Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringOppervlaktebehandeling

Click & Clamp met dubbele opspanning

Afgelopen jaar presenteerde de Hoffmann Group de GARANT Xtric centrische machineklem met snelwisselsysteem op basis van het ‘Click & Clamp’-principe....

garant-xtric-mit-mittelbacke_2-werkstucke-gespannt-kopieren

27 mei 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

GARANT Xtric krijgt middenbek, grijperboringen en endutec automatiseringsinterface

Afgelopen jaar presenteerde de Hoffmann Group de GARANT Xtric centrische machineklem met snelwisselsysteem op basis van het ‘Click & Clamp’-principe. Vanaf april 2020 zal de kleine krachtpatser, die met een klemkracht tot 25 kN direct op het onderdeel inwerkt en bekken en onderdelen nauwelijks opheft, ook leverbaar zijn met een middenbek. Het voordeel: er kunnen nu twee bewerkte of onbewerkte onderdelen tegelijkertijd en zonder voorindrukken worden geklemd. Hierdoor gaat het instellen twee keer zo snel. Daarnaast maken nieuwe grijperboringen en een endutec-automatiseringsinterface de klem geschikt voor gebruik in een geautomatiseerde omgeving.

De centrische machineklem GARANT Xtric is sinds kort ook verkrijgbaar met een middenbek. Grijperboringen en een endutec-automatiseringsinterface zijn ideaal voor een geautomatiseerde omgeving.

 

Maar dat is nog niet alles, want de Hoffmann Group heeft het GARANT Xtric-assortiment uitgebreid met vier nieuwe basislengtes. Voor de bewerking van kleine componenten is de GARANT Xtric voor het eerst ook in de grootte XS met een basislengte van slechts 136 millimeter verkrijgbaar. De groottes XS, S en M zijn nu leverbaar in een bekbreedte van 80 millimeter. Er zijn ook nieuwe machineklemmen met een bekbreedte van 125 millimeter, 32 kN klemkracht en een lengte tot 270 millimeter in de groottes XS, S en M. Als alternatief zijn alle modellen er tevens met een pendelbek. Hierdoor kan de klant kiezen uit zes machineklemgroottes, die elk in twee versies verkrijgbaar zijn.

De GARANT Xtric kan snel en eenvoudig worden omgebouwd tot een dubbele machineklem: hiervoor hoeft alleen maar het standaard spindellager worden verwisseld en de middenbek worden geplaatst. Vervolgens worden de bekken die 180 graden draaibare en met microprecisie verwisselbare bekken opnieuw geplaatst. Dit is in een handomdraai mogelijk dankzij het klikmechanisme en met GARANT grijpbekken kunnen onbewerkte delen zonder voorindrukken worden opgespannen. Voor het systeem ‘LANG’ zijn er bovendien geschikte opzetbekken. Alle modellen zijn ook standaard uitgerust met een endutec-automatiseringsinterface, die ook als spoelboring kan worden gebruikt, en met grijper-boringen aan beide zijden. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan automatiseringsstrategieën.

De centrische machineklem GARANT Xtric met middenbek kan twee bewerkte of onbewerkte delen spannen. Voorindrukken is niet nodig.

 

Voor bevestiging aan de machinetafel biedt de GARANT Xtric langsgroeven, boringen voor het ‘LANG’-positioneringssysteem met een steek van 52 of 96 millimeter en adapterplaten voor opspanning met het nulpuntsysteem GARANT Zero Clamp of andere nulpuntspansystemen.

De nieuwe centrische machineklemmen kunnen zijn per direct te bestellen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details