NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Betrouwbare processen voor een exacte, dynamische en efficiënte productie

Betrouwbare processen voor een exacte, dynamische en efficiënte productie

De volledige controle hebben over uiterst complexe processen is een duidelijk concurrentievoordeel in frezen en draaien. Werktuig-machines uitgerust met sturing, encoders en aandrijftechnologie van Heidenhain bieden de beste technische vereisten. Live demonstraties en presentaties op in hal negen (stand I32, K32 en in de Industrie 4.0 zone) zullen dit in de verf zetten.

Om producten te maken die voldoen aan de hoogste eisen inzake nauwkeurigheid en kwaliteit in een betrouwbaar, efficiënt en rendabel proces, moeten alle bouwstenen in en rond de machine perfect samen passen. Heidenhain heeft voor elke mogelijke combinatie een passende oplossing in huis om uw proces te optimaliseren. De TNC sturing is daar het schoolvoorbeeld van. Zelfs voor enkelstuks overtuigt deze sturing met zijn proces-betrouwbaarheid, precisie en productiviteit. Ze staat bovendien garant voor een eenvoudige en betrouwbare digitale integratie van de machine in de procesketen. Functiepakketten zoals Dynamic Precision, Dynamic Efficiency en Connectected Machining maken dit samen met de vele opties mogelijk. De nieuwe TNC 640 met 24” breedbeeld en Extend Workspace Compact kan twee werkgebieden aan. Naast het besturingsscherm kan de operator een andere applicatie laten openstaan. Op die manier beschikt hij over een enorm gebruiksvriendelijk werkstation om zijn orders volledig digitaal in de sturing te kunnen verwerken.

Beschermen tegen machinebreuk

Heidenhain stelt ook de nieuwe Component Monitoring optie voor zijn TNC sturing voor. Deze focust zijn waakzaamheid op het beschermen van processen en machines tegen breuken te wijten aan slijtage of overbelasting. Door de lagerlast van de spindel te controleren zorgt hij ervoor dat vooringestelde limieten niet overschreden worden om schade te vermijden. De cyclische monitoring van de toevoerassen maakt het dan weer mogelijk om conclusies te trekken over de slijtage en pannes voortijdig te detecteren. Dit verhoogt de procesbetrouwbaarheid, de productiviteit en de levensduur van de machine, terwijl tegelijkertijd de stilstandtijden van de machine dalen net als de bijhorende kosten die vaak significant zijn. Hoe intelligent datamanagement het verschil kan maken in een geautomatiseerde productieomgeving, dat zal Heidenhain samen met partners OPS-Ingersoll en Haimer tonen in de ‘mav Industrie 4.0 zone’. De demo toont onder meer hoe predictieve orderplanning efficiënt kan verlopen. De TNC 640 sturing, Batch Process Manager en StateMonitor software maken een perfect georganiseerd en volledig digitaal proces mogelijk.

Processen en taken nooit uit het zicht dankzij het split screen van de nieuwe TNS 640 met 24” scherm en Extended Workspace Compact.

 

Nieuwe hoekencoders voor nog meer precisie en betrouwbaarheid

Daarnaast zal Heidenhain zijn encoders tonen voor het bepalen van de positie van lineaire of draaiende assen. Ze zijn de standaard voor Closed Loop controle, waar de dimensionale accurate precisie van contouren niet wordt aangetast door thermische veranderingen in het toevoermechanisme. Op de EMO ligt de focus op de hoekencoders, die een oplossing bieden voor elke roterende as, in samenwerking met AMO. De RCN 2001 optische hoekencoders beschikken over een geïntegreerd lager en statorkoppeling die een nieuw ontwerp meekregen. Dat resulteert in een nog betere systeemprecisie en een hogere maximumsnelheid. De procesbetrouwbaarheid wordt dan weer verhoogd door de geavanceerde monitoringcapaciteit. De nieuwe generatie van de modulaire optische ERA hoekencoders is nu ook voorzien van Heidenhain HSP 1.0 signaalverwerking. Hiermee kunnen fluctueringen in de signaalsterkte door interferentie bijna volledig gecompenseerd worden. AMO ten slotte zal zijn WMKA modulaire scale-tape oplossing voorstellen, specifiek bedoeld voor grote diameters. Deze encoder is uitgerust met EnDat en DRIVE CLiQ interfaces voor veiligheidstoepassingen.

Nieuwe Gen 3 aandrijvingen: maximale prestaties

De motor- en sturingstechnologie van ETEL en Heidenhain draagt enorm bij tot een dynamische en uiterst precieze motion control van werktuigmachines. De nieuwe GEN 3 generatie aandrijvingen van Heidenhain maakt zijn debuut op de EMO. Ze staan garant voor maximale prestaties en intelligente transmissietechnologie, krachtige diagnostiek en eenvoudige montage- en verbindingstechnologie. ETEL stel zijn TMB en TMK series torquemotoren voor. Hun troeven zijn onder meer het tandwielloos concept, optimale stabiliteit van de snelheid en een uitzonderlijk hoge bedieningskwaliteit. Samen met de meettechnologie van Heidenhain, vormen ze een perfecte combinatie voor hoogwaardig roterende assen. Hun uitstekende dynamische nauwkeurigheid, hoge rotatiesnelheden en koppels, en perfect gecoördineerde diagnostiek zijn heel overtuigend.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.