NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Belang digitalisering voor maakbedrijf van de toekomst
Maakbedrijven die zoveel mogelijk data verzamelen over de eindklant, hebben duidelijker en sneller inzicht in de klantvraag.

Belang digitalisering voor maakbedrijf van de toekomst

Wat de coronacrisis ons dus leert is dat nu het moment is om door te pakken met digitalisering van de bedrijfsprocessen. Om beter op de huidige situatie te reageren, maar ook om sterker uit de crisis te komen. Iedereen ziet dat hier grote kansen liggen. Maar waarom is digitalisering zo belangrijk voor het maakbedrijf van de toekomst? Trivest Software Group legt uit waar de meerwaarde ligt voor metaalbewerkers.

De huidige situatie is weliswaar een extra aanleiding voor digitalisering, maar deze trend is al langer een belangrijke ontwikkeling binnen de maakindustrie. Digitalisering betekent het toepassen van nieuwe digitale technologieën binnen bedrijfsprocessen om een business­model te veranderen en te zorgen voor nieuwe inkomsten en waardeproducerende kansen. De komende jaren staat de maakindustrie een enorme digitaliseringsslag te wachten. Maar waarom is digitalisering zo belangrijk?

Duidelijk inzicht in de klantvraag

Het is een algemeen gegeven dat klanten steeds veeleisender worden: uniekere ontwerpen, betere doorlooptijden, zo goedkoop mogelijk en het liefst zo snel mogelijk geleverd. Om deze klant zo goed mogelijk te blijven bedienen en de concurrentie een stap voor te zijn is een flexibel productieproces cruciaal. De vraag van de klant wordt steeds meer leidend. Maakbedrijven die zoveel mogelijk data verzamelen over de eindklant, hebben duidelijker en sneller inzicht in de klantvraag. Hoe realiseer je een duidelijk inzicht in de klantvraag? Dit is waar de ontwikkelingen binnen de digitalisering om de hoek komen kijken.

ERP-software is in staat om alle bedrijfsprocessen te ondervangen en verschillende ICT-eilanden aan elkaar te knopen. Het Ridder iQ pakket maakt hier als geen ander het verschil in

Internet of Things

De term ‘Internet of Things’ omvat het verbinden van apparaten die onderlinge informatie delen en hierop nieuwe toepassingen ontwikkelen. Door apparaten op elkaar aan te sluiten ben je in staat om informatie over het apparaat, het gebruik van het apparaat en de gebruiker te verzamelen en te verspreiden. Bij de communicatie tussen deze apparaten wordt er veel data gegenereerd. Hoe meer data hierbij vrijkomt, des te sneller je het overzicht kwijtraakt. En wat moet je met data als je de verbanden niet kunt leggen en de juiste conclusies niet kunt trekken? Dit is waar ERP-software je goed kan ondersteunen. Een ERP-systeem is namelijk sterk in het gestructureerd opslaan van al deze data wat overzicht creëert. De oplossingen van Trivest Software Group zijn daarom ontworpen om de ruggengraat van de productie te vormen.

Smart Customization

Smart Customization is een bepaalde manier van organiseren, waarbij het beheren en vastleggen van het eigen product, de operationele realisatieprocessen en de geautomatiseerde ondersteuning nauw op elkaar is afgestemd. Het stelt je als bedrijf in staat om met minimale inspanning specifieke klantwensen te realiseren. Het spanningsveld tussen tijd, kwaliteit en kosten wordt flink verlaagd. In de praktijk betekent dit dat maakbedrijven hun producten ontleden in vaste bouwstenen. Met deze bouwstenen kunnen ze vervolgens weer alle producten samenstellen volgens de wensen van de klant. Dit principe heet ook wel Configure-to-Order (CTO). Deze trend kan niet zonder ondersteunende automatisering. De functio­naliteiten van verschillende softwareoplossingen als een productconfigurator, CAD of PDM zijn onmisbaar in het modulair werken. 

Om hiermee zo efficiënt mogelijk mee te werken, is een ERP-systeem een pré. ERP-software is namelijk in staat om alle bedrijfsprocessen te ondervangen en verschillende ICT-eilanden aan elkaar te knopen. Het Ridder iQ pakket maakt hier als geen ander het verschil in.

Een ERP-systeem is sterk in het gestructureerd opslaan van alle data wat overzicht creëert. De oplossingen van Trivest Software Group zijn daarom ontworpen om de ruggengraat van de productie te vormen

Hyper-automatisering

Met hyper-automatisering wordt taakautomatisering naar een hoger niveau getild. Dit houdt in dat artificiële intelligentie en machine learning toegepast worden om zo de bedrijfs­processen te automatiseren. Een maakbedrijf heeft verschillende processen. Door de toepassing van hyper-automatisering ontstaat een digital twin van de organisatie. Hiermee zijn bedrijven in staat om goed in beeld te krijgen hoe ­functies en processen met elkaar samenwerken om de economische toegevoegde waarde van het bedrijf te vergroten. Economische toegevoegde waarde is de waarde die het bedrijf bijdraagt aan een product of dienst.

Jouw maakbedrijf klaarstomen voor de toekomst?

Bij Trivest Software Group denken we graag met je mee hoe je jouw maakbedrijf klaar kunt stomen voor de toekomst. Daarom hebben we een kort handboek geschreven waarin we je graag wat tips geven over waar je allemaal aan moet denken. Heb je vragen? Onze specialisten staan voor je klaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details