NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Buislasersnijden zonder compromissen
2D en 3D lasersnijden van buizen, kokers en profielen.

Buislasersnijden zonder compromissen

BLM ADIGE excelleert

Het snijden van gaten en contouren in buis- en kokermateriaal met inzet van een laser heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De technologie heeft de conventionele manier van zagen en boren geheel naar de achtergrond verdreven en maakt innovatieve buisverbindingen mogelijk die op geen enkele andere manier te maken zijn. Logisch dat veel producenten en toeleveranciers hun bewerkingstechnologieën hebben uitgebreid met een buislaser. BLM ADIGE staat als pionier op dit gebied bovenaan op het wensenlijstje van de meeste toeleveranciers. Wat zijn daarvoor de redenen?

Productiewinst buislasersnijden tegenover conventionele technieken.

BLM ADIGE heeft al meer dan 60 jaar ervaring en knowhow op het gebied van tube-processing. De fabrikant ontwikkelde als eerste een concept om buis, koker en profielen met een laser te kunnen snijden, waarbij de bewegingen van het materiaal en de snijkop gelijktijdig worden aangestuurd. Dat opende mogelijkheden om buis, koker en profielen eenzijdig en compleet te kunnen bewerken. De besparing die dat op handling en logistiek opleverde, werd al snel door bedrijven uit meubelindustrie, de automotive en de machinebouw opgemerkt. De hoge nauwkeurigheid van de laser maakt bovendien klikverbindingen mogelijk, waardoor losse delen eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt. Dat levert voordelen op voor alle vervolgprocessen: minder assemblage, meetwerk en laswerk, wat resulteert in een verdere reductie van de totale productietijd.

De buislasers van BLM ADIGE scoren in de markt bijzonder hoog door de vergaand geoptimaliseerde manier van materiaalhandling, de procesbewaking- en optimalisatie met Active Tools, zeer hoge productiviteit in zowel kleine als grote series, en hun voorsprong op het gebied van CADCAM software. 

De LT7 buislasersnijmachine van BLM ADIGE.

Active Tools

De hoge kwaliteit van het eindproduct wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van Active Tools. In Active Tools is alle expertise van BLM GROUP samengebracht om het mogelijk te maken dat onderdelen van hoge kwaliteit kunnen worden geproduceerd, onafhankelijk van het ervaringsniveau van de operator. Zo compenseert Active Scan axiale fouten die ontstaan door onregelmatig gevormde buizen. Active Speed zorgt voor automatische aanpassing van alle lasersnijparameters. Active Focus zorgt voor dynamische focusinstelling en Active Piercing verkort de piercetijd en verbetert de betrouwbaarheid van het proces.

Software bepalende factor

BLM ADIGE heeft voor programmering van buislasersnijwerk haar eigen software Artube ontwikkeld. Artube maakt het mogelijk om heel effectief buisdelen in 3D te modelleren, waarmee het zeer geschikt is om complexe structuren te ontwerpen, waarbij de software de verbindingen tussen meerdere buizen automatisch berekent. 3D CAD ontwerpen worden als .xt of .step geïmporteerd, waarna Artube de optimale snijpaden creëert en automatisch het onderdeelprogramma genereert.

Volgens gebruiker Stijn Slabbinck van Fisheye in Wetteren is het juist de software van BLM ADIGE die de doorslag gaf om voor deze fabrikant te kiezen. “We hebben lang gezocht naar de juiste machineleverancier en daarbij geleerd dat je vooral naar de software moet kijken. BLM is daarin onderscheidend”.

Automatisch bundelbelading voor verwerking van grote series.

Lasersnijden van 3D-gevormde producten

BLM ADIGE heeft haar expertise op het van buislasersnijden verder uitgebreid naar het snijden van 3D-gevormde producten. Met de ontwikkeling van 3D-lasersnijcellen kunnen driedimensionale werkstukken zoals gebogen, hydrogevormde, gegoten, geëxtrudeerde, platte en gestanste buizen in één procesgang compleet gesneden worden. Dat betekent een procesgang langs meerdere machines voor zagen, frezen, stansen, boren en ontbramen die een besparing op kosten voor handling, logistiek, tooling en nabewerking oplevert. René Hazenberg, managing director van BLM Group Benelux, ziet daarvoor veel toepassingen voor producten in de automotive en motorfietsenindustrie, fitness apparatuur, huishoudelijke apparatuur en stalen meubilair.

Lasernijden van 3D-gevormde werkstukken, de laatste ontwikkeling van BLM GROUP.

Eigen Benelux vestiging

Sinds 2019 beschikt BLM ADIGE over een eigen vestiging om afnemers in de Benelux rechtstreeks te kunnen bedienen. “Klantvragen worden direct door Nederlandstalige specialisten telefonisch verder geholpen. Wordt het echt ingewikkeld, dan is er meestal snel een specialist op locatie; ook dat is een belangrijke aspect voor de continuïteit van de productie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details