NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Bezoek deze stands op MACHINEERING

Bezoek deze stands op MACHINEERING

Grenzen verleggen met krachtige CAM-oplossingen voor frezen, boren en freesdraaien – Stand 195

Maakbedrijven die het verschil willen maken en een voorsprong op de concurrentie willen nemen of houden, moeten nu de juiste keuze maken en de stap naar automatisering van hun productieprocessen zetten. OPEN MIND Technologies Benelux B.V. ondersteunt ondernemers om de stap naar een digitale productie te zetten. De leverancier, met onder meer een filiaal in het Nederlandse ’s-Hertogenbosch, is wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten van krachtige CAM-oplossingen voor machine- en besturingsonafhankelijke programmering. Zo is hyperMILL® op dit moment één van de meest innovatieve CAM-systemen voor de maakindustrie. Heel wat bedrijven vertrouwen dan ook op deze oplossing om hun productiviteit en efficiëntie te verbeteren. hyperMILL® is niet alleen sterk in het programmeren van complexe vijfassige onderdelen, het is in het bijzonder krachtig in het slim en snel automatiseren van 2,5D- en 3D-werkstukken. Met Automation Center gebeurt dit bovendien steeds vaker geheel automatisch, waardoor hyperMILL®  ook ideaal is voor slim en eenvoudig werk. 


Altijd de juiste machine voor de juiste toepassing – Stand 174

Geen twee verspaners zijn dezelfde. In functie van wat een bedrijf wil bereiken kunnen de machinenoden enorm verschillen. Bendertechniek heeft daarom in zijn 55-jarig bestaan een breed aanbod aan bewerkingsmachines aan zijn portfolio toegevoegd. Met één rode draad: kwaliteit en betrouwbaarheid zijn altijd de sleutelwoorden. Tijdens Machineering zal u daar een kleine doorsnede van te zien krijgen op de stand van Bendertechniek. Opvallende aanwezigen zijn het YCM NXV 1020 verticaal bewerkingscentrum, een betaalbare drieassige oplossing die kwaliteit en productiviteit combineert, en de Matsuura MX520, de nieuwste versie van het vijfassig bewerkingscentrum dat bijzonder populair is onder verspaners. Machines die u zal kunnen zien, ruiken en voelen. Maar ook de automatiseringsoplossingen die erbij horen. Want ook dat maakt deel uit van een productieomgeving. Bendertechniek zal bij de Matsuura MX520 de automatiseringsoplossing met vier palletten presenteren. Daarnaast toont het ook de BT-TM12, een eigen ontwikkeld beladings- en ontladingssysteem dat werkt met een cobot. De filosofie erachter is duidelijk: een zo compleet mogelijke oplossing aanbieden die makkelijk te implementeren is en uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. 


SPITSTECHNOLOGIE VOOR BETROUWBARE CONTINUÏTEIT – Stand 102

Het hart van elke waterstraalsnijmachine wordt gevormd door twee belangrijke elementen: de hogedrukpomp, en het toevoersysteem van het abrasief. Resato is reeds 25 jaar toonaangevend leverancier van waterstraalsnijoplossingen, en zag verbeteringspotentieel in beide elementen. Hogedrukpompen opereren rond een hydraulische drukversterker, ook wel ‘intensifier’ genoemd, die hydraulische oliedruk omzet naar hoge waterdruk. Een intensifier levert zo traploos regelbare waterdruk tussen de 300 en 4.000 bar af aan de snijkop van de machine. Pijnpunt voor de continuïteit van het snijproces zijn dichtingswissels aan de intensifier. Met zijn Double Intensifier Pump pareert Resato dit probleem voorgoed. De pomp kreeg immers een tweede intensifier ingebouwd, zodat bij dichtingswissels steeds één intensifier beschikbaar blijft. Het Mini Abrasive Continuous Supply toevoersysteem van abrasief leent zich dan weer uitstekend voor bedrijven met beperkt vloeroppervlak, of voor processen waar beperkte abrasiefdosissen vereist zijn. Het vulsysteem draait rond de introductie van een drukgeregeld voedingsvat voor abrasief richting snijmachine. Dit voedingsvat heeft een vulcapaciteit van 500 kg, en wordt zelf gevoed door een externe abrasiefsilo die op elk moment bijgevuld kan worden. Zo wordt het bijvulproces losgekoppeld van de snijcyclus.


