NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Balustradefabrikant zou ­geautomatiseerd magazijn niet meer kunnen missen

Balustradefabrikant zou ­geautomatiseerd magazijn niet meer kunnen missen

In de maakindustrie worden vaak heel wat grote en kleine onderdelen gebruikt om een afgewerkt product te realiseren. Deze materialen moeten op een overzichtelijke en efficiënte manier gestockeerd worden. In een gewoon rekkensysteem worden ze na gebruik vaak niet meer teruggezet en is het moeilijk om een correct zicht te behouden over de voorraad. Zo ook bij Lammertyn in Ardooie. Daarom ­investeerde de balustradefabrikant eind 2019 in een geautomatiseerd magazijn type Hänel Lean-Lift®, geleverd en gemonteerd door DDD Technics. Bij Lammertyn zouden ze hun plateauliftsysteem alvast niet meer kunnen missen.

Roger Lammertyn startte in 1978 met de productie van balustrades, trappen en leuningen. Drie jaar later verhuisde hij naar de huidige locatie. “Toen mijn vader overleed, bouwde ik samen met mijn echtgenote Saskia zijn levenswerk verder uit tot een dynamische kmo met een dertigtal medewerkers”, vertelt zaakvoerder Krist Lammertyn. “We produceren voornamelijk balustrades voor professionele klanten, bijvoorbeeld bouwpromotoren. Het assortiment omvat ongeveer vijftien standaardmodellen, maar dankzij ons modern machinepark en onze expertise kunnen we ook maatwerk leveren. Alle producten worden in het eigen atelier geproduceerd en afgewerkt. We hebben ook een intern studiebureau en de plaatsing gebeurd met eigen montageteams.”

ddd_2_p1050030-kopieren

De firma investeerde vorig jaar in een Lean-Lift® plateauliftsysteem, waarmee de onderdelen op een overzichtelijke en efficiënte manier opgeslagen kunnen worden.

 

Hänel Lean-Lift®

Lammertyn wil in de toekomst verder groeien en investeerde daarom in de verdere uitbouw van het atelier. Hij kocht een stuk grond van de buren, waarop een profielenmagazijn van 16 m hoog met een totale oppervlakte van 1.300 m² gebouwd werd. In de productie werd ruimte vrijgemaakt voor een nieuwe machine van Soenen Hendrik. “Alle kleine onderdelen, zoals bouten, schroeven en moeren, maar ook onderhoudsproducten en andere materialen werden vroeger in een rekkenmagazijn in de productie opgeslagen. Iedereen kon er vrij in en uit en vaak werd het restant niet meer terug op zijn plaats gezet, waardoor alles rondslingerde, zaken verloren gingen en we nooit een duidelijk overzicht van onze voorraad hadden”, zegt Lammertyn. “Daarom zochten we vorig jaar een gepaste oplossing, waarmee we onze onderdelen gemakkelijker en vooral ­efficiënter konden opslaan. Zo kwamen we bij de geautomatiseerde magazijnoplossingen en, na grondige vergelijking van de mogelijkheden, bij DDD Technics en Lean-Lift®.”

ddd_3_p1050034-kopieren

Dankzij dit systeem worden de opgevraagde artikelen binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht, waar ze op ergonomische hoogte door de operator uitgenomen kunnen worden.

 

Flexibel, effectief en rendabel

Dit plateauliftsysteem van Hänel Büro- & Lagersysteme maakt maximaal gebruik van de beschikbare hoogte van de ruimte en de onderdelen worden geoptimaliseerd opgeslagen zonder ruimteverlies in de hoogte. “De Lean-Lift® bestaat in modellen van 840 tot 4.460 mm breed, met keuze uit vier verschillende dieptes: 635, 825, 1.047 en 1.270 mm voor de opslag van goederen met een gewicht variërend van 300 tot 1.000 kg per plateau en een maximaal laadvermogen per systeem van 60.000 kg”, licht Chris Cherretté, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics, toe. “Bij Lammertyn werd een plateaulift van 2.460 mm breed, 825 mm diep en 6.000 mm hoog gebouwd. Dankzij dit systeem worden de opgevraagde artikelen binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht, waar ze op ergonomische hoogte door de operator uitgenomen kunnen worden.”

Tevreden van systeem en service

De Lean-Lift® werd in november 2019 in gebruik genomen en bij Lammertyn zijn ze alvast heel tevreden van zowel systeem als service. “Met deze plateaulift is alles nu mooi gesorteerd. Eigenlijk moesten we deze investering al veel vroeger gedaan hebben. Binnenkort komt er nog een badgesysteem,” sluit Lammertyn af. “Chris en zijn team leverden een gepaste oplossing op basis van onze behoeften. We konden bij DDD Technics terecht voor deskundig advies, installatie en ingebruikstelling alsook voor de dienst-na-verkoop. Indien er in de toekomst een automatisch magazijn in onze nieuwbouw moet komen, zullen we zeker weer aan hen denken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details