Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringNieuws

BySoft 7: “TiltPrevention”

Met de hulpfunctie “TiltPrevention” verhoogt Bystronic de procesbetrouwbaarheid op het gebied van lasersnijden. De intelligente functie stelt gebruikers in staat om snijplannen te creëren die het risico van uitstekende delen minimaliseren. Dit vermindert het stopzetten van snijprocessen en uitvaltijd veroorzaakt door botsingen. Gekantelde onderdelen vormen een risicofactor tijdens het lasersnijproces. Ze kunnen een botsing met […]

naamloos-26-kopieren

18 februari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met de hulpfunctie “TiltPrevention” verhoogt Bystronic de procesbetrouwbaarheid op het gebied van lasersnijden. De intelligente functie stelt gebruikers in staat om snijplannen te creëren die het risico van uitstekende delen minimaliseren. Dit vermindert het stopzetten van snijprocessen en uitvaltijd veroorzaakt door botsingen.

Gekantelde onderdelen vormen een risicofactor tijdens het lasersnijproces. Ze kunnen een botsing met de snijkop veroorzaken. Dit resulteert in het stopzetten van snijopdrachten, afgekeurde onderdelen en in het ergste geval kostbare schade. Ze bemoeilijken echter ook automatisch ontladen, omdat de grijpers van het automatiseringssysteem moeilijk gekantelde onderdelen kunnen oppakken.

 

Tot nu toe waren micro joints een tijdsintensieve methode om te voorkomen dat uitgesneden delen kantelen. De software maakt kleine verbindingen tussen de contouren van het te snijden onderdeel en het resterende rooster in het snijplan. Op deze manier blijven delen na het snijden bevestigd aan de omringende plaat. Een nadeel van deze oplossing is: de gesneden delen moeten opnieuw worden bewerkt om de sporen van de micro joints te verwijderen. Een ander nadeel: het geautomatiseerde ontladen van de gesneden onderdelen wordt belemmerd omdat de microverbindingen het moeilijk maken om de onderdelen van de plaat te verwijderen.

Een andere benadering is om software te gebruiken om de paden van de snijkop tijdens het snijproces zo te kiezen, zodat deze voor zover mogelijk risicovolle secties omzeilt waar onderdelen kunnen kantelen. Deze oplossing neemt echter niet de oorzaak van het probleem weg: onderdelen steken uit, vormen nog steeds een risico en zijn moeilijk voor automatiseringssystemen.

Algoritme genereert het ideale snijplan
Met “TiltPrevention” heeft Bystronic nu een nieuwe oplossing ontwikkeld. In de toekomst zal BySoft 7 deze intelligente hulpfunctie gebruiken om snijplannen zodanig samen te stellen dat onderdelen tijdens het snijproces niet kunnen kantelen. Dit elimineert grotendeels de noodzaak van micro joints.

Hoe werkt het? Een algoritme berekent het mechanische gedrag van de onderdelen terwijl ze uit de plaat worden gesneden. Om dit te bereiken, houdt “TiltPrevention” rekening met een groot aantal parameters: wat is de dichtheid van het materiaal dat wordt gesneden? Wat is de geometrie en het gewicht van de onderdelen die moeten worden gesneden? Hoe hoog is de druk van het gas dat tijdens het lasersnijden uit de snijkop stroomt en druk uitoefent op de onderdelen? Hoe liggen ​​de onderdelen op het snijrooster? Zijn er voldoende contactpunten?

Vervolgens beveelt “TiltPrevention” begin- en eindpunten van de laser aan, zodat kantelen van de onderdelen na het snijden zo veel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien geeft de functie de best mogelijke route voor de snijkop boven de metalen plaat. Dit creëert een ideale snijreeks voor alle onderdelen van het snijplan. Snijden op een zodanige manier dat de snijkop nooit over delen beweegt die al zijn uitgesneden.

Ongeacht het ervaringsniveau van de gebruikers ondersteunt “TiltPrevention” hen met een ideale snijstrategie die automatisch kan worden opgenomen in het snijplan. Gebruikers kunnen op elk moment aanpassingen doen met behulp van de simulatie gemaakt door “TiltPrevention”: wijzig het nesten van onderdelen, herpositioneer de begin- en eindpunten van de laser en voeg waar nodig micro joints toe.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details