High-end machines in de kijker – Stand 127/128 en 151

Germond is al jaren exclusief partner van high-end CNC-machinefabrikanten, waaronder Doosan, Brother, Ibarmia en Correa. Op Machineering zet de firma opnieuw enkele hoogwaardige machines van deze wereldspelers in de schijnwerpers: de PUMA SMX2600S en LYNX2600Y van Doosan en R650X2 van Brother. “De Doosan PUMA SMX2600S is een multitasking machine die een freesspindel met een snelheid van 12.000 toeren/min en een draaispindel van 4.000 toeren/min combineert voor de bewerking van onderdelen met een maximale draaidiameter van 660 mm en een lengte van 1.540 mm”, vertelt commercieel directeur Franky Grammens. “Verder presenteren we de LYNX2600Y, een nieuw model bij Doosan, dat het mogelijk maakt om complexe bewerkingen met slechts één opstelling te voltooien. Deze serie heeft een maximale bewerkingsdiameter van 380 mm en een verbeterde structurele stijfheid/nauwkeurigheid om de bewerkingscapaciteit en productiviteit te vergroten.” Daarnaast toont Germond de verticale freesmachine met duotafel type R650X2 van Brother met een X-, Y- en Z-as van respectievelijk 650, 400 en 435 mm. Die is leverbaar met een spindel van 10.000 of 16.000 toeren/min of een high torque spindel van 10.000 toeren/min. Nieuw bij deze machine is het gereedschapsmagazijn met veertig posities.


Uitblinken in prijs-kwaliteit – Stand 165

Promas timmert in Nederland al meer dan twintig jaar aan de weg. En met succes. Dat hoeft niet te verwonderen want met merken als CMZ, Hartford en Hedelius in het portfolio, heeft Promas Europese topkwaliteit in de rangen. Het wil dat huzarenstukje nu in België overdoen want het bedrijf uit Maasbree beschikt ook over de exclusieve verdeling voor ons land en een uitgebalanceerd team dat voor de juiste ondersteuning kan zorgen. Het zijn stuk voor stuk machines die uitblinken door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat maakt dat ze ook voor Belgische verspaners bijzonder veel potentieel vertonen. Heel wat bedrijven hier al hebben intussen de troeven van CMZ, Hartford en Hedelius aan de lijve ondervonden. Op de stand van Promas zullen ze kennis kunnen maken met de Acura 50 van Hedelius, een compacte, complete vijfasser die net geïntroduceerd is. Met de CMZ TA20TY640, een draaibank met bijzonder veel mogelijkheden in zijn mars die uitblinkt in kwaliteit en nauwkeurigheid. Maar ook met de Hartford HCMC-1270/0i een gangbaar drieassig bewerkingscentrum dat het brede bereik van de fabrikant demonstreert. Tenslotte is er nog een machine van het eigen merk Promill. Een bewerkingscentrum dat qua prijs-kwaliteit zijn weerga niet kent in de markt. Alle machines zullen bewegend getoond worden.


Geïntegreerde softwareoplossingen die bedrijven helpen groeien – Stand 116

ECI Software Solutions, iets nieuws onder de zon? Helemaal niet, het is de vlag waaronder Trivest Software Solutions voortaan verdergaat en waar dus al heel veel ervaring in de maakindustrie onder schuilt. ECI Software Solutions ontwikkelt en levert slimme softwareoplossingen op het gebied van ERP, finance, CAD/CAM, supply chain, shopfloor control, field service en business analytics en dat voor verschillende sectoren. Daarmee ondersteunen we ambitieus ondernemerschap, innovatie en winstgevende groei in de maakindustrie. Wij begeleiden productiebedrijven in de maakindustrie met het beheersen en verbeteren van hun bedrijfsprocessen met geïntegreerde IT-oplossingen. Dit dankzij onze kennis en jarenlange ervaring van de maakindustrie en de naadloze aansluiting van de IT-oplossingen op de behoeften van onze klanten. ECI Software Solutions is gevestigd in Zele en is tevens de wereldwijde speler op het gebied van ERP producten en CAD/CAM software voor kmo’s, specifiek voor de maakindustrie. Al meer dan 3.000 bedrijven die gebruikmaken van onze software verbeteren hun processen, winstmarges, bezettingsgraden en klanttevredenheid.


Vooruitstrevende volledig elektrische plooibank en unieke offline buigsimulatiesoftware in de kijker – Stand 121

Binnen het ruime assortiment biedt SafanDarley tal van manuele, semi-automatische en volledig auto­matische plaat­bewerkings­machines, die duur­zaam produ­ceren mogelijk maken. Boven­dien kan je er terecht voor software en automatiserings­oplossingen. Dat wordt nog eens extra in de verf gezet tijdens Machineering. De E-Brake 40T-1600 Premium is het uithangbord van de stand. Deze plooibank functioneert volledig elektrisch en zonder milieubelastende olie en wordt ook gekenmerkt door de snelste buigcyclus en de grootste energie- en CO2-reductie. De moderne E-Brake 40T is standaard uitgerust met een Q-maat van 590 mm, maar op de beurs toont SafanDarley een versie met een vergrote Q-maat van 1.090 mm, waardoor werkstukken met hoge opstaande kanten gebogen kunnen worden. Naast deze bewerkings­machine zet SafanDarley de AutoPOL offline buig­simulatiesoftware in de kijker. Met dit unieke 3D-systeem kunnen plooi­banken offline geprogrammeerd worden en 3D-CAD-bestanden ontvouwd. Door offline te programmeren kunnen kosten en tijd bespaard worden. De specialisten van de fabrikant uit Lochem werken ook voor u een gepaste oplossing uit, waar­door de productiviteit, efficiëntie en duurzaam­heid op de werk­vloer geoptimaliseerd wordt.


