NLFR

Platform voor de metaalverwerkende industrie
Blijven investeren in nieuwe en moderne technologieën
Horn investeert continu in nieuwe en moderne technologieën.

Blijven investeren in nieuwe en moderne technologieën

De nauwkeurigheid van bewerkingen hangt af van de kwaliteit van de machine én de gereedschappen. Paul Horn GmbH ontwikkelt en produceert al sinds 1969 precisiegereedschappen voor de meest uiteenlopende toepassingen in de algemene industrie, maar ook in veeleisende toepassingen, zoals de automobielindustrie en de ruimtevaart, de hydraulica en pneumatica, de medische sector en de productie van sieraden. Hoogwaardige technologie, uitstekende prestaties en ongekende betrouwbaarheid resulteren in een sterke reputatie. De voortdurende ontwikkeling en optimalisatie van producten en processen krijgen de hoogste prioriteit. Meest recente voorbeelden daarvan zijn het groef- en scheidingsfreessysteem M475 en de nieuwe coatings RC2 en RC4.

De precisiegeslepen wisselsnijplaat beschikt over vier snijvlakken.

Groef- en scheidingsfreessysteem M475

Paul Horn GmbH presenteert een nieuwe generatie van een groef- en scheidingsfreessysteem: M475. Met dit volledig nieuw ontwikkelde gereedschapssysteem kunnen zeer rendabele en productieve freesbewerkingen uitgevoerd worden. De precisiegeslepen wisselsnijplaat beschikt over vier snijvlakken. De gebruiker hoeft daardoor geen verschillende snijplaten meer in het freeslichaam te plaatsen. Horn biedt de positief snijdende wisselsnijplaten met ronde spaangeleiding aan met het nieuwe snijmateriaaltype RC4G. Dit type maakt hoogwaardige verspaningen tijdens het freesproces mogelijk. Het systeem M475 is een aanvulling op de bestaande Horn-freessystemen M310, 382 en 383. De speciale oppervlaktebehandeling van de freesbasiselementen biedt veel bescherming tegen de schurende spanen. 

Met de nieuwe coatings RC2 en RC4 presenteert Horn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hoogwaardige gereedschapscoatings.

De basiselementen zijn uit voorraad leverbaar, zoals schijffrezen, opsteekfrezen en inschroeffrezen. De varianten opsteek- en inschroeffrezen zijn voorzien van een interne koelmiddeltoevoer. De schijffrezen zijn leverbaar met diameters van 80 mm tot 200 mm. Als scheidings- en groefbreedte kan men kiezen tussen 5 mm, 6 mm of 8 mm. Als opsteekfrezen zijn de gereedschappen met een snijcirkel van 63 mm tot 200 mm verkrijgbaar. De groefbreedtes zijn identiek aan die bij de variant schijffrezen. De inschroeffrezen kunnen standaard met een snijbreedte van 5 mm en een diameter van 40 mm tot 63 mm besteld worden. Het effectieve aantal tanden van alle varianten is afhankelijk van de betreffende diameter. Bij opsteekfrezen met een diameter van 40 mm is de zeff 2, terwijl bij schijffrezen van 200 mm de zeff 13 is. Het hoge aantal effectieve snijvlakken draagt ook bij aan de rendabiliteit van het nieuwe freessysteem M475.

Met het volledig nieuw ontwikkelde gereedschapssysteem kunnen zeer rendabele en productieve freesbewerkingen worden uitgevoerd.

Nieuwe Horn coating RC2 / RC4

Paul Horn GmbH investeert continu in nieuwe en moderne technologieën. In 2015 leverde het bedrijf CemeCon de wereldwijd eerste van drie HiPIMS-installaties aan Horn. De High-Power-Impulse-Magnetron-Sputtering-technologie zorgt voor heel wat voordelen en opent nieuwe mogelijkheden bij de coating van precisiegereedschappen. De technologie maakt de opbouw van zeer dichte en compacte coatings mogelijk, die zeer hard en tegelijkertijd taai zijn. De coatings hebben een zeer homogene structuur en een gelijkmatige laagdikte, ook bij complexe gereedschapsgeometrieën. Het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe en bestaande coatings en technologieën leveren een aanzienlijke bijdrage aan het succes.

HORN beschikt over een ingenieursteam dat zich uitsluitend met dit thema bezighoudt. Sinds het begin van de in-house-coating werden ook al R&D-projecten samen met installatiefabrikanten uitgevoerd. Met de nieuwe coatings RC2 en RC4 presenteert Paul Horn GmbH nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hoogwaardige gereedschapscoatings. Door de hoge taaiheid en hardheid kunnen stalen materialen met hoge snijsnelheden bewerkt worden, waardoor de standtijd duidelijk verhoogd wordt. De hoge temperatuurbestendigheid zorgt ervoor dat de coatings ook geschikt zijn voor de droogbewerking, en zelfs als er onvoldoende koelmiddel toegevoerd wordt. Talrijke gereedschapssystemen zijn uit voorraad leverbaar met de nieuwe HiPIMS-coating. Omdat de coating bij Horn zelf aangebracht wordt, zijn korte levertijden ook bij speciale gereedschappen mogelijk.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details