NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Bedrijfsinrichting met systeem zorgt voor efficiëntie, ergonomie en veiligheid

Bedrijfsinrichting met systeem zorgt voor efficiëntie, ergonomie en veiligheid

Een goede bedrijfsinrichting vormt de basis voor efficiënte werkprocessen. Het ondersteunt de juiste uitvoering van alle werkprocessen, wat zorgt voor een hogere efficiëntie en productiviteit en een aanzienlijke verbetering van comfort, gezondheid en veiligheid van de medewerkers. Met de GARANT GridLine biedt Hoffmann Group een complete productieserie met gereedschapswagens en transportsystemen, werkbanken, gereedschapskasten, kasten, computerwerkplekken, garderobekasten en allerlei accessoires.

De Hoffmann Group is een toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschap. Met meer dan 90.000 artikelen in de catalogus en eShop en nog eens 50.000 artikelen in een database biedt deze firma de meest actuele en krachtige selectie met producten van 500 topmerken en de eigen merken GARANT en HOLEX. 1.400 adviseurs staan klaar om de klanten te adviseren op het gebied van verspaning, meettechniek, bedrijfsinrichting, PBM en e-business.

hoffmann_3_me_kat_b925421_1250-kopieren

Eén van de highlights uit deze reeks is de elektrisch verrijdbare werkbank, aangedreven met een ingebouwde
accu en bediend door middel van de handgrepen.

 

Een team adviseurs op vlak van bedrijfsinrichting/lean/5S

“Ik ben zeven jaar geleden gestart bij de afdeling bedrijfsinrichting/lean/5S en was in het begin de enige technisch commercieel adviseur voor Nederland en Vlaanderen. Door de sterke groei is er na drie jaar met Geert Libert een specialist voor Vlaanderen bijgekomen en vorig jaar voegde Nick Kuijpers zich bij ons team, zodat we nu de Nederlandse markt in noord en zuid kunnen verdelen. Op die manier kunnen we de klanten vakkundig adviseren”, vertelt Marcel Stappenbeld. “We luisteren naar de behoeften van onze klanten en bouwen daarna ons verhaal op aan de hand van een 3D-presentatie, waar de klant reeds kan zien hoe de werkplaats er finaal zal uitzien. Als hij die tekening goedkeurt, volgt een offerte, waarna we starten met de productie en met onze eigen montageteams instaan voor de installatie. We hebben eigen fabrieken met supermoderne productielijnen, waarmee we op een tijdspanne van 10 minuten uit een plaat een kast kunnen maken. In ons magazijn van 20.000 m² houden we meer dan 2.000 verschillende artikelen op voorraad, zodat we steeds snel kunnen leveren.”

GARANT GridLine_brochure_jan_2020_12_pag.indd

In een lade van een werkbank kunnen verschillende indelingsmaterialen vrij met elkaar gecombineerd worden. Dankzij het uniforme raster passen deze indelingsmaterialen in alle producten van de GARANT GridLine serie.

 

GARANT GridLine

Elk jaar brengt de Hoffmann Group een nieuwe catalogus uit en daar vinden we ook de GARANT GridLine terug, een serie turnkey-oplossingen voor de inrichting van moderne werkplaatsen op basis van een duidelijke planning en een uniform maatraster (G=25 mm). Ze worden standaard geleverd in de RAL-kleuren 7035 en 7016 omdat deze passen bij het interieur van de meeste ateliers. Vanzelfsprekend zijn ook alle andere RAL-kleuren leverbaar. Net als LEGO® stenen kunnen in een lade van een werkbank verschillende indelingsmaterialen vrij met elkaar gecombineerd worden: van kleine onderdelenbakken in zes verschillende maten en uitvoeringen via sleufscheidings- en insteekscheidingsschotjes tot en met complete eForm-inlays. Dankzij het uniforme raster passen deze indelingsmaterialen niet alleen in de werkbank maar in alle producten van de GARANT GridLine serie, die ook gereedschapswagens en transportsystemen, gereedschapskasten, kasten, computerwerkplekken, garderobekasten en allerlei accessoires omvat.

hoffmann_4_s9_181212_gridline_haberle_9758-kopieren

Deze serie omvat ook kasten met vleugeldeuren of schuifdeuren, waarvoor Hoffmann verlichting volgens het koelkastprincipe ontwikkelt.

 

Enkele highlights

“Eén van de highlights uit deze reeks is de elektrisch verrijdbare werkbank, aangedreven met een ingebouwde accu en bediend door middel van de handgrepen. Op het eerste oog lijkt dat overdreven, maar als je rekening houdt met de ergonomie en verspillingen in het productieproces wil vermijden, betekent dit zeker een meerwaarde. We produceren ook kasten met vleugeldeuren of schuifdeuren, waarvoor we verlichting volgens het koelkastprincipe ontwikkelden. Aangezien die kasten vaak in de donkere hoeken van een magazijn of werkplaats terechtkomen, helpt de verlichting om de materialen snel terug te vinden”, licht Stappenbeld toe. “We blijven onze systemen verder ontwikkelen en optimaliseren. Zo zijn de elektrische snoergereedschappen in veel ateliers intussen vervangen door systemen op accu. Aangezien die accu’s gemakkelijker branden, omvat het gamma nu ook brandwerende kasten, speciaal voor de opslag van die accu’s. Verder werken we aan de ergonomie, waarmee we aan het comfort en de gezondheid van de gebruikers denken. Operatoren staan bijvoorbeeld vaak gedurende langere tijd stil aan hun machine, waardoor ze een dood gevoel in de benen kunnen krijgen. Met speciaal ontwikkelde matten zorgen we voor een betere doorbloeding, waardoor de mensen minder vermoeid zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.