Het Boehlerit 3D-freessysteem is speciaal bedoeld voor veeleisende bewerkingen bij het fabriceren van gereedschap en vormen.

00:41
05-12-2019

Boehlerit breidt 3D-freessysteem uit

Paul Horn GmbH presenteert de Boehlerit systeemuitbreiding voor het 3D-fresen van gereedschap en vormen. De systemen ISO 00P, RHOMBItec, BALLtec en TORROtec dekken alle relevante bewerkingen binnen het 3D-freesmarktsegment. Systeem ISO 00P is een universeel inzetbaar gereedschapsysteem voor de algemene machine- en vormenbouw. De neutrale installatiepositie van de snijplaten in de houder garandeert een hoge mate van contourprecisie. Ondanks de neutrale positie is een zachte snede mogelijk dankzij de snijgeometrie. Met het RHOMBItec-systeem toont Boehlerit een universeel inzetbaar finisseersnijgereedschap voor alle gangbare materialen en toepassingen. De draaisnijplaten leveren een hoge precisie in productie en langdurige standtijden. De axiale en radiale Wiper-geometrie zorgt voor hoge productiviteit, grote oppervlaktewaarden en vibratieloos finisseren, ook bij diepe snedes.

De freessystemen BALLtec en TORROtec zijn multifunctionele gereedschappen voor een hoge productiviteit. Dit systeem maakt bezuinigen op houders mogelijk, aangezien het kogelfreesgereedschap geschikt is voor (semi)finish-bewerkingen. Verder biedt Boehlerit ook veel variatie in de keuze van draaisnijplaten en houders De hardmetalen schacht met gesoldeerde plaatzitting zorgt voor een sterke opvang van trillingen en dat resulteert in werkstukken met oppervlakken van hoge kwaliteit. De toepassing van ultra-fijnkorrelige hardmetalen in de snijplaten zorgt voor een hoge slijtage- en breukbestendigheid met als resultaat nog meer procesveiligheid. Alle varianten zijn uitgerust met een interne koelmiddeltoevoer-voorziening.

Tekst: Horn/Sauermann

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners