon werken”, vertelt Mark Spijkers, Operations Managers bij Barbas Bellfires. “De producten van Remmert ondersteunen ons enorm, vooral in het begin van de productie. En een goed begin is het halve werk.” Ook op servicegebied is Spijkers tevreden. “In het quasi uitzonderlijke geval dat er een klein mankement is aan een van de machines, weet het Remmert team dit van afstand op te lossen. Ze kunnen zelfs een van onze werknemers aansturen om het probleem te verhelpen.”

title_loopflex-kopieren

Het metaal wordt in een lasersnijmachine met uiterste precisie gesneden. De gesneden metaalplaten worden door de LaserFLEX uiteindelijk bij de LoopFLEX afgeleverd.

 

Vlekkeloze communicatie met andere machines

“Op basis van de vele gesprekken met Barbas Bellfires, wisten we wat de wensen waren en wat ze nodig hadden”, vertelt Jan Schwiertz, Account Manager bij Remmert. “De kracht van Remmert is dat we modulaire producten leveren die eenvoudig af te stemmen zijn met producten van andere leveranciers. Sterker nog, met veel leveranciers die met onze producten samenwerken zitten wij aan tafel om een zo’n goed mogelijk plan uit te stippelen. Dit komt alleen maar ten goede van de klant.” Schwiertz vertelt verder: “Niet alleen op het gebied van hardware, ook op het gebied van software weten onze oplossingen vlekkeloos te communiceren met de producten van andere leveranciers. Producten en oplossingen die afgestemd konden worden op de al bestaande oplossingen: dan ben je bij ons aan het goede adres.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details