NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Binnen enkele seconden aangesloten: kleine plug-in kabelrups van igus bespaart 80% montagetijd

Binnen enkele seconden aangesloten: kleine plug-in kabelrups van igus bespaart 80% montagetijd

Het plug-in-principe van de readychain micro-speed maakt snelle aansluiting van kabelrups-systemen in krappe installatieruimten mogelijk

Het plug-in kabelrups-systeem readychain speed van igus verbindt geconfectioneerde kabelrups-systemen in enkele seconden en zonder gebruik te maken van gereedschap. Dit helpt zowel de doorlooptijden bij de montage als de machinestilstandperioden te verkorten en beperkt ook geplande onderhoudswerkzaamheden tot een minimum. Het kant-en-klare kabelrups-systeem bespaart 80% installatietijd. Met de nieuwe readychain micro-speed is dit nu ook mogelijk voor zeer kleine toepassingen en in bijzonder krappe installatieruimtes.

Ongeacht welke sector, welk land of welk bedrijf: als een kabel in een apparaat defect is, wat leidt tot een storing van de machine, kunnen de resulterende downtime en gevolgschade aanzienlijk zijn. Een paar minuten downtime kost bedrijven immers vaak al duizenden euro’s. Met de aansluitklare readychain speed van igus kan het kabelrups-systeem in dergelijke gevallen zeer eenvoudig en snel worden vervangen en kan de machine direct weer in gebruik worden genomen.  Voor zeer smalle installatieruimtes biedt igus nu het readychain micro-speed model.

Kabels kunnen snel worden vervangen, zoals het netsnoer van een laptop

Met de nieuwe readychain micro-speed breidt igus het portfolio met snelle plug-in-kabelrups oplossingen verder uit. Dankzij zijn compactheid, met een breedte en inwendige hoogte van elk slechts 20 millimeter, is het systeem bijzonder geschikt voor toepassingen waar ruimte schaars is, zoals deurvergrendelingen in bewerkingsmachines. Met readychain micro-speed is het niet nodig om aders van de klemmenstroken met behulp van gereedschap te scheiden voordat een kabel wordt vervangen. Dit komt doordat de connectoren in de kabelrups zijn geïntegreerd in de kabelrups en dat de kabel al aan beide uiteinden is aangesloten. Het gehele samenstel is dus ontworpen om insteekbaar te zijn. Het tegenstuk, een aanbouwbehuizing met doorvoer, kan aan de machinebehuizing worden geflensd. Als er nu een verandering nodig is, kan de kabelrups net zo snel worden vervangen als het netsnoer van een laptop via het plug-in-principe – zonder gereedschap, zonder know-how, zonder technici. Elke medewerker kan deze taak uitvoeren zonder zich zorgen te hoeven maken over het maken van fouten. Markus Hüffel, productmanager readychain bij igus: “Dankzij deze flexibiliteit neemt de reactiesnelheid bij storingen toe, zodat uitvaltijden vele malen kunnen worden gereduceerd. En dat met slechts een kleine investering.” 

Systeem op maat voor individuele bewegende toepassingen

Met de readychain micro-speed ontvangen klanten een interface-oplossing die precies is afgestemd op hun toepassing. Deze is vrijwel vrij configureerbaar en kan, net als de grotere readychain speed, worden gecombineerd met kabels uit het uitgebreide assortiment chainflex-kabels van igus – inclusief stuurstroomkabels, buskabels, ethernetkabels en glasvezelkabels. Dankzij de kabelrups zijn de kabels beschermd tegen mechanische beschadiging. “De benodigde connectoren, behuizingen en aansluitingen kunnen individueel worden gepland”, benadrukt Hüffel. “Zo haalt de klant alles uit één hand en wordt elke kabelrups een product op maat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details