NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
CNC-automatiseringsconcept met industriële robot en programmeringssoftware
Hans (links) en Bas Blomen met de CubeBOX in hun demoruimte in Neer.

CNC-automatiseringsconcept met industriële robot en programmeringssoftware

Het be- en ontladen van CNC-machines automatiseren kan grote financiële voordelen opleveren en verhoogt uiteraard de efficiëntie en de productiviteit op de werkvloer gevoelig. Daarom kiezen maakbedrijven er steeds vaker voor om hun machines te koppelen met cobots. Met de CubeBOX biedt Limas CNC-machinery een betaalbaar alternatief: een automatiseringsconcept met een industriële robot en de software om die eenvoudig te programmeren. Op TechniShow toont de firma uit het Nederlandse Neer (Midden-Limburg) vier uitvoeringen van dit innovatieve systeem om CNC-machines te automatiseren.

“Met CubeBOX bieden we een flexibele en betaalbare industriële CNC-automatisering. Deze oplossing is ontwikkeld en wordt gebouwd door Tezmaksan Robotics Technologies, de automatiseringsafdeling van een van de grootste leveranciers van CNC-machines in Turkije. Wij zijn verdeler voor de Benelux”, begint Hans Blomen, zaakvoerder van Limas CNC-machinery, zijn verhaal. “Voor een iets hogere investering in vergelijking met de automatisering van draaibanken en freescenters met een cobot, leveren we een volwaardige industriële robot én de software. Het hart van dit concept is immers een industriële FANUC-robot, waarmee men jarenlang stukken kan tillen. Met behulp van RoboCAM, de dialoogsoftware van Tezmaksan, kunnen operatoren deze robot snel en eenvoudig programmeren, zonder dat ze vooraf kennis van programmeren moeten hebben. Deze automatiseringsoplossing verhoogt de productiviteit op de werkvloer aanzienlijk, voornamelijk tijdens de nacht. Een ROI van minder dan een jaar is geen utopie.”

Vier uitvoeringen op TechniShow

Tijdens TechniShow pakt Limas CNC-machinery uit met vier verschillende uitvoeringen van het innovatieve CubeBOX-systeem. De RS-Stacker (RS-T) is geschikt voor het geautomatiseerd be- en ontladen van een of twee draaibanken of verticale bewerkingscentra, terwijl de Space Cabinet het mogelijk maakt om zijn drie laden tijdens het productieproces afzonderlijk te laden of legen. “We tonen ook de al bekende Blues-versie met ladesysteem”, sluit Blomen af. “Volledig nieuw is de CubeBOX Pallet Pool, voor de automatisering van CNC-bewerkingscentra met beperkte vloerruimte.”  

TECHNISHOW – HAL 12 – STAND D034

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details