NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Combifiberlaser is pronkstuk bij metaalconstructiebedrijf
Metaalconstructiebedrijf BD-Construct bouwde recent een nieuw kantoor en een winkelcomplex naast de bestaande productiehal. Eerder dit jaar werd het atelier al uitgebreid.

Combifiberlaser is pronkstuk bij metaalconstructiebedrijf

Metaalconstructiebedrijf BD-Construct uit Ravels, nabij Turnhout, wil een modern bedrijf zijn en blijven en onder­ging de laatste jaren een behoorlijke facelift. Zo bouwde het familiebedrijf een nieuw kantoor en winkelcomplex en investeerden ze fors in meerdere innovatieve machines. De kroon op het werk is de nieuwe Lasermach LFC6025/6000-III fiberlasersnijmachine voor het bewerken van platen, buizen of profielen, die begin 2021 operationeel moet zijn. De Tollenaere is de verdeler voor de laser­snijmachines van Lasermach voor België.

De Tollenaere levert begin 2021 een Lasermach LFC6025/6000-III, een combi fiberlasersnijmachine.

Het verhaal van BD-Construct begon in 1950 onder de naam BAX bvba, toen grootvader Stan tractoren van het merk International verdeelde. De tractoren zijn intussen ver­dwenen en hebben plaats gemaakt voor machines, want BD-Construct is uitgegroeid tot een metaal­constructiebedrijf. In 2000 nam Dirk Bax de leiding van zijn vader over en intussen is ook zoon Maarten in het bedrijf actief. “We zijn gespecialiseerd in metaalconstructies en focussen ons vooral op totaalprojecten in ijzer, rvs en aluminium, van ontwerp over productie tot plaatsing. We produceren trappen, leuningen, poorten, deuren, poutrels, spanten … Verder kunnen klanten bij ons terecht voor constructies uit cortenstaal, zoals reclame­zuilen, brieven­bussen en plantenbakken, én voor machinebouw en opbouw van vrachtwagens. We zijn een erkend dealer van Palfinger, de nummer één op het vlak van laadkranen: autolaadkranen, Epsilon hout- en recyclagekranen en containersystemen. Tot slot voeren we ook onderhoud en reparaties aan machines uit”, licht zaakvoerder Bax toe. “Dit alles gebeurt in eigen beheer. We kunnen daarvoor een beroep doen op een ervaren en gepassioneerd team van meer dan twintig medewerkers, die elke dag weer voor de klanten klaar staan. Bovendien beschikken we over een uiterst modern machinepark voor het knippen, plooien en snijden, maar ook voor het lassen van metalen werkstukken met onder meer een plooibank, plasmasnijtafel, plaatschaar en bandzaagmachine.”

De Lasermach LFC6025/6000-III heeft een fiber laserbron van 4 kW en is uitgerust met een palletwisselaar.

Combifiberlaser als pronkstuk

Het metaalverwerkend bedrijf in de buurt van Turnhout heeft dit jaar een behoorlijke make-over ondergaan. Zo beslisten vader en zoon Bax om naast de bestaande productiehal een nieuw kantoor en winkelcomplex met drie bouwlagen op te trekken. Bovendien werd eerder dit jaar al een nieuwe productiehal met een oppervlakte van meer dan 1.600 m² in gebruik genomen. Bij BD-Construct doen ze er echt alles aan om op alle vragen van hun klanten een passend antwoord te bieden. Daarom werd de laatste jaren fors geïnvesteerd in meerdere nieuwe machines om het machinepark verder te optimaliseren. “Als kers op de taart gingen we op zoek naar een hoogwaardige snijmachine, die gebruikt kan worden voor het snijden van platen, buizen en profielen”, stelt Maarten Bax. “Na een grondige evaluatie van de verschillende technologieën en systemen op de markt kozen we voor een fiberlasersnijmachine van het merk Lasermach. We konden daarvoor rekenen op de kennis en ervaring van verdeler De Tollenaere, die begin 2021 het systeem in ons atelier zal installeren.” Marc De Tollenaere licht het project toe: “De familie Bax koos voor een Lasermach LFC6025/6000-III. Dit is een derde generatie combifiberlasersnijmachine voor het snijden van platen tot 6.500 x 2.500 mm en buizen of profielen tot een lengte van 6.000 mm met een maximale diameter van 210 mm. Deze plaat-buizenlasersnijmachine is uitgerust met een fiberlaserbron van 4 kW voor het snijden van platen met een dikte tot 20 mm. De machine wordt gecombineerd met een palletwisselaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details