NLFR

Platform voor de metaalverwerkende industrie
Bewerkingsmachines kostenefficiënter maken door beter gebruik van middelen
De LC en RCN afgedichte encoders reduceren de CO2-voetafdruk met 99% en verminderen de systeemkosten van een bewerkingsmachine.

Bewerkingsmachines kostenefficiënter maken door beter gebruik van middelen

Duurzaamheid en systeemkosten, ook wel Total Cost of Ownership (TCO) genoemd, zijn trending topics voor verspaners en machine­fabrikanten in de verspaningswereld. HEIDENHAIN heeft oplossingen om bewerkingsmachines kostenefficiënter te maken door een beter gebruik van middelen.

De hedendaagse productie-uitdagingen omvatten een betere machinebenutting en het bereiken van een hogere kwaliteit bij een snellere productie. Om deze doelen te bereiken, verwachten operators dat hun machines meer materiaal in minder tijd verwijderen en toch perfecte resultaten behalen vanaf het eerste werkstuk. Encoders, meettasters en een gereedschapbreukdetector van HEIDENHAIN bieden mogelijkheden voor maximale prestaties, procesbetrouwbaarheid en kostenefficiëntie.

Gereedschapbreukdetector 

De TD 110 breukdetector is ideaal voor het controleren van gereedschappen met een diameter van meer dan 0,4 mm op beschadigingen. Met zijn inductieve sensor detecteert hij contactloos lengteveranderingen vanaf 2 mm direct in het werkbereik terwijl de spindel op bedrijfssnelheid draait. Een besparing tot zes seconden bij elke gereedschapswissel levert aanzienlijke tijd- en kostenvoordelen op. 

De robuuste en compacte TD 110 kan achteraf worden ingebouwd in het werkbereik van bijna alle gereedschapsmachines, in de directe nabijheid van de tafel. De overeenkomstige signalen worden via de touchprobe-interface doorgegeven aan de besturing. De proceszekerheid kan worden verhoogd doordat de besturing een melding geeft, of een NC-stop, of een gebruikersspecifieke reactie activeert.

De nieuwe TD 110 inspecteert ook microgereedschappen direct in het werkbereik en bij ijlgang op mogelijke schade.

Productietijd winnen

Werkstukken sneller en tijdens het proces instellen en meten. Dat is mogelijk met het tastsysteem TS 460. Het heeft zeer hoge meetaanzetten tot 3000 mm/min. De tijdwinst bij het tasten kan oplopen tot 30%. Hierdoor komt kostbare productietijd op de werkvloer ter beschikking van de operators. 

Meetnauwkeurigheid

De geïntegreerde spoel-/blaaseenheid van de TS 460 zorgt voor een hoge meetnauw­keurigheid, omdat hij eventuele spanen van het tastoppervlak reinigt, die anders het meetresultaat zouden vervalsen. Bovendien kan het tastsysteem optioneel worden uitgerust met een effectieve botsingsadapter, die niet alleen dure schade voorkomt, maar het tastsysteem ook thermisch ontkoppelt. 

Hoog prestatieniveau

Het tastsysteem TS 760 maakt werkstukmetingen mogelijk met een bijzonder hoge 3D-nauwkeurigheid en zeer geringe tastkrachten. Daardoor is hij ideaal voor precisieonderdelen in de matrijzenbouw en zeer gevoelige werkstukken. Zijn meetaanzetten tot 1000 mm/min garanderen een hoog prestatieniveau.

Het TS 460 tastsysteem reduceert de meettijd tot 30%, waardoor kostbare productietijd vrijkomt.

LC- en RCN-encoders: 99% minder CO2

Op het gebied van machinecomponenten presenteerde HEIDENHAIN op de laatste AMB beurs de LC lineaire encoders en RCN hoekencoders met geoptimaliseerde optiek voor een glasheldere detectie, zelfs bij vloeibare vervuiling en condensatie. In veel gevallen werken de encoders prima zonder perslucht. Dit vereenvoudigt de behoefte aan perslucht, zodat de gebruiker kan profiteren van de voordelen van Closed Loop positiemeting tegen aanzienlijk lagere systeemkosten. Bovendien vermindert het weglaten van de perslucht de CO2-uitstoot van de machine met 99%.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details