NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Bouwbedrijf Mathieu Gijbels investeert miljoen in uitbreiding eigen plooihal en machinepark
Jos Boonen, Manager Plooiafdeling, naast de fiber lasersnijmachine.

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels investeert miljoen in uitbreiding eigen plooihal en machinepark

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels heeft als missie: ‘wij realiseren uw bouwdromen’. Dit najaar mocht het bedrijf haar eigen bouwdroom realiseren: het vergroten van hun plooihal met 385m² en het uitbreiden van hun machinepark én aanbod. Tegelijk volgde er een forse investering om de medewerkers te ontzorgen van fysiek zwaar werk. De oplevering gebeurde in november, waarna de nieuwe plooibank en fiber lasersnijmachine tot 6 meter in het splinternieuwe gedeelte hun plek kregen. Voor deze investering trok het bouwbedrijf een miljoen euro uit.

Investeren in eigen productie

Mathieu Gijbels staat bekend om zijn bedrijfs- en kantoorbouw. Met meer dan 320 medewerkers werken ze iedere dag aan de bouwdromen van hun klanten. Naast kantoren in Oudsbergen, Deinze en Nijvel, beschikt het bedrijf over 3 eigen productieafdelingen. “De eerste is Gijmacon Aluminium Constructies waar ramen, deuren en gevels geproduceerd worden. Daarnaast zijn er 2 ateliers van Gijmacon: het staalatelier in Ellikom – Oudsbergen en het Plooi- en Knipatelier in Opglabbeek – Oudsbergen.” Vertelt Jos Boonen, manager plooiafdeling Mathieu Gijbels. “Voor die laatste zien we extra mogelijkheden op de markt en besloten we om te investeren in onze eigen productie. Zo kochten we een nieuwe plooibank met meer mogelijkheden, ergonomischer voor de medewerkers en nog veiliger. Daarnaast haalden we een voor ons nieuwe machine in huis: een fiber lasersnijmachine die tot 6 meter lang, 1,5 meter breed en 15 millimeter dik dan snijden.”

Mathieu Gijbels investeerde in deze uitbreiding €1.000.000. “Deze investering deden we om onze eigen mensen te ontzorgen van zwaar intensief werk. De lasersnijmachine snijdt alles uit, waardoor wij niet meer de zware platen moeten dragen om te ‘knippen’, dit doet de laser namelijk zelf inclusief gaten en uitsparingen.  Met onze extra investering in een nieuw hefsysteem kunnen onze Voordenkers zich focussen op ander, minder belastend, werk en kunnen we ook meer werk verrichten in dezelfde tijdspanne als voor de investering.” Sluit Jos af.

Dankzij de aankoop van de gloednieuwe fiberlaser kan het bouwbedrijf de ontwerpen van haar klanten, voornamelijk industriebouwers en metaalwerkers, realiseren met kortere doorlooptijden en een flexibelere productie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details