Totaalpartner voor installatie, verhuis en transport van individuele machines en volledige productielijnen – Stand 165B

Machines demonteren, verplaatsen en elders opnieuw installeren, tanks verwijderen, piping, pompen, motoren of machines uithijsen, luchtgroepen, koelunits en andere apparatuur positioneren en monteren of nieuwe productielijnen installeren … Dit zijn één voor één opdrachten, waarvoor machinebouwers, industriële klanten en installatiebedrijven een beroep kunnen doen op Lifthing. Dit industrieel installatiebedrijf, opgericht in 2015, is vooral actief in België, maar voert op vraag van de klanten ook activiteiten in heel Europa en zelfs daarbuiten uit. Het kan daarvoor een beroep doen op een team van gekwalificeerde mensen en beschikt over een up-to-date all-electric machinepark. “We ontzorgen onze klanten van A tot Z. We verzorgen de volledige mechanische installatie en kunnen ook alle elektrische aansluitingen tot aan de kast uitvoeren”, legt managing director Jolein Van Steendam uit. “Verder bieden we onze klanten een reeks complementaire diensten. Zo kunnen we machines ter voorbereiding van een installatie tijdelijk in onze magazijnen opslaan of meedenken over manieren om zware machines op hun plaats te krijgen. We staan ook in voor kraanwerk en het transport dat vaak bij een industriële verhuis komt kijken. Gaat het om een uitzonderlijk vervoer, dan verzorgen we niet alleen de fysieke verplaatsing, maar kunnen we ook de nodige vergunningen regelen.”


Softwarespecialist zet versterkt in op metaalsector – Stand 118

Maakbedrijven in de metaalsector zetten vol in op de modernisering, auto­matisering en digi­talisering van hun processen. TOPSOLID is al meer dan dertig jaar een belangrijke speler in de wereld van de CAD/CAM in tal van sectoren en wil ook de metaal­bewerker onder­steunen met een volledig product dat de productie­behoeften perfect afdekt. Tijdens de beurs Machineering ligt de focus bij TOPSOLID Belgium op de software­pakketten TopSolid’Steel en TopSolid’Cam. “Met TopSolid’Steel kan elk type constructie – trap, balustrade, staalconstructie – met eender welke vereiste (afmeting, materiaal, complexe vorm) ontworpen worden. Deze softwareoplossing is parametrisch en associatief. Een wijziging van de 3D leidt automatisch tot een update van de productiedocumenten. Zo wordt kostbare tijd gespaard en de kans op fouten gereduceerd”, vertelt business development manager Jasper Steylaerts. “TopSolid’Cam is onze eenvoudige, intuïtieve, globale en schaalbare CAD/CAM oplossing voor frezen, draaien, draai-freesbanken en draadvonkerosie. Dit softwarepakket kan aan de behoeften van elke firma aangepast worden en er is een volledige integratie met het TopSolid CAD/CAM gamma mogelijk voor zowel plaatbewerking als algemene mechanica met een zeer gebruiksvriendelijke interface.”


Innovatieve oplossingen voor reiniging industriële vloeistoffen en 3D-geprinte onderdelen – Stand 154B

Rösler is de enige aanbieder ter wereld voor oppervlaktebewerking die de twee fundamentele technologieën glijslijpen en stralen in combinatie met industriële wasinstallaties aanbiedt en bovendien alle componenten zelf ontwikkelt en produceert. Op Machineering willen ze de bezoekers nog maar eens laten genieten van hun innovatieve oplossingen. “We zetten er uiteraard onze centrifuges voor het reinigen van industriële vloeistoffen en proceswater in de kijker. Zo omvat ons gamma 2-trapssystemen voor het scheiden van vaste stoffen en vloeistoffen, maar ook 3-fasencentrifiges, waarbij uit de vloeibare substantie vaste stoffen en olie gescheiden worden. De nieuwste ontwikkelingen zijn de krachtige semi-automatische RZ 120 M in een 3-trapsversie en de volautomatische RZ 150 A”, zegt marketingverantwoordelijke Vincent Raman. “Bij ons merk AM Solutions zet de nieuwe generatie van de S1 nieuwe maatstaven voor het ontpoederen en reinigen van additief vervaardigde onderdelen. Naast automatisch of optioneel handmatig stralen maakt dit systeem de automatische en effectieve verwijdering van restpoeder na het printen mogelijk. Het compacte instapmodel M1 Basic is ideaal voor het gladmaken en polijsten van 3D-geprinte onderdelen van metaal of kunststof, enkelstuks of kleine batches. Deze machine is uitgerust met een processturing en een geïntegreerd proceswaterrecyclagesysteem.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details