NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Bezoek Siemens op Machineering 2023: alles voor je digitale transformatie

Bezoek Siemens op Machineering 2023: alles voor je digitale transformatie

Ook dit jaar is er weer een editie van Machineering, dé vakbeurs bij uitstek voor de Belgische maakindustrie, machinebouw en industriële onderaanneming. Uiteraard mag Siemens daar niet ontbreken. Van 29 tot 31 maart stellen we in Brussels Expo allerlei innovaties voor om je digitale transformatie te versnellen.

Deze jaargang van de beurs staat helemaal in het teken van “Accelerate digitalization in machine tool manufacturing for a sustainable tomorrow”. Met een waaier aan nieuwigheden tonen we aan hoe ons aanbod jouw organisatie kan helpen om digitaal te versnellen, zonder in te boeten aan duurzaamheid.

Focus op drie thema’s

 • Digitalisering: de versnelling van digitale transformaties in machinebouw.
 • Duurzaamheid: de optimalisatie van de CNC-werkvloer voor een duurzame toekomst.
 • Gebruikservaring: alles om ervoor te zorgen dat je werktuigen eenvoudig, flexibel en efficiënt kan bedienen – ongeacht de gebruikte technologieën.

Voor werktuigmachinebouwers en -gebruikers

Zowel werktuigbouwers als -gebruikers vinden wat ze zoeken in ons aanbod. Zo helpen we bouwers om sneller een betere machine te vinden, dankzij o.a. onze digital twin in machinebouw, SINUMERIK ONE CNC systemen en procesoptimalisatie met Industrial Edge for Machine Tools.

Als machinegebruiker kan je dan weer meer leren over Run MyVirtual Machine en Analyze MyWorkpiece/Toolpath, zodat je vlugger en efficiënter het juiste werktuigonderdeel produceert.

Siemens Xcelerator

Op Machineering 2023 kom je alles te weten over Xcelerator, ons open, digitale businessplatform voor klanten in alle vormen en maten. Het platform bestaat uit drie pijlers:

 • een hardware- en software-portfolio (compatibel met het IoT).
 • Een groeiend ecosysteem van partners.
 • Een forum dat interacties en transacties tussen klanten, partners en ontwikkelaars versoepelt.

Het doel? De reële en de virtuele wereld met elkaar verbinden, zodat jij je digitale transformatie kan versnellen op een eenvoudige en schaalbare manier. Tegelijk creëer je meerwaarde door de bouw en het gebruik van machines flexibeler én duurzamer te maken.

Niet te missen nieuwigheden

Ook op onze agenda: een heleboel innovaties voor onze werktuigmachine-apps Manage MyResources/Tools, Manage MyResources/Programs en Analyze MyPerformance/OEE. Dankzij allerlei nieuwe snufjes en functionaliteiten maken zij de verbinding tussen machines en resourcemanagement nu gestroomlijnder dan ooit.

Daarnaast mag je je verheugen op kersverse features voor de apps Manage MyMachines, Manage MyMachines/Remote en Analyze MyMachine/Condition. Gegevensophaling en -analyse tijdens de verspaning van werkstukken wordt nu nóg gebruiksvriendelijker.

Onze unieke aanpak: digitalisering in 7 stappen

Op Machineering 2023 krijg je ook meer inzicht in onze specifieke servicebenadering in 7 stappen. Daarmee willen we productfabrikanten, machine- en lijnbouwers helpen om hun volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Een tipje van de sluier: met onze digital twin verzoen je de reële en virtuele wereld op weg naar jouw duurzame digitale transformatie.

SINUMERIK CNC oplossingen en meer

Je komt ook meer te weten over ons gevarieerde aanbod aan CNC-producten:

 • Mcenter (vroeger: SINUMERIK Integrate)
 • SINUMERIK ONE CNC systeem
 • SINAMICS S120 aandrijvingen
 • SINUMERIK Edge platform
 • Digital Motion Control Services (incl. Brownfield Connectivity Services, Predictive Analytics, de MindSphere-applicatie SINUMERIK Service Assistance, retrofit- en moderniseringsdiensten)

Demonstraties met livemodellen

Nog een reden om zeker een bezoek te brengen aan de Siemens-stand: onze livedemonstraties. Onze experts delen op Machineering 2023 niet alleen al hun kennis over digitalisering, duurzaamheid en gebruikerservaring, maar laten je ook graag zien hoe dat werkt in de praktijk.

Zo kan je live kennismaken met onze Model Predictive Services for Drive Systems-pakketten, speciaal ontwikkeld om je aandrijvingen vlotter te beheren en onderhoud te optimaliseren. Of verken het SINUMERIK CNC-systeem en digitaliseringsoplossingen in het Model Sinumerik ONE en ontdek hoe je jouw gereedschapsmachines nog productiever en efficiënter kan inzetten.

Nieuwsgierig?

Dat begrijpen we, en we kunnen niet wachten om je alle mogelijkheden voor jouw organisatie te tonen. Kruis dus zeker 29, 30 en 31 maart aan in je (digitale) agenda, en vergeet niet om langs te komen bij Stand 153 in Paleis 8. Tot dan!

Registreer je nu voor Machineering 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details