Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Complete service voor al uw oppervlaktebewerkingen

S1 is een all-in-one oplossing waarmee stukken, die uit de 3D-printer komen, in één beweging kunnen worden ontpoederd en worden glad gemaakt.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Rösler

28 december 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

In de concurrentiële markt van vandaag moeten stukken een onberispelijke afwerking krijgen. Rösler is de enige aanbieder ter wereld die de twee fundamentele technologieën, glijslijpen en stralen, waarmee feilloze werkstukken kunnen worden verkregen, combineert in haar portfolio. Op die manier bent u verzekerd van de juiste techniek voor uw producten en productie. Altijd met aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en zo laag mogelijke kosten per stuk. Bovendien houdt Rösler de vinger aan de pols van wat leeft in de metaalindustrie. Zo beschikt het bedrijf ook al over de juiste machines om 3D-geprinte stukken een perfect gladde afwerking mee te geven.

Momenteel is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Ook wat dat betreft heeft Rösler haar huiswerk klaar. Zo speelt het bedrijf met haar nieuwe proceswater recyclingsystemen in op de stengere normen die eraan komen in verband met het lozen van afvalwater uit de productie. In Duitsland is er al een verbod, Nederland heeft zijn normen verstrengd en ook in België komt deze problematiek op de agenda te staan. Met haar gesloten systemen (closed-loop) loopt Rösler hierin duidelijk voorop. Via de recyclingcentrifuge worden alle vaste vervuilingen die van de stukken komen, uit het water gehaald. Het water kan op die manier hergebruikt worden, de contaminaties worden als vaste stof uit de installatie gehaald. Een compacte, flexibele, duurzame en mobiele oplossing dus die hoge ogen gooit. Daarnaast heeft Rösler hard gesleuteld aan de formule van haar compounds om ze meer afbreekbaar en dus milieuvriendelijker te maken. Daarnaast helpen bepaalde samenstellingen bacterievorming te voorkomen verwijderen voor bedrijven die daar nood aan hebben.

Langere standtijden

Ook zijn bedrijven door de stijgende energie- en materiaalprijzen hard aan het nadenken over manieren om de kosten per stuk terug te dringen. Rösler speelt hier met zijn laatste nieuwe straalturbine duidelijk op in. De schoepen kregen een aangepast ontwerp mee om een langere standtijd te garanderen. Het gaat om een specifieke Y-vorm, waardoor ze eigenlijk tweemaal gebruikt kunnen worden. Eenmaal langs elke kant. De gebruiker hoeft de schoepen dan enkel om te keren, een wissel die overigens heel snel en eenvoudig kan gebeuren, zodat de stilstandtijd tot een minimum beperkt blijft. 

De schoepen van de nieuwe turbines kregen een aangepast ontwerp mee om een langere standtijd te garanderen. Het gaat om een specifieke Y-vorm, waardoor ze eigenlijk tweemaal gebruikt kunnen worden.

Deze gepatenteerde oplossing wordt toegepast op nieuwe straalinstallaties die Rösler aflevert, maar kan in vele gevallen ook als retrofit toegepast worden. Aan de hand van een haalbaarheidsstudie brengt Rösler dat in kaart voor haar klanten. Want ook met service wil Rösler het verschil maken. Het bedrijf beschikt momenteel als enige speler in de oppervlaktetechniek over zo een uitgebreid serviceteam.  Enerzijds om klanten van op afstand uit de nood te helpen. Anderzijds om altijd snel ter plaatste te zijn wanneer het nodig is.

All-in-one oplossing voor 3D-printen

Een derde pijler waarop Rösler gebouwd is, is innovatiekracht. Als pionier in alles wat met oppervlaktebewerking te maken heeft, houdt het bedrijf ervan te blijven innoveren met nieuwe machines die metaalbewerkers in staat stellen onberispelijke werkstukken af te leveren aan hun klanten in functie van de eisen van de markt. Dat betekent ook dat Rösler de ontwikkelingen rondom het 3D-printen op de voet volgt. Rösler trekt op dit domein haar reputatie in oppervlaktebehandeling gewoon door. 

Een mooi voorbeeld dewelke op de verschillende najaarsbeurzen te zien was is de S1. Een all-in-one oplossing waarmee stukken, die uit de 3D-printer komen, in één beweging kunnen worden ontpoederd en worden glad gemaakt. Door de twee stappen te integreren in één machine kan er een flinke efficiëntiewinst geboekt worden. Ook in dit domein kijkt Rösler verder dan de oppervlaktetechniek alleen. Door de grote hoeveelheid stof die kan vrijkomen bij het nabehandelen van 3D-geprinte stukken, is het belangrijk een goede filtratie te voorzien. Met de combinatie van cycloonfilter en trilzeven kan Rösler zelfs het poeder recupereren voor hergebruik. Ook dat is duurzaamheid. Ook dat is efficiëntie.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details